Szia Vikesz!
Köszönöm, nagyon sokat segítettél! :)
PatakiK
Szia Vikesz!
Köszönöm, nagyon sokat segítettél! :)
PatakiK
Sziasztok!
Bv-ből megyek írásbelizni! Szeretném megkérdezni, hogy van valakinek összegyűjtött írásbeli feladatsora(esetleg megoldással együtt). Ha igen akkor légyszi rakjátok már fel a közös email címre (szakvizsga.bunteto@gmail.hu-ra)
Olvastam a fórumozók között h Bv írásbeli szab.sértés feladatot kapott valaki... Ez igaz? Bv írásbelinél szab.sértés feladatok is lehetnek? Jogszabályon kívül mit lehet bevinni és mit lehet használni hívatalosan és nem hivatalosan? határozat mintákat honnan tudok letölteni?
Köszönöm a segítséget.
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy a különös résznél a tényállások mellé mennyire kell tudni az elemzéseket, (elköv tárgy, magatartás..stb) vagy csak elég ha az elhatárolásokat nézem, kicsit félek, hogy elhúzom az időt ezekkel, nem tudom a gyakorlatban mit is kérdeznek inkább...a törvény mennyire elég különös résznél ( általánosnál tudom, hogy nem sokra)..
Kitartást és sok siket a héten vizsgázóknak!!
.." sok sikert.." :)
Vizsgazo2013! A közös e-mailen van egy bv-s gyűjtemény a BV kincsek Borsopannától című levél mellékleteként. Természetesen azóta felkerült a fórumra jó pár feladat megoldással együtt, azokat is érdemes megnézni.
:)
Szia Lana! :)
Különös résznél sztem elég az elhatárolásokat és a halmazatokat megtanulni. Azaz hogy egyes bcs. melyik másikkal állhat halmazatban, melyikkel kizárt a halmazat stb. És érdemes megtanulni mindegyik bcs-hez 1-2 példát is, ezt tapasztalatból mondom.
Jó tanulást!
Szia Lana!
Amit leírtál az egyetemi vizsgaanyag. A szakvizsgához az adott bűncselekményekhez tartozó BH-k lényegét kell tudni. A kérdések is azokhoz kapcsolódnak. Ha nincs "magyarázatos" tankönyved, akkor szerezz be egyet. Nem drága. Max 5 ezer.
Köszönöm szépen!! :)
Én 2010-es egyetemi tankönyvből tanulok benne vannak a nagyobb módosítások is, csak hát nyilván sok így...de akkor rákoncentrálok az elhatárolásokra és a példákra, BH-ra szerencsére vannak benne.. :)
Jó tanulást mindenkinek!
Ha van valakinek vizsgaélménye, tapasztalata kérem ossza meg....pozitív, negatív egyaránt...
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani, hogy büntető anyagi jogból hol találom meg azon BH-k gyűjteményét, amik már előfordultak / gyakran előfordulnak írásbelin? Olvastam itt korábban, hogy van ilyen.
Előre is köszönöm!
Kedves Sorstárs-Kollégák! Megvan valakinek a Be. törvénynek a complex v más általi kommentárja elektronikus formában? Ha igen kérem küldje el a közös e-mailcímre legyen szíves! Nagy segítség lenne. köszönöm üdv és jó felkészülést Mindenkinek!
Júniusban tervezem a büntető szakvizsgát. Ehhez "sorstársakat" keresek.
Szeretném megkérdezni, hogy az írásbeli felkészüléshez, van-e vmi feladatgyűjtemény, összeszedett példatár, vagy az írásbelire honnan kell felkészülni, természetesen a tanulás mellett?
Sziasztok csatlakoznék a korábbi felhasználóhoz. Én is kérném, hogy ha tudjátok kérlek osszátok meg velem meg azt, hogy büntető anyagi jogból hol találom meg azon BH-k gyűjteményét, amik már előfordultak / gyakran előfordulnak írásbelin?
előre is köszi mindenkinek
Sziasztok!A múlt héten vizsgáztam. Írásbelin a 2001.101. BH volt: árverési vevő volt az I.r. vádlott, aki a lakás kiürítése miatt indított polgári pert a sértett ellen, az még folyamatban van. Gondolt egyet és kiköltöztette a sértett, aki 77 éves és combnyaktöréssel feküdt otthon. A vádlott megjelent nála a II. és III. r. vádlottakkal. Ők csak a zárcserében és a ruha összepakolásában segítettek nekik. Az I. r. nem engedte a sértettnek, hogy a fiának telefonáljon, kitépte a falból a telefont. A megoldás: I. r. önbíráskodás védekezésre képtelen állapotúval szemben, II és III r. bűnsegéd. A BH szerint nincs halmazat személyi szab megsértésével, de én beleírtam az írásbelibe, 4 lett, meg tudtam védeni. Jó tanács, ha valamit még beleírtok a BH-n kívül, nem gond, csak tudjátok megvédeni.
A szóbeli nagyon pozitív csalódás volt, nagyon rendesek voltak.
Anyagi: időbeli hatály, sikkasztás példával, áru hamis megjelölése, tartás elmulasztása, általánosból még volt valami.
Be: nyomozási bíró, különösen védett tanú, bíróság elé állítás
Bv: pártfogó felügyelő, kényszergyógykezelés végrehajtása, járművezetéstől eltiltás.
Nagyon rendesek voltak, tényállást kell tudni, de ha tudod, nem kérdezik az összes részletszabályt, inkább bele-bele vágnak. Nem volt sok idő, de tömény koncentráció volt, így többet öregedtem bent, mint a tanulás alatt. Kitartást mindenkinek és sok sikert!!!!!!!! Nálam folyt köv közig, ha van valakinek valami tanácsa, jegyzete vagy ilyesmi, keressen mailen: macsugam@freemail.hu.
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni! Szerdán vizsgázom, s nem értek egy dolgot, így elég sürgős lenne. Az EVSZ alkalmazásánál elvileg kizáró ok az újabb büntetőeljárás. S mi van abban az esetben, ha 2 éve ül börtönben az elítélt, 1 éve alkalmazzák az evsz-t, kiváló a magatartása, de kiderül a rendőrség tájékoztatása alapján, hogy egy korábban elkövetett bűncselekménye miatt (még akkor követte el, amikor nem ült) folyamatban van a be.
Ilyenkor meg kell szüntetni az evsz-t, vagy ez nem minősül újabb be-nek, hiszen korábbi a bűncselekmény? Nagyon kérlek titeket segítsetek!
Köszönöm!
sziasztok próbálok belépni a közös gmail-es fiókba de azt írja ki hogy a jelszó megváltozott meg tudná valaki adni az új jelszót?
ha a anyagi jogból a vizsgákon előforduló Bh gyűjtemény tényleg léteztik meg tudná valaki küldeni a ritmannpubi@citromail.hu email címemre?
Előre is köszi
Sziasztok!
A gmail-es jelszó tudtommal nem változott meg, én be tudtam lépni:
szakvizsga.bunteto@gmail.com
bunteto2013
Sziasztok!
Hétfőn voltam írásban, ma szóban. A hétfői bv feladat:
X.Y-t jogerős ítélettel lopás miatt 10 hónap, végrehajtásban két év felfüggesztettre ítélték. Elrendelték a pártfogó felügyeletét. A pártfogónál nem jelent meg, a bejelentett lakcíméről ismeretlen helyre távozott, a felkutatására tett intézkedések nem vezettek eredményre.
A pártfogó jelezte az ügyésznek. Az ügyész a bv.bírónál indítványozta a szabadságvesztés végrehajtásának elrendelését.
Feladat: hozza meg a bv.bíró határozatát.
A jó megoldás: áttételről szóló végzést kellett írni, mert a felfüggesztett esetében az alapfokon eljárt első fokú bíróságnál kell kezdeményezni.
A szóbelin a Fellebbviteli Főügyészségen voltam, sikerült a vizsga. Nagyon rendesek voltak, magamat büntetőeljárásból biztosan megbuktattam volna.
Kitartást mindenkinek! Jó tanulást!
Gratulálok Habi77!! Azért elárulod milyen jellegű kérdéseket kaptál...én most a Be-t tanulom és hát huh..
Jó lenne ilyen rendes bizottság nekem is... :)
Jó tanulást mindenkinek!!
Valaki április 19-én jön vizsgázni?
Kedves Lana84!
A szóbelit azzal kezdtük, hogy tisztáztuk: semmi közöm a büntetőjoghoz. Azt hiszem, emiatt sem akartak nagyon "bántani".
Bv-ből:
Btk:
(a helyes válasz, hogy nem bűncselekmény)
Be.:
Segítőkészek voltak, próbáltak rávezetni a válaszokra.
Kitartást!
Nagyon köszönöm Habi77! :)) Neked jó pihenést és kitartást a következőhöz majd!
Köszönöm! Polgári a következő :)
Jó tanulást!
Sziasztok!
Jelentkezem sorstársnak! Én június elején tervezem menni 5-6-7- majd még a napokban eldöntöm. Légyszi segítsetek, milyen tankönyvet érdemes beszerezni, ami magyarázatos és a Bh-k is elég jól benne vannak?
Egyetemi időből van egy Nagy Ferenc- büntető általános rész csak elég régi, van valami jobb tippetek? Előre is köszi és jó felkészülést mindenkinek!
Szia Évi!
Én az ált., különös részt is "Nagy Feró" könyvből tanulom...én szereztem 2010-es kiadást, ami már átdolgozott kiadás és benne van a 2009-es módosítás....nekem több mint részletes...kicsit el is vesztem benne, de szerintem nagyon jó, mert sok példát hoz...
Be-ből megvettem a jogi szakvizsga legújabb könyvét a Dialóg kampus félét...én nem vagyok elájulva tőle...amit hasznosnak tartok benne az a táblázatok itt ott, hogy logikusan áttekinthetően leírja...de úgy összességében a törvényt mondja el. Úgyhogy én örülök, ha a törvénnyel képbe leszek...mert hát, nagyon gázos nekem....tömény, tömény...a Pp ehhez képest lányregény...de tényleg.
Kitartást mindenkinek!
Szia Lana!
Ha jól emlékszem, te 2-3 hét múlva fogsz vizsgázni. Hogy állsz a felkészüléssel?
Sziasztok!
Május közepén jön valaki vizsgázni? Én 15-ére jelentkeztem.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02