albérleti szerződés felmondása


matthiasi # 2013.08.08. 06:32

alovererus#e-mail 2013.08.07. 11:12 !

Én ilyen szerződést nem kötnék sem mint bérlő sem mint bérbeadó.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.08.08. 05:54

Tizenötért. ;)

Sherlock # 2013.08.07. 19:50

Miért nem mész el egy ügyvédhez? Egy tízesért összedobja fél óra alatt. Szerintem érdemes lenne (gondolom nem ez az egyetlen hülyeség a szerződésben), s akkor majd talán mentek is valamire a papírral ha gáz van.

alovererus # 2013.08.07. 18:43

Tisztelt Fórum!
korábbi hozzászólásomra még nem kaptam egyértelmű visszajelzést, de tovább gondolva a szerződés tervezetet, ha
az ingatlan bérleti szerződés célja, hogy mindkét fél számára kötelezettséggel járjon a szerződés 2 éven belüli felmondása, akkor
lehet helyesebb lenne határozatlan idejű szerződésben rögzíteni a következőt?:

60 napos felmondási idővel, a szerződés bármely fél részéről történő rendes felmondása esetén, a szerződés aláírásától számított 2 éven belül: az adott fél az óvadék összegének 100%-át köteles megtéríteni a másik fél részére. a 2 év elteltét követően ez a kötelezettség megszűnik.

Köszönöm!

alovererus # 2013.08.07. 10:50

ez jogilag helyes? elnézést nem értem a visszajelzését!

wers # 2013.08.07. 10:42

így ez lég fából vaskarika

alovererus # 2013.08.07. 09:12

Tisztelt Fórum!

Most készülünk szerződni ingatlan bérletre, a szerződésbe óvadék is kerül bele. A kérdésem, hogy jogilag helyes-e ha

  • 2 éves határozott idejű szerződésben rögzítjük, hogy a határozott idő lejártát követő napon, amennyiben ez ellen ezt megelőzően egyik fél sem tiltakozik, határozatlan idejűvé alakul át.
  • 60 napos felmondási idő kiköthető-e a határozott időtartam idejére a következő feltétellel: a szerződés bármely fél részéről történő rendes felmondása esetén, a szerződés aláírásától számított 2 éven belül: az adott fél az óvadék összegének 100%-át köteles megtéríteni a másik fél részére

Ha nem akkor mit érdemes rögzíteni a szerződésben, ha akár a bérlő akár a bérbeadó a 2 év előtt felmondaná a szerződést. pl. a bérlő el akar költözni vagy a bérbeadó eladja az ingatlant

Köszönöm!

Zöldövezeti11 # 2013.07.31. 15:42

equinoxe !

Tanulságos mese !

Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.24. 19:46

sak el szeretnénk menni békében.
Menjetek.

equinoxe # 2013.07.24. 19:44

Tisztelt szakértők!

Szeretném a segítségüket kérni, bérelt ingatlan elhagyásának az ügyében. A párom egy éve a barátnője ingatlanába költözött szívességből, hogy a kertet, a házat karbantartsa, és a barátnője kutyáit etesse, csak a rezsit és a kutyaételt kellett fizetnie. A barátnője a dolgait nem vitte el, csak most egy hónapja, egy év után, addig a pincébe vitette le őket ott voltak tárolva. (zár nem volt rajta) Papírt semmiről sem írtak, se egy bérleti szerződést, sem egy leltárívet. Én egy fél éve vagyok a párommal, és előtte rengeteget, több száz ezer forintot költött a házra, ugyanis a házat odaígérte neki, hogy 10 év múlva eladja 3 m forintért, ha addig minden rendben lesz. Én rendelkezem ingatlannal 100 km-re a páromtól, és mivel a párom környéken nem kaptam munkát úgy gondoltuk összeköltözünk, és ő visszaadja az ingatlant mégis. Pláne, hogy mikor egy hónapja elvitte a dolgait a tulaj, közölte velünk hogy innentől + 10 ezer forintot kér havonta, ami nem lenne sok, de mondom nekem van lakásom, és a munkám is a saját városomhoz köt. A probléma ott kezdődött, mikor közöltük vele, hogy egy hónap múlva elmennénk. Ő erre elkezdett fenyegetőzni, hogy elvitet a rendőrökkel minket, mert ezt meg ezt elloptunk tőle,(mikor elvitte a cuccait azt mondta megvan minden) és hogy lepusztítottuk a lakást. Ezek mind hazugságok, és 200 ezret követel azért, hogy probléma nélkül elmehessünk, hogy ne tegyen feljelentést. Hangsúlyozom, semmilyen papír nem bizonyítja sem azt hogy ott lakotta párom, sem az, hogy milyen dolgokat hagyott ott egy évre a pincében. Fenyeget, és rágalmaz. Pedig mi nem tettünk tönkre a házat, sőt mivel a párom meg akarta venni, költött rá bőven. Ezt már lenyeltük, és nem is követelnénk semmit, csak el szeretnénk menni békében. Teljesen kétségbe vagyunk esve, a párom nem sokára szül, és ez az ügy nagyon megviseli. A tulaj hölgynek van egy ügyvéd nagybátyja és azzl fenyegetőzik, hogy ha nem fizetjük ki börtönbe juttat minket.
Előre is köszönöm a segítségüket

Üdvözlettel: Sándor József

ttip # 2013.04.15. 11:52

nina10: a bérbeadótól kártérítést követelhet.

nina10 # 2013.04.14. 16:59

T. hozzáértő!

Röviden a probléma: Van ápr.8-tól érvényes bérleti szerződésünk, holnap költöztünk volna... Erre ma hívjuk a bérbeadót, h holnap mikor lesz a kulcsátadás, erre ő: Visszamondom. A miértre a válasz: A húgom férje Grazba kapott állást. Most itt vagyunk egy érvényes szerződéssel, költözni meg nem lehet. Írtunk sms-t, h akkor legalább a szerződés alá írják oda, h semmis, mert visszamondták. Semmi válasz. Mitévők legyünk?????? Köszönöm megtisztelő válaszát!

zoora # 2013.03.06. 09:43

Kedves Hozzáértők!

Az alábbi kérdésben kérném a segítségüket:
Kft. bérelt Kft-től ingatlant. A bérleti szerződésben 3 hónapos felmondási idő lett kiköltve.
A bérlő kft. ügyvezetője 2012. november 8-án a bérletet felmondta, de a tulajdonossal együtt aláírt felmondásban, írásban azt rögzítették, hogy a bérlet 2013. január 8-ával lejár.
Ennek ellenére a bérlő a teljes januári bérleti díjat kifizette.
Most, amikor ezt helyesbíteni szerette volna (számlát javítani és a különbözet bérleti díjat visszakapni) azt a választ kapta a tulajdonostól, hogy a bérleti szerződésben három hónapos felmondás volt meghatározva, így nem jár vissza a pénz.
Önök szerint rendben van ez így?
Köszönettel:
Zora

Kovács_Béla_Sándor # 2013.02.20. 07:59

ha a bérleti szerződés (bérleti díj nemfizetése miatti) felmondása után is a lakásban tartózkodik a bérlő, az önkényesen elfoglalt lakásnak minősül (ez ami nem biztos).
De nem ám!
Csak perrel lehet kiköltöztetni.

mosolyogni # 2013.02.20. 07:43

Köszönöm a tájékoztatást.

Grave7 # 2013.02.19. 21:17

mosolyogni:
Gyakorlati kivitelezését nem ismerem teljes mértékben (érdemes lehet ügyvédet, vagy bírósági ügyintézőt/titkárt megkérdezni), de elméletben ha a bérleti szerződés (bérleti díj nemfizetése miatti) felmondása után is a lakásban tartózkodik a bérlő, az önkényesen elfoglalt lakásnak minősül (ez ami nem biztos). Ha önkényesen elfoglalt lakás, akkor az 1994.évi LIII.tv. (Vht.) 183.§ alapján a bíróságtól lehet kérni annak kiürítését.
Ha a bíróság elfogadja, akkor nagyjából 2hét alatt lezaljik az önkényesen elfoglalt lakás kiürítése (figyelem! mind a bírósághoz, mind a végrehajtóhoz a költségeket meg kell fizetni, ez több tízezer forint is lehet - kérhetsz a bíróságon költségmentességet, de ehhez igazolásokat kell benyújtanod - a megfizetett költségeket persze a végrehajtó behajtja a kötelezetten, ha annak van vagyona).
A meg nem fizetett közüzemi díjakat és a bérleti díjat meg végrehajtási eljárásban tudod majd érvényesíteni rajta (itt is áll az, hogy költségeket fizetni kell, ha van az adósnak vagyona, akkor visszakapod).

MajorDomus # 2013.02.19. 20:40

akkor még egyszerübb.szakaszoltasd le a vezetéket.
nálad van áram,nála nincs.pont

mosolyogni # 2013.02.19. 16:20

köszönöm a válaszokat.
Csak az a gond, hogy egy udvarban lakunk, ők a másik házban, nekik almérőjük van, ha kikapcsoltatom a kőzmüket akkor nekünk sem lesz és van 4 gyerekünk.

Kellee # 2013.02.17. 22:26

Zoltanuss!

Köszönöm válaszod.
Tisztában vagyok azzal, hogy "mindennek az alapja a normális higgadt megbeszélés". Nem vagyok az a fajta, aki egyből olyan hangnemben kezdi a mondandóját, hogy az feszültséget szítson. Szóltam a tulajnak, holnap reggel már jön is egy szakemberrel és megpróbálják orvosolni a problémát. Igazából mindkettőnk érdeke, hogy jó legyen a lakás.

orseey # 2013.02.17. 20:18

Szeptemberben aláírtunk egy bérleti szerződést minimum májusig, de most szeretnék mégis elköltözni, ismerőshöz szerződés nélkül, de a felmondási idő a jelenlegi szerződésben két hónap. Ez azt jelenti, hogy addig nem is költözhetek ki, ugyanúgy fizetni kell a bérleti díjat és a rezsit is? Mert a kaukciót biztos nem kapom vissza, ezzel tisztában vagyok, de ha már nem itt lakok, akkor is fizetnem kell mindent ugyan úgy, mint eddig?

MajorDomus # 2013.02.17. 19:50

na ja,de az több hónap,s az idő nem neki dolgozik.

Zoltanuss # 2013.02.17. 13:03

mosolyogni !
Sőt még az se kell tenni amit MD. mondott, ha számlák hozzád jönnek. Azokat nem fizeted bé, aztán a szolgáltató lép előbb -útóbb !!

Zoltanuss # 2013.02.17. 12:58

Kellee !
Természetesen felbontható !
Na nem azonnal, de azért egykét hónapot ki lehet birni ott.
ahogy telik az idő úgy kerültök kedvezőbb helyzetbe !
De mindennek az alapja a normális higgadt megbeszélés !!
Sok sikert !!

Kellee # 2013.02.14. 19:17

Szép napot mindenkinek!
Két hete vettünk ki barátnőmmel egy szép kis albérletet azzal az állítással, hogy most újították fel, hőszigetelték, mi vagyunk az első lakók.
Ez az állítás részben igaz volt, mert (mint a szomszédoktól kiderült) fél éve felújították, lakott benne egy másik pár, viszont el kellett költözniük a penész miatt. A tulajdonos újra "felújította" és kiadta nekünk. Tudom, rosszul cselekedtünk, mert nem néztük át rendesen a lakást, ebből tanultunk sokat!
Első nap takarításkor kiderült, hogy a beépített konyhabútor mögött, ahol nem tudták újra festeni, ott penész található. Most döngetjük a párátlanítót, hogy nehogy a ház többi részén is ismét felbukkanjon de félünk, hogy elő fog jönni. Amit most tapasztalunk az, hogy esőzés után a ház hátsó fala nedvesedik, és ez látható sajnos belül is. A hátsó fal szerintem nincs is leszigetelve, de ez most mindegy is.
Amit kérdezni szeretnék az az, hogy írtunk egy albérleti szerződést 1 évre, 2 havi kaucióval. Próbáltuk úgy fogalmazni a szerződést, hogy szerepeljen benne az, hogy a lakás rejtett hibáiért és az önhibánkon kívüli dolgokért felelősséget nem vállalunk.
Felbontható-e a szerződés ilyen esetben úgy, hogy a kaució is vissza járjon, mivel a penész azért nem játék. Szerencsére nem vagyunk allergiások, viszont nem szeretnék az lenni, vagy valamilyen betegséget összeszedni.

MajorDomus # 2013.02.13. 20:53

igen
nem

azonnali hatállyal mondd fel a szolgáltatói szerződéseket,vitesd el a villanyórát,és zárasd ki a gázt,ha ott ül hídegben és sötétben megjön a költözhetnékje