Sziasztok! Azt tudjátok, hogy olyankor mi van, ha befizettem a vizsgadíjat, de nem megyek el? Az bukás? Elvész egy alkalmam, és már ak 2 marad? (Ez lenne a befejező, de nem merek nekimenni.)
szakvizsga - "B" rész (büntető)
Én az Ügyészségen voltam, nagyon emberséges volt a bizottság. Utolsó előtti voltam, már nagyon ideges voltam mire bejutottam, de nagyon rendesek voltak, gyakorlati példákat kérdeztek, nem kellet szó szerint a törvényszöveg. 2-en sajnos megbuktak, nem tudom ők mennyire tudták az anyagot.
Szerintem általános részből mindenképp javasolt a könyv, különösből csak ha marad rá idő. Viszont be-ből és bv-ből elég a törvény. Sok sikert mindenkinek.
Sziasztok!
Eladó: Büntetőjog II. Különös rész, HvgOrac könyv (második, hatályosított kiadás) újszerű, ki/aláhúzás nélküli állapotban, 7.500,- Ft. Személyes átvétellel Budapesten (belvárosban), vagy postázom. Érdeklődni: juditx33@gmail.com.
Sziasztok!
Első szakvizsgámra készülök... BJ-BE-BV lesz, és nem kissé, hanem nagyon meg vagyok lőve az írásbelire való felkészüléssel. BV-t választottam írásbelinek, de teljesen más területen dolgozom, ezért mindegy is lenne, mit választanék.
Azt hallottam, hogy BV-ből vannak többé-kevésbé közkézen forgó, nagy valószínűséggel előforduló feladatok, kidolgozva. Tudna valaki nekem segíteni ennek a megtalálásában?
Sokat segítene... Előre is köszönettel!
Sziasztok!!
Egy kis segítséget szeretnék kérni:)
A következő volt a feladatom:
Emberünket két év szabadságvesztésre elítélik, ezért átváltoztatják a közérdekű munkáját is fogházra. Ezt követően halasztási kérelmet nyújt be, hogy a gyerekét neveli.
Hozzon bv. bírói határozatot!
Csak tippeket szeretnék, mert én megoldottam, amire igen sokan mondták, hogy jó, de van bennem egy kis félsz. köszönöm.
Kedves Stirlitz!
Nekünk ügyvédjelölti felkészítőn azt javasolták, hogy abból menjünk először vizsgázni, amiből a legnagyobb esély a sikerre és amivel foglalkozunk a mindennapokban. Hogy ne vegyék el a kedvünk az elején :)
Ehhez képest nekem se volt sok fogalmam mi lesz az B írásbelin. Most sincs, majd kiderül :S
A BV-ről annyit mondtak, hogy azért rizikós, mert kevésnek tűnik, ezért sokan választják, hogy majd milyen egyszerű lesz, és pont ezért nem... Nem tudom mi igaz ebből.
Kedves Mindenki!
Aki megváltoztatta a jelszót, legyen szíves tegye már közkincsé.
Üdv.
Sziasztok!
Teljesen új vagyok a fórumon és a segítségeteket szeretném kérni. Most kezdem a szakvizsgát és a büntetővel kezdeném, de nem tudom, hogy miből írjam az írásbelit. Tudnátok segíteni, hogy melyik a "könnyebb"?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
drdoczi
Sziasztok,
eladók az alábbi szakvizsga könyvek:
- Herke Csongor - Büntető eljárásjog (Dialóg Campus, 5. kiadás, lezárva: 2014. március 31.) - 3.800,- Ft
- Vókó György - Büntetés-végrehajtási jog (Dialóg Campus, 6. kiadás, lezárva: 2015. június 20.)- 3.600,- Ft
Mindkét könyv alaposan ki van színezve és egy-két szó tollal beleírva. A budapesti személyes átvételt preferálom.
Érd.: obear@freemail.hu
Sziasztok!
Teljesen új vagyok a fórumon, azért szeretnék Tőletek tanácsot kérni, hogy mivel érdemes kezdeni az írásbelit. Milyen jellegűek a kérdések? Mire számítsak? Mindenből elég a tv vagy könyv is kell?
Előre is köszönöm a segítégeteket.
Döczi
Sziasztok!
A héten voltam B részből vizsgázni, az igügyi minisztériumban, kérdéseim:
Btk:
- elhatárolni a sikkasztást a hűtlen kezeléstől, hanyag kezelést a hűtlen kezeléstől
- uzsora bűncselekmény elemzése
- soroljak fel legalább 3 olyan bcs-t, amely elzárással büntetendő
- folytatólagosság, ebből BK és BJE
Be:
- itt a vizsgáztató nagyon gyakorlatias dolgokat kérdezett: mi van akkor, ha ez van, és mi van akkor, ha emez ... stb
- tanúról mindent, magánvádas eljárásról beszéljek...
Bv:- közérdekű munka elejétől a végéig (de csak a saját szavaimmal, mert arra volt kíváncsi, hogy értem-e a lényegét, szabsértésből a kényszerítő eszközök, ebből részletesebben a szabsértési őizetet...
Voltak még kisebb kérdések, de azokra nem emlékszem, én kb. 30-35 percet voltam benn, a vizsgáztatók segítőkészek voltak, nem kellett rögtön válaszolni a kérdésre, sőt mondták, hogy gondoljam végig nyugodtan.
Tapasztalat: érdemes a tételsornál közölt BJE-k és BK-kat ismerni.
Én végeztem a szakvizsgáimmal, ez volt az utolsó. Kitartást mindenkinek, én a 3 rész után annyit mondok, hogy aki tanul és időt szán rájuk, az meg tudja csinálni!
Sziasztok!
Sziasztok!
B rész, azonbelül is büntetőjog írásbelire milyen törvényeket érdemes vinni a Btk-n kívül?
Régen olvastam, hogy a KRESZ-t, vagy pl. a régi Btk-t...
A Novissimás kisalapú törvénykönyvek jók amúgy? Vagy Kell nyomtatni olyat, aminek nincs a hátuljában az a pár BJE?
Sziasztok!
Eltudná valaki küldeni privibe a közkézen forgó BH gyűjteményt, mert nem találom, illetve kidolgozott bv tételeket?
Előre is köszönöm a segítséget.
email cím: drdoczi73@gmail.com
Döczi
Sziasztok!
Sikeres szakvizsgához eladó 2 újszerű (bolti állapot a bolti ár töredékéért – nincs aláhúzás), legfrissebb kiadású büntető jogi szakvizsga könyv együtt vagy külön-külön is, budapesti átvétellel (rugalmas helyszín, időpont):
❶ BÜNTETŐJOG I. (Dialóg Campus, 6. kiadás, lezárva: 2015. február 15.) és
❷ BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI JOG ÉS SZABÁLYSÉRTÉSI TÉTELEK (Dialóg Campus, 6. kiadás, lezárva: 2015. június 20.)
→ 3800 Ft/db
→ 7500 Ft/2db
⃝ érdeklődni lehet a szakvizsgakonyvbp@gmail.com e-mail címen.
Kedves Érdeklődők!
Eladók a következő szakvizsga könyvek:
Dialóg Campus Kiadó: Büntetőjog I. (új Btk., 2015.)
Az ára: 2800 Ft (Ez a könyv szövegkiemelővel ki van húzva. Az új könyv ára 4482 Ft.)
Dialóg Campus Kiadó: Büntetőjog II. (új Btk., 2015.)
Az ára 4200 Ft. Ez a könyv újszerű állapotban van, nincs szövegkiemelővel kihúzva.
Dr. Polt Péter: Új Btk. kommentár. Az ára 10. 000 Ft a 8 kötetnek, együtt. Az első két kötet szövegkiemelővel ki van húzva, a többi kötet nincs. Nem gyűrött, nem szakadt, stb. ( Az új könyvek ára 15.000 Ft.)
Kedves Jupiter86!
Te melyiket ajánlanád a felkészülés szempontjából? A Polt Péter-féle mekkora terjedelmű összesen?
Kedves Szakvizsgázók!
Eladoak az alábbi szakvizsga segédkönyvek:
- Dialóg Campus Kiadó, Büntetőjog I. (Balogh Ágnes) 2015-ös kiadás
- Dialóg Campus Kiadó, Büntetőjog II. (Balogh Ágnes) 2014-es kiadás
Nekem nagyon sokat segítettek, a büntető általános részhez elengedhetetlen szerintem a magyarázat a törvény mellé, a különösnél pedig az elhatárolások miatt volt fontos a könyv.
Zöld stabiloval kihúzva, de nem összefirkálva. Nem összegyűrve, tökéletes állapotban.
Ára a kettőnek együtt: 7000,- Ftvagy munkajogi részhez Dialóg C. könyveket beszámítanék :)
Üdv:
Orsi
Sziasztok!
Sikeres bünti szakvizsgát követően eladóvá váltak az alábbiak:
- Tételsor szerint, a Belovics könyvek alapján kidolgozva és összefűzve az anyagi jogi tételek,
- az eljárásjoghoz szükséges AB határozatok összegyűjtve rendszerezve,
- Dr. Király Eszter stb-féle BV. jog. és szabs. sértés könyv
- mivel BV-ből írásbeliztem, ezért a jogesetek kigyűjtve,
utóbbi idők vizsgakérdései kigyűjtögetve,
- egyéb segédanyagok.
Én ezekből 4-5-re vizsgáztam, úgyhogy tiszta szívvel ajánlom.
Ár: 7900 Ft.
Érd.: drdoboandrea@gmail.com
Sziasztok!
A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészségen vizsgáztunk, a vizsgabizottság minden tagja nagyon rendes, segítőkész volt.
A kérdések inkább gyakorlati jellegűek voltak, ezért nehéz is azokat visszaadni.
Anyagi jog: jogos védelem kérdésköre (kiemelten a szituációs jogos védelem), ahhoz kapcsolódóan időben későbbi "védekező" magatartás (az már nem az), közúti baleset okozása és cserbenhagyás. Ezek inkább példákkal voltak, a jogos védelem kellett szó szerint (nagyjából szó szerintit elfogadták).
Be.: anyanyelvhasználat joga és az ahhoz kapcsolódó költségek, terheltnél, tanúnál. A 14 év alatti tanú meghallgatása, ez több gyakorlati példán keresztül volt. A biztosíték és az óvadék összehasonlítása.
Bv.: szabadságvesztés végrehajtásának elhalasztása, a kérelemre történő esetekre pl., mi van akkor, ha a súlyosan, életveszélyes beteg kéri és azt mikor nem engedélyezik. Itt kitérve említés szintjén a bv. egészségügyi ellátására. Szabs: jogorvoslatok a szabálysértési hatóság határozataival kapcsolatosan.
Ennyi jutott eszembe.
Sok sikert a felkészüléshez mindenkinek!
Csatlakozom az előttem szólóhoz. :-)
Btk.:
- törvényesség elve
- időbeli hatály és a keretdiszpozíciókról szóló BJE
- végszükség és az okozható sérelem nagysága
- emberölés és öngyilkosságban közreműködés elhatárolása, jogeset: kóros elmeállapotú személyt rábeszélnek, hogy ugorjon ki az ablakon
- magánindítványos bűncselekmények
Be.:
- hivatalbóli eljárás elve kivétellel, jogeset: rendőrként a tévében látom, hogy bántalmaznak valakit / szórakozóhelyen látom ugyanezt, indítható-e eljárás (csak az utóbbi esetben, mert az számít hivatalos tudomásszerzésnek)
- nyomozó hatóságok és a NAV nyomozati hatáskörébe tartozó bűncselekmények
- bíróság összetétele első -és másodfokon
- magánvád
- különeljárások jogi természete
Bv., szabs.:
- bv. szervezetrendszer
- szabadságvesztés végrehajtási fokozatának átváltoztatása és utólagos meghatározása
- pénzbírság végrehajtása és az eljárás meg nem fizetés esetén
- szabálysértési hatóságok
- kifogás és az elbírálása
Kitartás!!!
Sziasztok!
Meg tudná adni valaki a gmail-es fiókba belépéshez szükséges adatokat.
Köszönöm.
jupiter86#e-mail 2015.12.02. 22:35
Kedves Érdeklődők!
Az ára: 2800 Ft (Ez a könyv szövegkiemelővel ki van húzva. Az új könyv ára 4482 Ft.)
Az ára 4100 Ft. Ez a könyv újszerű állapotban van, nincs szövegkiemelővel kihúzva.
Dr. Polt Péter: Új Btk. kommentár. Az ára 10. 000 Ft a 8 kötetnek, együtt. Az első két kötet szövegkiemelővel ki van húzva, a többi kötet nincs. Nem gyűrött, nem szakadt, stb. ( Az új könyvek ára 15.000 Ft.)
jogiszakvizsgakonyvek@gmail.com
Kedves Érdeklődők!
Az ára 4100 Ft. Ez a könyv újszerű állapotban van, nincs szövegkiemelővel kihúzva.
Kedves Érdeklődők!
Sziasztok!
Szeretnék segítséget, ötleteket, hasznos információt, illetve anyagot kérni a "B" (büntető) részhez.
Akinek van bármilyen használható anyaga, kérem küldje el részemre az anettmagocs@yahoo.com e-mail címre.
Olvastam, hogy van egy közös gmail-es cím is.
A belépési azonosítót és a jelszót aki tudja kérem szintén küldje el részemre.
Köszönettel:
Csajszika

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02