gyermekelhelyezés megváltoztatása


lajoska32 # 2009.03.13. 16:00

Ebben az estben röpke ima,hogy a nem komplett,mindenkit feljelentgető anya nem jelentette fel zaklatásért!

esőcsepp # 2009.03.13. 12:22

Tisztelt kisokos!
Tisztelt ObudaFan!

A telefonos kapcsolattartás nincs szabályozva. Köszönjük az ötletet :)
Ezen kívül a szabályozásban lefektetett szerint látogatja a férjem a fiát.

Még hozzászólnék lolo4343 leveléhez. Csak kibicként, saját tapasztalatra alapozva.
Nos, mi felkészültünk a per első fordulójára, alaposan. Az anya nem jelent meg......majd kikérte a bíróságtól a jegyzőkönyvet ........és a második alkalommal mindennek az ellenkezőjét állította. A bíró széttárta a kezét, hogy : hát itt kérem két ellentétes állítás van. Azóta futunk a szekerünk után, és kutatjuk a bizonyítékokat.
Köszönöm a hozzászólásokat!
esőcsepp

lolo4343 # 2009.03.12. 15:35

Köszönöm

kisokos # 2009.03.12. 14:24

A felperes keresetlevelét a bíróság meg fogja küldeni neked. Ebben le kell írni, hogy mire kéri a bíróságot és milyen indokkal. Tehát lesz időd felkészülni.

Az első tárgyaláson úgysem dől el semmi, tehát ha ott olyan dolgok hangzanak el, amelyekre nem várható el, hogy ott és akkor reagálj, akkor ezt később is megteheted. Nyújthatsz be később is bizonyítási indítványt, illetve írásban is eljuttathatod a nyilatkozatod kiegészítését a bíróságra még a 2. tárgyalás előtt.

lolo4343 # 2009.03.12. 13:57

Majd jön a felek nyilatkozata. Tehát az alperes nehéz helyzetben van, mert rögtön átgondolva nyilatkoznia kell, azzal szemben aki erre készült? Mit tehetek, ha a tárgyalás után jut még eszembe vmi? Hátrányt jelent, ha nem tudok csípőből tüzelni rögtön?

kisokos # 2009.03.12. 13:49

Nagyvonalakban... felperes előadja a keresetét, hogy mire kéri a bíróságot és milyen indokkal. Erre alperes viszontkeresettel reagál. Majd jön a felek nyilatkozata. Közben a bíró is kérdez és a felek és kérdezhetnek egymástól. Végül előadják a bizonyítási indítványukat, illetve a bíró közli, hogy milyen állítások vonatkozásában kér bizonyítást. Majd napolják a tárgyalást.

lolo4343 # 2009.03.12. 13:22

Tisztelt Fórumozók!
Tájékoztatást szeretnék kérni, hogy gyerekelhelyezés megváltoztatása perben, az első tárgyaláson mi történik illetve mi a tárgyalási menet?

kisokos # 2009.03.12. 11:57

Jogos, ha csak a telefonon keresztül történő kapcsolattartást akadályozza, és ez nincs szabályozva, akkor ez önmagában kevés ahhoz, hogy a kapcsolattartás akadályozása megálljon.

ObudaFan # 2009.03.12. 11:39

A kapcsolattartás akadályozása főbenjáró bűn, de rendesen dokumentálni és bizonyítani kell tudni.

Na igen, csak egyelőre nem tudjuk, hogy a telefonon történő kapcsolattartás van-e valahogy szabályozva a felek között. Ha nincs, akkor nincs mit betartani. Ebben az esetben ennek a szabályozását kérni kell.

kisokos # 2009.03.12. 10:49

Esőcsepp,

azt kell bizonyítani, hogy a gyermek testi, érzelmi és erkölcsi fejlődését jobban szolgálja a másik szülőnél való elhelyezés. Vagyis mindent, amit felsoroltál és még egy kicsit többet is.

Ha ráadásul már volt jogerős döntés gyermekelhelyezés ügyben és ennek kéritek a megváltoztatását, akkor nem elég kicsit, hanem nagyon "jobbnak" kell lenni. Szükséges annak bemutatása is, hogy milyen körülmények változtak meg lényegesen azóta, hogy a jogerős döntés megszületett.

A kapcsolattartás akadályozása főbenjáró bűn, de rendesen dokumentálni és bizonyítani kell tudni.

A féltestvér nem tárgya a pernek, így közvetlenül nem érinti őt, ha megváltoztatják az elhelyezést. Nyilván ha a féltestvér apja is indít elhelyezési pert, akkor ez jó hivatkozás lehet az ő kezében. Másik oldalról a bíróság csak kivételesen indokolt esetben szereti elválasztani a testvéreket, még akkor is, ha "csak" féltestvérek. Ez ellenetek hat.

esőcsepp # 2009.03.12. 10:06

Tisztelt Fórumozók!

Azt szeretném kérdezni, hogy a gyermekelhelyezés megváltoztatásáshoz Önök szerint mit kell bizonyítani?
Az anya alkalmatlanságát, vagy azt, hogy a változtatás a gyerek érdekében áll és a másik szülőnél jobb helyen lenne?
Van a képben egy féltestvér is aki szintén az anyával él. Tehát, ha az anya alkalmatlanságát bizonyítják, akkor a másik gyerekkel mi lesz?
Az apa nem tud beszélni a fiával telefonon. Egyszerűen az anya nem regál a kérlelő SMS-ekre. A Gy.H. nem avatkozik bele, mert folyó per van éppen. Mi a teendő ilyenkor? A következő tárgyalson ezt is fel kell hozni?

Köszönöm.

esőcsepp

ObudaFan # 2009.03.10. 17:52

A gyermekelhelyezés megváltoztatását kizárólag bíróságtól lehet kérni, a perben ideiglenes intézkedést is lehet kérni. Amíg a bíróság a megváltoztatásról - ítéletben, vagy ideiglenes intézkedésben - nem dönt, addig ki kell adni a gyermeket a kapcsolattartás lejártakor.

heni32 # 2009.03.10. 16:21

Tisztelt ObudaFan!
Szeretném kérni az Ön segítségét!Ha válás után egy 11 éves kislány olyan kéréssel fordul az édesapjához az egyik láthatás alkalmával, hogy nem akar hazamenni az anyukájához-akinél egyébként hivatalosan el van helyezve, és ő az apukájánál szeretne lakni.Egyébként lelkileg is megviseli a dolog.Mit lehet tenni ilyenkor?Gyámügyre, vagy a pszichológushoz kell fordulni?Ha a biróság hónapokig tárgyal egy gyermekelhelyezési ügyet addig az anyukánál kell maradnia, akkor is ha a gyermek ezt nem szerené?
Elnézést a sok kérdésért!

ObudaFan # 2009.03.10. 14:16

Nincs mit.

esőcsepp # 2009.03.10. 13:55

Köszönöm! További szép napot!
esőcsepp

ObudaFan # 2009.03.10. 09:09

Ha az anya nem veti alá magát, akkor azt a bíróság megfelelően értékelni fogja.

esőcsepp # 2009.03.10. 08:21

Tisztelt ObudaFan!

Az anya a szakértői vizsgálatot elutasíthatja? Kötelezheti a bíróság arra, hogy alávesse magát? Természetesen a mi részünkről semmi akadálya.

Köszönöm:
esőcsepp

ObudaFan # 2009.03.09. 10:20

Nagyon egyszerű: a perben kérni kell pszichológus szakértő kirendelését. Ebben az esetben erre nyilván szükség lesz, és mindkét szülő, valamint a gyermek vizsgálata indokolt lesz.

esőcsepp # 2009.03.09. 08:15

Tisztelt Fórumozók!

A tarthatatlan kapcsolattartási problémák, a kommunikáció teljes zavara és a (ezt elsősorban kellett volna említeni) egy 8 éves kisfiú miatt a férjem belevágott egy gyermekelhelyezés megváltoztatása perbe.(6 éve nem élnek együtt)
A közben bíróságra került teljes gyh. anyag átlapozása közben derült ki, hogy amit csak sejtettünk az anya nem .... tanácstalan vagyok mit írjak ide,..... talán azt, hogy nem komplett, de ezt is csak enyhe megközelítése a valóságnak.
Évek során a képtelen vádaskodások sora, amiről mi csak az elutasítást kaptuk meg , mert a gyh. még annak is méltatlannak taláta, hogy az eredetit kiküldje nekünk. Azonnal elutasította szerencsétlent. Természetesen a gyh-t is meg az óvodát meg még ki tudja kit "feljelentett", panasszal élt stb.Nehéz az anya zavartságát bizonyítani. Néhány sms van például arról, hogy reggel írja , hogy "ne vigyük vissza a gyereket", utána pár órára rá, hogy "hol vagyunk?" Napokon keresztül szeretne a férjem beszélni a gyerekkel, sms-ben kérleli az anyát, és másfél heti könyörgés után ír egy sms-t azt anya, hogy " most beszéltél vele", ami nem igaz. Természetesen ezt is ki lehet kérni a telefonszolgáltatótól.
Ez már alkalmatlanság? Vagy csak mi vagyunk túlérzékenyek? Tényleg úgy hazudik, mint a vízfolyás. Valaki azt is megemlítette, hogy szerinte borderline-os. Annyira félnek tőle, mint a tűztől. Kiabál, fenyegetőzik, jelentget. Midezt nagyon okosan csomagolja (gyakorló orvos ). Minden szinten, minden hivatal aki kapcsolatba került vele elmondja, hogy mik a tapasztalatai az anyával kapcsolatban, csak arra ne kérjük őket, hogy leírják.... Most így állunk. A gyerek nagyon odavan. Vizsgálni az anya nem engedi sem a gyereket, sem önmagát. Mi ilyenkor a teendő?

Önök szerint hogyan lehet elérni az édesanya pszichiátriai/pszichológiai vizsgálatát? Vagy van valakinek jobb ötlete?
Köszönöm!
esőcsepp