bt megszuntetes


ObudaFan # 2009.08.13. 18:49

Nem biztos, hogy rosszhiszemű? Az, hogy úgy vetted ki a pénzt a cégből, hogy tudtad, hogy a hitelező követelése emiatt nem lesz kiegyenlítve? Azért az ügyészségen ezt így ne add elő.

Carlo # 2009.08.14. 15:19

Köszönöm a tanácsot.
Sok sikert kívánok a pályán.

Egy dolog még érdekelne és szeretném ha megválaszolná nekem valaki.
Miért van az, hogy a bíróságon az ügyvédek 99% "pincsibben" viselkedik mint a vádlott?
Ez a védő megfelelni vágyása, vagy a biznisz miatt kell a színjáték a(z) (t)Örvényházban?

Amúgy a eredeti kérdésem csak egy kitalált story és a válaszokkal elégedetlen vagyok...
;)


Ha büntet?ügyed lenne valaha és nincs pénzed, hogy sztár ügyvédet megfizess, akkor elégedj meg a kirendelttel!

Dr.Attika # 2009.08.14. 19:00

Milyen az a pincsi viselkedés? Meg honnan tudod, hogy az ügyvédek 99%-a hogyan viselkedik a tárgyaláson. Jelen voltál minden tárgyaláson? Ha nem mindenen, de legalább 100-an?

Kovács_Béla_Sándor # 2009.08.14. 21:36

Ugyan, hagyd. Kötekszik.

Carlo # 2009.08.15. 05:57

Mi a system Mister?

Mások nyomorából éltek és csak a saját érdekeiteket nézitek. A jó hír a legfontosabb a krémben ugye?
A többi pedig mehet a levesbe még ha a vád gyenge lábakon áll... Ha már bíróság előtt van a dolog, minek erőlködni??!! Velük a statisztikát javítjátok a pénzemberekért kiálltok és lezsírozzátok (pénzből élünk ugye!), nehogy lerontsa a presztizst.
A védő fogalma nekem nem ezt jelenti!
Jó tanács: Ha valamit elvállalunk, csináljuk lelkiismeretesen vagy utasítsuk el a nyomorultat legyünk őszinték és közöljük vele, hogy el vagyunk havazva! Ha agy nincs hozzá, nem kell büntetőügyekbe sem ugrani. A kamara miért nem tesz rendet?
Független bíróságról ne is beszéljünk...

Nem akarok általánosítani, de van tapasztalatom.
Azért ó, hogy az Igazság háza nevet átírták, de elég lett volna, ha elveszik belőle az I betűt.
Tisztelet a becsületnek, kivételnek!
Senki lelkébe nem akarok taposni, elnézést ha megbántottam valakit!

Tudják az akiknek szól és remélem olvassák is a fórumot!!


Ha büntet?ügyed lenne valaha és nincs pénzed, hogy sztár ügyvédet megfizess, akkor elégedj meg a kirendelttel!

Dr.Attika # 2009.08.15. 10:20

Nincs szó lélekbe taposásról. Csak olyan dologban nyilvánítottál sommás véleményt, amihez "skandináv gombod nincs". Az ilyen palik szoktak először ügyvéd után kiálltani, amikor valamilyen jogsérelem éri őket. A vélemény szabad, így véleményed szerint akár ingyenélők is lehetünk.

Carlo # 2009.08.15. 11:05

"A vélemény szabad, így véleményed szerint akár ingyenélők is lehetünk."

Nem ezt írtam. Szavam forgatni minek?
Ami felháborító az, hogy az ügyvédek éhesek. Elvállalnak mindent és az ügyfelet hitegetik miközben a cégalapításokkal, válópereikkel és egyéb megbízásaikat helyezik előtérbe a zseton miatt. Nagyon gáznak tartom az időhúzást is. Ezzel megint csak hitben ringattatják a nyomorultat. A védő az ügyfele érdekeit helyezze előtérbe és ne mérlegeljen.
(Persze maradjon lojális a társadalomhoz és az erőszakos cselekményekre ezen véleményem nem vonatkozik.)
Azt ügyek súlyáról beszélek!!! Büntetőügyet nem lehetne elhanyagolni, arra kellene a legtöbb időt fordítani.
Nem ez lenne a korrekt?
Ez a sima lehúzás! Nincs róla fogalmam? Ne nevettess...

"Az ilyen palik szoktak először ügyvéd után kiálltani, amikor valamilyen jogsérelem éri őket."

Életemben egy ügy miatt kellett kiáltanom, de az 5. megbízott ügyvédem után elmentem egy tanácsadóhoz.
Egyedül Ő foglalkozott tisztességesen a problémámmal.
Mindennek utánajárt szakértői kérdéseket Ő írta össze. Kivesézte a dolgot, de képviselni nem tudott ezért így kénytelen voltam az 5. megbízott ügyvédre támaszkodni. Nehezen, de megértette miben van érdemi védekezésem, előtte pedig tárgyalásról lemondást emlegetett mint egyetlen megoldást.
Ez kicsit rávilágított a dolgokra doktor.

Na mindegy!
Túl vagyok rajta szerencsésen viszont a siker nem a jogi képviselőmet illeti! Visszakérném a pénzeket, de ugyebár az nem jogos...


Ha büntet?ügyed lenne valaha és nincs pénzed, hogy sztár ügyvédet megfizess, akkor elégedj meg a kirendelttel!

_Wasp_ # 2009.08.15. 11:26

az ügyvédi hivatás sem garancia arra, hogy valaki ne legyen idióta.

két eset van. Az egyikben te vagy a világ legpechesebb embere, hogy 5 véletlenszerű ügyvédet kiválasztva csupa béna alakkal futottál össze.

A másikban rosszul ítélted meg a helyzetet.

mint az előbb.

felhoztál egy példát, hogy sikkasztottál. mi azt tanácsoltuk, hogy tedd vissza a pénzt mielőbb, mire te más, csaláson alapuló bűncselekményeket akartál elkövetni.

Amikor jeleztük, hogy ez veszélyes büntetőügyekben, akkor vagdalkozni kezdtél, és szidtad, az idejüket önként és dalolva rád áldozó kollégákat, mindeközben röhögve mondtad, hogy csak szivattál minket, és kitaláltad az egészet.

Reméljük, mások már nem pazarolnak egy gondolatot sem rád.

Sok szerencsét a bíróságokon! Lúzer.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Carlo # 2009.08.15. 13:14

Kedves Lúzer!

Véleményed lenyűgöző. A tanácsokban érezhető volt némi sértő cinizmus.
Ettől eltekintve mindenkinek köszönöm a segítséget, drága időt.

/Carlo elmorzsol egy könnycseppet/

Az említett 5 ügyvédből az egyik történetesen ügyész volt előtte. Ennyit a hozzáállásról!

Üdv


Ha büntet?ügyed lenne valaha és nincs pénzed, hogy sztár ügyvédet megfizess, akkor elégedj meg a kirendelttel!

_Wasp_ # 2009.08.15. 15:07

igazán nincs mit. máris hiányzol...


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

susztera # 2009.08.18. 08:44

Tisztelt Szakemberek !

Szeretném megszüntetni a BT-et, de erre évek óta képtelen vagyok, és az eset leírása alapján szerintem Ti is azt fogkátok mondani, hogy ezzel messze nem vagyok egyedül.

2001-ben megvettem-betársultam egy BT-be (innentől én lettem a beltag), mert jó magyar szokás szerint a médiáknál kizárólag számla ellenében voltak hajlandók fizetést adni (hirdetésszervező voltam, és ez az állítólag törvény által is tiltott bújtatott munkaszerződés) 5 éven keresztül így dolgoztam és igyekezetem pontosan fizetni adókat, majd kiszervezések, leépítések, és megszűnt a munkám, én pedig ott maradt munka (megbízás) nélkül a nyakamon egy Bt-vel, és kb. 100.000 Ft adótartozással. Munka nélkül nem volt pénzem törleszteni, tartózással viszont nem volt és jelenleg sem hajlandó az Apeh felszámolni. Természetesen ez az üsszeg havonta több 10.000 Ft-al tovább nőtt, hiszen azért mert nekem nincs bevételem, attól még kötelez az állam a közterhek befizetésére. A helyzet az elmúlt 4 évben sem változott, amikor volt főállásom, akkor nem nőtt az adóság, amikor nem, akkor tovább emelkedett, s ma már közel 1,5 milliós lehet cirka a tartozás az apeh felé. Többször kértem az Apehtől segítséget, kértem a felszámolást, de elutasítanak, vizsgálat alá sem vesznek, holott folymatos és növekvő az adótartozásom. (gondolom tudják, hogy nem lehet semmit behajtani rajtam) Ilyenkor mi a teendő, vagy köteles vagyok a síromig magammal hurcolni a magyar helyzetből adódó kényszervállalkozásomat. Azt ne tanácsoljátok, hogy fizessem ki az adótartozást, mert egy nincs miből, másrészt jogtalannak tartom, hogy rá, akkor is kivetik a közterheket, ha nincs bevételem, kvázi nincs munkám, míg ha egy cégtől elbocsátanak, ls munka nélkül leszek, attól még nem kell járulékokat befizetnem, hogy érvényes maradjon a tb kártyám.
válaszotokat előre is köszönöm,
egy kényszervállalkozó, a sok tíz vagy százezerből ebben az országban, akinek mellesleg még munkanélküli segély sem jár a bt miatt. (az már csak hab a tortán, hogy még a bt megvétel előtt, munkanélküliként gőzerővel beszélték rám és másokra a cégalapítást, mint a megváltás lehetőségét a munkaügyi közpeontben, most meg éppen erre hivatkozva tagadják meg a segítség nyűjtást és nem csak az anyagit, se tanfolyam, se állásajánlat nem jár)

nandy # 2009.08.18. 09:29

Az APEH részéről ez a tipikus hozzáállás sajnos... Azért, mert valaki egy BT beltagja, még nem lesz automatikusan társas vállakozó és nem kötelezett automatikusan a járulékok megfizetésére, bármennyire is szeretné ezt elhitetni az APEH.

Röviden az a lényeg, hogy ha az a cég nem működik már évek óta (ezt veszem ki az írásodból), akkor ott személyes közreműködés szóba sem jöhet.
A hivatalok szeretnek arra hivatkozni, hogy ha a beltag egy nullás papírt vagy bármilyen levelet aláír, már megvalósult a személyes közreműködés, pedig ez nem így van. A Gt. kimondja, hogy a képviselet ellátása nem minősül személyes közreműködésnek.

A Tbj. szerint akkor minősül valaki társas vállalkozónak, ha személyesen közreműködik (...).

Tehát ha a cég nem működik, akkor nincs mi alapján járulékot fizetni! Pusztán azért, mert van egy céged, még nem kötelezhetnek fizetésre!!!

Én a helyedben keresnék egy jó szakembert, beadnám az önellenőrzéseket az elmúlt évekre (járulékot lemínuszolnám), arra a tartozásra pedig, ami jogos, kérnék részletfizetést.

Egyben felhívom a figyelmed arra, hogy ha nincs biztosításod, akkor be kell jelentkezned eü. szolg. járulék fizetésére, ami havi 4.500,-Ft. Így érvényes lesz a TB-kártyád is.

nandy # 2009.08.18. 09:31

Ha a Társasági Szerződés szerint a beltag személyes közreműködésre kötelezett, akkor pedig taggyűlési jegyzőkönyvet kell írni arról, hogy nem kötelezett a továbbiakban.

(Félreértések elkerülése végett írom, hogy ez tényleg csak akkor működik, ha a cég nem folytat tevékenységet, vagy folytat ugyan, de van alkalmazottja/megbízottja, aki a munkát elvégzi)

susztera # 2009.08.18. 09:36

Köszi a jótanácsot, ennek utána nézek, mellesleg az Apeh-nél egyértelműen azt állították, hogy bt beltagként automatikusan főállásúnak számítok, azaz járulékokat kell önmagam után befizetnem, amikor épp nincs bejelentett főállásom. És megnézve az évente küldött kimutatásaikat, rám is verik havonta ezeket a tételeket.
Ergo nem a cégtől kirúgott munkanélkülivé váló ember van a legnehezebb helyzetben, hanem a munkájától megfosztott kényszervállalkozó, mert az ilyennek semmi nem jár, viszont fizettetnek vele, függetlenül attól, hogy nincs árbevétele.
Én már azt is megpróbáltam a postással egyeztetve, hogy nem veszek át semmit az Apehtől, és akkor talán felszámolnak, hát az se jött be, továbbra is néha küldenek elszámolásokat,felszólítás adóvizsgálatra nincs, felszámolás nincs, minden megy tovább.

susztera # 2009.08.18. 09:43

Arra nem emlékszem fejből, hogy a társasági szerződésben kötelezetté váltam-e személyes közreműködésre, de ha haza megyek megnézem. ha igen, akkor újabb csavar az ügyben, mert a 4 tuljadonosból 2 már vagy két éve végleg elehygta az országot, és többet az életbe nem jönnek vissza, mert ők is nagyon jól érezték magukat ebben az országban, így technikailag lehetetlen bármit aláíratnom a tagokkal, mivel semmilyen elérhetőségüket nem ismerem.
Persze mondhatnánk, csak én vagyok olyan hülye, hogy itt maradtam ebbe az országba, ha kimentem volna nem fájna a fejem az itt maradt bt miatt.
"Sajnos " soha semmilyen cégnek nem tartoztam az Apeh-en kívül, így arra sem számíthatók, hogy valaki kéri a felszámolásomat.
Tanulság, ha visszaaharod adni a vállalkozásodat, akkor vegyél valami borsós áru terméket, ügyesen vezesd ki azonnal a BT-ből, aztán várd, hogy a cég elindítsa a felszámolást, ergo így megszabadulsz a fölöslegessé vált cégedtől és még ajándékot is kapsz mellé termék formájában (persze ne legyen semmi a Te neveden)
Amilyen az ország, olyan a jogrendszere is, és nem mellékesen megkérdezném, hol van a már 2002-ben beígért kényszervállalkozások, színlelt munkaszerződések felszámolása, megszüntetése, vagy ez is csak egy ígéret volt,,,

ObudaFan # 2009.08.18. 10:15

A felszámolást a cég is kérheti maga ellen, teljesen felesleges az APEH-re várni.
Egyébként jó eséllyel személyes közreműködésre voltál kötelezett, hacsanem munkaszerződés keretében végezted ezt a hirdetésszervezést.

susztera # 2009.08.18. 10:39

Igen természetesen mint bt beltag ügyvezető magam is kérhetem a felszámolást magam ellen, de mint az Apehnél közölték, ehhez előbb be kell fizetnem a tartozásom feléjük, majd utána beszélhetünk felszámolásról.
Nos a leírt példám alapján erre csak annyit mondhatok, hogy ha lúzer voltam is, amikor állás miatt belementem a vállalkozás megnyitásába, de hülye azért nem vagyok, hogy az Apeh még le is vegyen, szerintem jogtalanul.

ObudaFan # 2009.08.18. 10:56

Nem kell ez előtt befizetni a tartozásod. Más kérdés, hogy beltagként az eddigiekért felelős leszel. De a bíróság a felszámolást el fogja rendelni, ha kéred.

nandy # 2009.08.18. 11:13

Szerintem az APEH-es végelszámolásról beszélt, amikor azt mondta, hogy rendezni kell előbb a tartozást.. Bár tartozás esetén is lehet végelszámolást indítani, de ha nem tudod kifizetni, akkor átmegy felszámolásba.

Ne kérj magad ellen felszámolást, mert szerintem egyszerűbben is megúszható a dolog.
Mondom, adj be visszamenőleg önrevíziót, ezzel törölni lehetne a feleslegesen előírt járulékokat. Ami marad, azt fizesd be - szerintem nem lesz túl nagy összeg.

Aztán mehet a végelszámolás.

nandy # 2009.08.18. 11:14

Ja, és mielőbb keress egy jó könyvelőt, aki rendezi az ügyedet.. :)

Erzsike56 # 2009.08.28. 08:29

Sziasztok!Az alábbi kérdésem lenne. 2006-ban alapítottunk egy bt-t (1beltag,2kültag),bevétele csak ebben az évben volt. A cég azóta is fennáll,de semmilyen tevékenységet nem folytat,alkalmazottja nincs. 2007-es évben küldtünk be járulék bevallást minimálbér összegével. A beltag személyes közreműködéssel van megbízva. Az lenne a kérdésem,hogy van-e arra megoldás,hogy a járulékok fizetési kötelezettsége alól mentesüljön? És egyáltalán hogyan tudom megszüntetni a céget anélkül,hogy hivatalosan végigjárnám az utat? Esetleg felszámolással? Vagy valami más ötlet? Olvastam lentebb,hogy taggyűlési jegyzőkönyvet kell írni róla,hogy nem akarok személyes közreműködést ellátni. Ezt ügyvédnek kell ellenjegyezni? És valahol ezt jelezni kell,hogy módosítottuk a közreműködő személyét? Esetleg az elküldött bevallásokon lehet-e utólag változtatni? Válaszukat köszönöm!

ObudaFan # 2009.08.28. 08:54

Megszüntetni a legegyszerűbben egyszerűsített végelszámolással lehet. Ha megszüntetni nem akarjátok, de a társasági szerződésből a személyes közreműködést törölni szeretnétek, ahhoz meg ugyanúgy ügyvédi közreműködésre lesz szükségetek, mint a végelszámoláshoz. Ha meg semelyiket sem teszitek meg, továbbra is fizetni kell a járulékokat, hacsaknem lesz a személyes közreműködésre kötelezett tagnak munkaviszonya máshol.

bombika # 2009.09.21. 16:12

Sziasztok! Kérlek segítsetek! 2006-ban végelszámolással megszűnt a betéti társaság amiben beltag voltam a határozatokat 2007 év elején kaptam kézhez hogy végérvényesen törölték a nyilvántartásból a bt-t. Most kaptam egy levelet 2009 09 03.-án az OTP Faktoringtól, hogy fizessen a Bt 114 000Ft folyószámla vezetési díjat. Ezt jogosan kérik most 2 év után? Mi tévő legyek? Jogosan kérik? Ki kellene fizetnem?
Köszönettel

nandy # 2009.09.21. 16:29

Nem lett felmondva a bankszámlaszerződés?

Egyébként 114 ezer forint kicsit soknak tűnik... Főleg, hogy most hallotok róla először. Ha mínuszba megy az egyenleg, akkor a bank értesítést küld, és bizonyos idő után megszűntetni a számlát (annak idején épp azért vezették be az átalányköltséget - amit akkor is fizetni kell, ha nincs forgalom a számlán -, mert sok "alvó" számla volt, és így akarták megszűntetni.)

bombika # 2009.09.21. 16:39

Szia!

Valószínű hogy elmaradt mert most néztem át a papírokat és két számlája volt a bt.-nek a takszövös volt használva és az meg is lett szüntetve.Ezek szerint nem, mert átadta az OTP a faktoringnak.Legalábbis papírt nem találtam róla csak a Takarékos számlaszerződést.Én is sokallom az összeget.Ezt ki kell fizetni? De két éve nincs is BT.