Köszi Lana a tippeket, meg vannak a könyvek csak régiek, úgyhogy be kell szereznem valami újabb verzót!Én most kezdem az anyagot május utolsó két hetében lesz a hajrá.
Jó felkészülést mindenkinek, a vizsgázóknak pedig sok sikert!
szakvizsga - "B" rész (büntető)
Április 19-én megyek, úgyhogy nekem most lesz a hajrá....aztán majd meglátjuk.. Jó tanulást Évi neked és mindenkinek... !!!! :)
Nehéz a szakvizsga, de (sajnos) koránt sem biztos, hogy az a legnehezebb...
Ha téged is érintenek az itt:
http://www.jogiforum.hu/forum/10/26187
írtak,
vagy ismersz valakit, akit hátrányosan érinthet, oszd meg a Faceebook-on, hogy ne legyen így sokáig!
(Tudom, hogy csak "erősen közvetetten" vág ide a téma, és elnézést a " direkt-marketingért" is, meg, hogy "ide toltam" de nem mindegy, hogy milyen látogatottságú topikon van. Ahhoz ugyanis, hogy a Ajb.2553/2012-es ombudsmani jelentésben írtak eredményre vezethessenek, kell az, hogy minél többen ismerjék az ügyet és mellé álljanak!)
Szia Fru22!
Én május 13-án megyek bv-ből írásbelizni és 15-én szóbelizni. Te miből írásbelizel?
Sok sikert a holnap írásbelizőknek!
Van köztetek aki holnap ír?
Válaszoljon, légyszi, hogy erősítsük egymást!
Köszönettel s nagy kalappal!
I
Sziasztok!
Eladnám büntetős szakvizsga tankönyveimet, valamennyi Novissima Kiadós.
Dr. Diós Erzsébet- Dr. Vaskuti András: Büntetőjog I. (2011) -1.500.-
Dr. Bodor Tibor- Dr. Diós - Dr. Vaskuti : Büntetőjog II (2011) - 1.500.-
Dr. Bodor - Dr. Székely - Dr. Vaskuti : Büntető eljárásjog I.-II. (2011) - 4.000.-
Az anyagi I. és II.-ben van némi szövegkiemelés (de nincs "kiszínezve", az eljárásjog I. elejében szintén, a II. teljesen "tiszta".
Érd.: emailben
Sok sikert a ma vizsgázóknak!
Majd jelentkezzetek.. :)
És sok sikert a héten vizsgázóknak is!!
Aki még előtte van, annak kitartást! :)
Sziasztok! Holnap jön valaki szóbelizni??
Novissima kiadó DR. VASKUTI Büntetőjog I.-II. eladó, 3000-3000 ft.
Alig használt.
Hajrá dr Klau!!! :)
Sziasztok!
Tegnap vizsgáztam büntetőjogból. Az írásbeli feladatom anyagi jogból a BH 2003.49 volt.
Szóbeli kérdések:
- közokirat hamisítás (tényállás + példák)
- tevékeny megbánás felnőttkorúaknál és fiatalkorúaknál
- súlyosítási tilalom példákkal
- fiatalkorúakra vonatkozó eltérő szabályok a be-ben
- vádelv
- elítéltek jutalmazása és fenyítése (jogerős ítéletnél és előzetes letartóztatásnál), magánelzárás tartama, kivel szemben nem alkalmazható
- szabálysértési eljárás alanyai
- eljárhat-e az ügyvéd képviselőként
Korrekt, jóindulatú bizottság előtt vizsgázhattam, pozitív vizsgaélményem volt.
Kitartást kívánok mindenkinek!
Dr. Diós Erzsébet, Dr.Vaskúti András
Büntetőjog I. Általános Rész Novissima Kiadó 2011 c. és
Dr. Bodor Tibor, Dr. Diós Erzsébet, Dr.Vaskúti András
Bünetetőjog II. Különös Rész Novissima Kiadó 2011 c.
kiadványt eladnám.
Együtt 3.000 ft.
Érd.: bacardi1@freemail.hu
Gratulálok Agneska!! Várom a többi beszámolót is :)
Mindenkinek jó tanulást, akik meg már vizsgáztak élvezzék a tavasz első napsugarait...:)
q
Kedves Fórumozók!
Elnézést kérek az előbbi üzenetért, de talán nem is csoda, hogy már írni sem tudok, holnap eljön az írásbeli napja és már azt sem tudom, hogy milyen betűt ütök?!
Szorítsatok, majd jelentkezem a vizsgafeladattal és a szóbeli kérdésekkel!
Hajrá Kincsike!!!
Eljött ez a hét is....szóval a héten vizsgázóknak egy nap kalappal....azt hiszem én fogom zárni a sort pénteken...
Kitartást!
Sziasztok!
Tegnap voltam írásbelin büntető anyagi jogból.
"Bogikutya" március 11-i feladatát húztam Én is, akit érdekel a hozzászólásánál nézze meg a tényállást.
Szegény Ő is nagy bajban volt a minősítést és a kiszabott büntetéseket illetően és ha figyelmesen követtem a bejegyzéseket sajnos nem kapott választ senkitől a helyes megoldásra.
Jómagam próbáltam utána nézni még a vizsga előtt, hogy mégis miről is lehet szó, de sehol nem találtam a megoldást. Erre nem ezt a feladatot húztam ki?!
No de sebaj, a tanulság, hogy Ti legalább nézzétek meg, próbáljátok megtudni, nehogy hasonló cipőben járjatok!
További jó felkészülést, holnap jelentkezem a szóbeli után, már ha vizsgára bocsátanak!
Hajrá a ma vizsgázóknak!!!!!
Kincsike!
Ezt találtam: BH2010. 179
Sziasztok!
Köszönöm a jogeset megoldást, egy kedves idegennek köszönhetően még tegnap értesültem a helyes minősítésről, így a mai szóbelin sikerült korrigálnom.
Szóval, a lényeg, hogy sikerült a mai szóbelivel együtt!
Btk. kérdések:
- szabadságvesztés tartama, fokozatai, feltételes szabadságra bocsátás, büntethetőséget megszüntető okok, kegyelem részletesen
- jogeseten keresztül csalás és intellektuális közokirat-hamisítás, testi sértés alap és minősített esetei
Be. kérdések:
- milyen rendes jogorvoslati lehetőség van másodfok után, ezt részletekbe menően!, feljelentés elutasítása
Bv-szabs. kérdések:
- szabadságvesztés fokozatának megváltoztatása, törvény általi kizártsága, pénzbüntetés átváltoztatása, halasztás, részletfizetés, szabálysértés elévülése, helyszíni eljárás, milyen szabálysértés esetén jogosult egyedül a rendőrség helyszíni bírságot kiszabni.
Kitartást kívánok mindenkinek!
Gratulálok Kincsike!!! Most már jó pihenést!!
Mindenkinek kitartást!
Köszi Lana84, sok sikert Neked is!
Sziasztok!
Bv írásbelihez szeretnék segítséget kérni. Pontosabban szabs.hoz a forumon található őrizetes ügyhöz. Konkrétan mintára lenne szükségem a szabs őrizet megszüntetéséhez. SOS. Köszi előre is.
Sziasztok!
Büntetőjogban mélyebben elmélyülők, szeretnék segítséget kérni.
Megakadtam:
- a vagyonelkobzás utolsó esete, az "adott vagy ígért vagyoni előny tárgya". A 78-as Bkv. III. pont (novissima könyv) annak a vagyoni előnynek az elvonására, amelyet az aktív vesztegető csupán ígért, nincs törvényes alap. Hát... akkor?
- Közt elnöki kegyelem esetén a várakozási idő tartama az ítéletben kiszabott büntetéshez igazodik. Biztos én vagyok értetlen, vagy vmi kimaradt az előző oldalakon, de ha mentesítés van, akkor hogyan kell ezt értelmezni a várakozási idővel öfüggésben? Van várakozási idő mégis...? Az elnöki kegyelem lényege, hogy nem állnak fenn a törvényi feltételek.
- Esetleg ha valaki nagyon érti a részleteket, akkor le tudná írni, hogy mi a különbség a halmazat és összbüntetés esetén a mellékbüntetések szabályozásában? Mellékbüntetés nem foglalható összbüntetésbe; mi történik a gyakorlatban?
Kedves Fru22!
Az első kérdésedre az a válasz, hogy amikor a Bkv-t kiadták, még nem volt benne a normaszövegben az ígért vagyoni előny. Most már benne van, így a Bkv. vonatkozó pontja már nem irányadó (a tételsorban a joggyakorlatot nemigen frissítik, résen kell lenni...).
Sok sikert!

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02