szakvizsga - "C" rész (alk, közig, TB, EU...)

kalmi_v # 2013.04.27. 19:25

Sziasztok! Nos, a tegnapi napon sikeresen meglett a harmadik rész is...Ahogy az utolsó hozzászólásokba beleolvasgattam, látom, hogy "ATES jegyzet - elég vagy nem?" címmel megy egy kis csörte...szerintem teljesen felesleges ilyenen vitatkozni. Aki kevésnek érzi, utána kell nézegetni a hiányzó dolgoknak. Jómagam is ezt tettem (ja, és még mielőtt az a vád érne, hogy mert ráértem: munka és három kicsi gyerek mellett tanultam), főleg a munkánál, mert nekem nem nagyon volt érthető, de ez nem róható fel a jegyzetnek (valójában soha nem érdekelt ez a terület, meg nem is foglalkoztam vele). Egyebeket meg csak ATES-ből. Nekem elég volt, 4-4-3-ra. Arra azért oda kell figyelni, hogy alkotmányból kérdezték a 4. módosítást is. Munkából alapvető rendelkezések, mv. megszüntetése esetén az eljárás, levonás munkabérből, felelősségi alakzatok. EU-ból adózatás (jogesettel), milyen jogalkotási formák vannak, szavazás a tanácsban (régi-új szabályok). Alkotmányból leginkább beszélgetés formájában, gyakorlat felé terelve a családra vonatkozó szabályok (itt a 4. módosítást figyelembe véve), OGY megalakulása, korm. megalakulása. Végtelenül normális, korrekt bizottság volt, nem kötözködtek, ha valamin látták, hogy tudom, le is állítottak. Ja, és a KIM-ben voltam.

Napraforgo85 # 2013.04.28. 11:49

Eladó Jogi szakvizsga könyvek C modulhoz új állapotban, nincs kihúzva, nincs megtörve!

1)Dr. Rixer-Dr. Hoffmann-Dr. Szilvásy: Közigazgatási jog, Novissima Kiadó, 2011.
2)Dr. Dudás-Dr. Horváth: A régi és az új Munka törvénykönyve összehasonlítása – kiegészítve a továbbélő bírói gyakorlattal, Novissima Kiadó, 2012.

Ár: 2500 Ft/db

Személyes átvétel Budapesten a V. VI. és VII. kerületekben a nagyobb csomópontokban lehetséges a késő délutáni órákban.
érdeklődni: napraforgo85@indamail.hu

Aranyvakond # 2013.04.29. 13:21

Kedves Kollégák!

Egyelőre nem sok anyagom van a "C" részhez, kérem, hogy valaki legyen olyan jó és azt a bizonyos ATES-jegyzetet küldje el erre a mail-címre:

barilla2007@gmail.com

Előre is nagyon szépen köszönöm!

mingili # 2013.04.29. 17:12

Az EU szakvizsga könyv elkelt és a jegyzetek is. Mindenkinek sikeres felkészülést és vizsgákat kívánok!

vikesz # 2013.04.29. 21:55

Sziasztok!
Tanult valaki Csink Lóránt 2012-es Alkotmányjog jegyzetéből? (http://www.szakvizsga.hu/…anyjog.shtml) Ha igen, mi róla a véleményetek? Jól tudom, hogy ez a legújabb kiadvány? Előre is köszönöm szépen!

palakon # 2013.04.30. 14:48

Sziasztok!

Én múlt héten voltam a KIM-ben, nagyon rendes bizottságnál. Ötös lett az írásbeli és mindhárom szóbeli is, az alábbi kérdéseket kaptam:

Munka-TB: munkaviszony jogellenes megszüntetése, azonnali hatályú felmondás, kártérítési felelősség.

Alkotmány-közig: a legfontosabb alapvető jogok felsorolása, néhányat részletesebben kellett kifejteni (szociális jogok, sajtószabadság, adatvédelemnél milyen hatóság van). A közigazgatási hatóság döntései, milyen végzések lehetnek, a határozat kötelező elemei.

EU: a Bizottság felépítése, megalakulása, megszűnése. Közvetlen hatály fogalma. Köbler-ügy tényállása.

Ha valakinek kell bespirálozott jogszabály-csomag, írjon, szívesen odaadom.

Gyheni # 2013.04.30. 22:27

Sziasztok, nekem megvan a CSink-féle könyv, még nem néztem bele, de valószínűleg belefogok. sokan dicsérik :) 2012es a legfrissebb.

munkajogból megvan nekem az összehasonlítós novissimma könyv nekem is, nem rossz (én sem foglalkoztam egyetem óta munkajoggal), de nem magyarázós tankönyvszerű,de azért pár bh-n megakad a szemem. én kommentárt nézegetem a törvényhez, ahol úgy érzem vmi homály/fontosabb résznek tartom, de az elején járok, konkrétan tegnap kezdtem :D

Csuszka köszönjük a kérdéseid és nagyon gratulálok neked, ügyes voltál!! :)

jó tanulást, azt hiszem én mára befejeztem, bár alapból csak este fél 8-kor tudom elkezdeni munka után.

üdv mindenkinek,
Heni

Zsuzsa1013 # 2013.05.01. 12:53

Sziasztok! A TB 57.tételhez egy kis segítség, akit érdekel. :) http://www.euvonal.hu/index.php?…

Beruni # 2013.05.01. 15:11

Sziasztok!

Sok jót olvastam az ATES-féle jegyzetről, valaki el tudná nekem küldeni a jogiszakvizsga123@gmail.com címre? Nagyon fontos lenne, köszönöm előre is!

Beruni

ktim # 2013.05.01. 18:47

Köszi a segítséget Zsuzsa, éppen írni akartam, hogy nincs-e valakinek ehhez a tételhez egy jó anyaga.

Valaki jön esetleg 6-án írni vagy 9-én szóbelizni?

Gyheni # 2013.05.01. 19:36

Sziasztok,

Mt-ből az eltérő rendelkezéseket tanuljátok? kicsit kiakaszt ez a sok §-ra vissza és előre utalgatás..

ktim: hűha, te már nagyon a finishez közel vagy, kitartást!!!

Csuszka85 # 2013.05.02. 07:20

Kedves ktim és Zsuzsa1013!

Az általatok kérdezett tétel a novissimás Eu tankönyvben másfél oldal terjedelemben össze van foglalva. Ha az nem állna a rendelkezésetekre, akkor egy e-mailben leírom szívesen, hogy miről van benne szó.

Üdv: Csuszka85

ktim # 2013.05.02. 11:45

Gyheni: Köszi, már nagyon ki vagyok. Holnap elvileg befejezem az összes tételt, de nem tudom, hogy emlékszem-e egyáltalán még valamire:-(
Én nem tanultam eltérő rendelkezéseket, csak egy-kettőt. Követhetetlen valóban ez a sok utalgatás.

Gyheni # 2013.05.02. 14:28

ktim: teljesen normális amit érzel!!! nem szabad feladni, tudom, hogy az utolsó hét szó szerint nagyon fáj és iszonyat megterhelő, de akkor kell még megtolni! ha holnap befejezel mindent még van időd ismételni, drukkolok!!! már benne van a fejedben, higgy magadban! :)

én is igyekszem lelkesedni, de azért elég nehéz napi 10 óra munka mellett még este tanulni.

Szép hetet nektek!

n.beregszaszi # 2013.05.02. 19:10

Sziasztok!Ma voltam a Kúrián, mindhárom 4es lett,nagyon kedves volt a bizottság!Ates jegyzet elég szerintem,esetleg Mt-t,alaptörvényt érdemes még megnézni,de a többit felesleges,mert úgy is bizottságfüggő!Holnap megírom a kérdéseket!Kitartás!

n.beregszaszi # 2013.05.03. 05:33

Szóval a kérdések:
Munkajog: tanulmányi szerződés jogeseten keresztül, próbaidő, munkajogi-polgár jogi elévülés közötti különbség, munkáltató felelősségének változása az új Mt szerint
Alkotmány jog: jogeset, amivel kapcsolatban az alkotmányjogi panaszra kellett rájönni + alapvető jogok biztosához való fordulás, hatósági igazolvány - hatósági bizonyítvány összehasonlítása
Eu: blokkoló kisebbség, szavazás az Európai Unió Tanácsában, kötelezettségszegési eljárás, Európai Bíróság felépítése, melyikhez fordulhat magánszemély (Törvényszék)
Nagyon kedvesek voltak, segítettek, rávezettek, ha nem ment.. Mindenkinek csak ilyen kedves bizottságot kívánok! :-)
Olvasva a fórumot kicsit én is elbizonytalanodtam, hogy elég-e az Ates jegyzet.. Ahogy már előttem valaki írta, szerintem felesleges vitázni róla! Mindenki döntse el maga, hogy miből szeretne tanulni, különbözőek vagyunk.. Ez a jegyzet szuper volt, mert kb 400 oldalban összefoglalja, amit biztos, hogy tudni kell! Nagyon jó alapot ad, és persze ha vmit nem értesz vagy hiányolsz hozzá lehet olvasni tv-t vagy egyéb anyagot! Persze így, hogy már lassan "féléves", a változásokra figyelni kell..
Szóval Atesnek ezer hála a jegyzetért!!!!!
Mindenkinek Nagyon Sok Szerencsét kívánok!

Zsuzsa1013 # 2013.05.05. 16:31

Sziasztok. Akik mostanában vizsgáztak, írásbelin milyen feladatok voltak? Keresetet, ítéletet kellett írni, vagy inkább jogi tanácsot kellett adni?

Gyheni # 2013.05.05. 19:16

halihó, kinek milyen hétvégéje volt?

TB 57-es tételhez van vmi használható anyag valahol?nagyon köszi a segítséget!

Zsuzsa1013 # 2013.05.06. 07:18
lemon # 2013.05.07. 17:28

Sziasztok!

Valakinek meg van röviden a Ket elektronikus kapcsolattartás c. tétel lényege.
Bevallom nem értem, ami a tv-ben van.
Várom segítségeteket!
Lemon

Zsuzsa1013 # 2013.05.08. 07:18

Lemon! ha megkaptad, elküldenéd nekem is? köszi.

kisv # 2013.05.08. 09:32

Sziasztok!

Ha valakinek van egy csöppnyi ideje, kérem küldje meg a kisv085@freemail.hu címre a már sokat emlegetett Ates jegyzetet! Három héttel korábbra csúszott a vizsgám időpontja, úgyhogy életmentő lenne!

Köszi

borka10 # 2013.05.08. 12:20

június 5-én megyek C részből, ha valaki olvassa, legyen szíves elküldeni nekem a sokat említett "ates" jegyzetet!
Előre is köszönöm.
borbala.koles@railcargo.hu címre

HCS6 # 2013.05.08. 15:28

Sziasztok!
Aki tudja, küldje el nekem az Ates jegyzetet a lion666@freemail.hu címre. Nagyon sürgős lenne. Köszönöm.

jogijogi # 2013.05.09. 15:25

Sziasztok!
Volt mostanában valaki vizsgázni? Esetleg megosztaná a kérdéseket?

Előre is köszi!

Szerintem, ha Ates már levizsgázott, fel lehetne tenni a szuper jegyzeteit a közös freemailes címre, és onnan mindenki meg tudná szerezni, nem?
Amúgy tényleg szuper, csak nekem nincs meg a gépemen, csak kinyomtatva, így nem tudom elküldeni...