szakvizsga - "C" rész (alk, közig, TB, EU...)

lita # 2014.04.02. 20:35

Kedves Sorstársak! :)

Áprilisban megyek "C" részből szakvizsgázni!
Az EU-s részhez viszont nincs hatályos anyagom!
Mindenféle anyag érdekel, főleg a JOGESETEK! :)
Aki tud nekem segíteni, annak a másik 2 tételsorhoz kidolgozott tételeket tudok felajánlani cserébe!

Kérlek Benneteket KÜLDJETEK jegyzeteket, ha tudtok! ;)

EMAIL: carmelitacska@gmail.com

Szöszi12 # 2014.04.05. 14:17

Sziasztok!

Keresek novissima-s eu jogos könyvet. Akinek van és értékesítené kérem jelezze! Sürgős lenne!
Köszi!

paha # 2014.04.06. 19:35

Sziasztok!

Eladnám az alábbi könyveket (első tulajdonos vagyok):
Dr. Csink Lóránt: Alkotmányjog - jogi szakvizsga jegyzet (Novissima Kiadó, 2012), 2000 Ft, azért vannak benne aláhúzások, de nem mindenhol.
Chronowski Nóra: Alkotmányjog, negyedik kiadás (2013), 3000 Ft, itt-ott vannak benne aláhúzások, de a könyv nagyrészt érintetlen.
Dr. Jeney Petra, Dr. Kende Tamás, Dr. Löveberg Viktória: Európai Közösségi jog (Novissima Kiadó, 2011) 2500 Ft, a könyv szinte érintetlen
Dr. Hoffmann István, Dr. Rixer Ádám, Dr. Szilvásy György Péter: Közigazgatási jog (Novissima Kiadó, 2013) 2000 Ft, kb. a fele aláhúzva.
Érdeklődni a paha85@citromail.hu email címen lehet.

drterezia # 2014.04.07. 10:33

Sziasztok!

Május közepén kezdem a szakvizsgámat C résszel. Még abban a tanácstalan helyzetben vagyon - pedig már sürget az idő - hogyan is és miből álljak neki tanulni. Olvastam az Ates jegyzetről,melyet ugyan már frissíteni kell, de legalább egy összeszedett anyag. Nagyon megköszöném, ha valaki, akinek ez nem gond, elküldené nekem a dr.terezia@gmail.com-ra.
Amennyiben valaki tud hasznos módszert és egyéb anyagot, kérem, írja meg.
Üdv.

Daniel22 # 2014.04.08. 21:23

Sziasztok!

Én is hamarosan megyek a C részből szakvizsgázni...esetleg nekem is el tudja valaki küldeni e-mailben az említett Ates-jegyzetet?

daniel.gulyas@gmail.com

Nagy segítség lenne! Köszi szépen:

Dani

d.anes # 2014.04.09. 12:10

Sziasztok!

Tudna nekem valaki segíteni a C/3 tételsor (munkajog és tb)56-os tételénél (késedelem, mulasztás következménye), mert a törvény érthetetlen.

drTamas # 2014.04.09. 13:44

az Ates jegyzettel azért óvatosan. Megfelelően használva tökéletes, de nagyon veszélyes is. Vannak benne olyan hibák, amiket ha nem veszel észre és belógatsz egy vizsgán, tuti kivágnak. Csak egy példa : "minősített többséggel, azaz kétharmaddal".

Szóval figyelmesen tanuljatok belőle.

dr. bertalan tamás ügyvéd
www.drbertalan.hu

Csupi77 # 2014.04.10. 18:40

Az Ates jegyzetet a közös e-mail címen találjátok feltöltve
szakvizsga.vegyes@gmail.com
jelszó: vegyes2013

Okosan, figyelemmel használva szerintem nagy segítség.

Izaliza # 2014.04.10. 19:35

Sziasztok,

eladó a Dialóg Campus Közigazgatási jog című könyve. A könyvben aláhúzások, beleírások nincsenek. Segítségül ceruzával bele vannak írva az egyes fejezetek fölé, hogy melyik tételhez tartoznak.

Ugyanitt, eladó egy kiszínezett, aláhúzott munka-tb jog könyv, Dialóg Campusos szintén.

Mindekettőt tudom ajánlani a felkészüléshez.

Érdeklődni emailben.

Sikeres vizsgát mindenkinek!

Liza

hoppla # 2014.04.17. 09:16

Sziasztok!
Eladóvá vált az alábbi szakvizsga felkészítő könyvem:
Novissima kiadó: Európai közösségi jog (szerzők: Jeney Petra stb.)
2011. március 31. lezárású (úgy tudom ez a legfrissebb)
Az elején néhány oldal alá van húzva.
2000 Ft (új ára 3500 Ft)
Átvehető Bp. VII. kerületében István utcában munkaidőben.
E-mail: hoppla1983@gmail.com
Mindenkinek kitartást és sok szerencsét kívánok!

kitlánka # 2014.04.26. 07:55

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek. Alkotmányjogból esetleg tudnátok nekem küldeni egy használható és hatályos jegyzetet, ami lefedi a 2014-es tételsort?Nagyon hálás lennék!!

email címem: bszaboeniko@hotmail.com

Üdv.

Enikő

kitlánka # 2014.04.28. 06:57

Sziasztok!

Tudnátok nekem küldeni Alkotmányjogból egy használható jegyzetet, ami igazodik a 2014-es tételsorhoz vagy legalábbis hatályos?

Nagyon köszönöm!!

email címem: bszaboeniko@hotmail.com

Üdv.

Enikő

judit824 # 2014.04.28. 10:21

Hallottam, hogy írásbelin nem lehet olyan jogszabályt használni, amibe bele van firkálva. Az gond, ha alá van húzva és a tételszámok szerepelnek benne? Vagy nyomtassak újat? Alkotmányjog írásbelihez elég az alaptv., Mötv. és a Ket? Ti mit vittetek még?

Napocska84 # 2014.05.01. 10:59

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni munkajog írásbeli vizsgához. Tudnátok tippet adni, hogy hol találok irásbeli feladatokhoz mintát (iratmintára és jogesetpéldákra gondoltam). Eddig complexből gyűjtögettem munkaszerződést stb. de pl ítélet, keresetlevél nem volt a témánkban.

Segítségetek előre is nagyon köszönöm!
Kitartást minden sorstársnak :)

Jahony # 2014.05.04. 12:55

Írásbelin csak olyan jogszabály használható, amibe nincsen kézzel beleírva. Sorkihúzó lehet, ilyen alapon szerintem a ceruzával/tollal aláírás is elfogadható, de azokat biztosan nem lehetett használni, amibe kézzel bele volt írva.

marmi # 2014.05.05. 09:57

Sziasztok!

Én már túl vagyok ezen a csodálatos C.) részen brrr…., így gondoltam a kinyomtatott anyagokat, jogszabályokat, Ket. jogi szakvizsga könyvet, amelyekből készültem aki igényli ingyen és bérmentve szívesen átadom, csak nem is lássam :-)). Én még április elején voltam,használtam a híres Ates jegyzetet, abból indultam ki és kis kezemmel aktualizáltam, nekem bevált 4-4-4, és még sokan pörgették ezt a jegyzetet a vizsga előtt. Én csak hálás vagyok az Atesnek.

Esetleg volt már valaki büntiből, most arra gyúrok, és kérdezem, hogy a jogszabályokon kívül kell még valami? Igaz nagyon távol áll tőlem ez a szakág de ezen is túl kell esni, és tanácstalan vagyok, hogy miből érdemes tanulni. Van valakinek esetleg használható anyaga?

Előre is köszönöm.

Isto # 2014.05.05. 10:06

Sziasztok!jön valaki pénteken?
eu jog 40-42.tételhez mi kell?

Lujzinger # 2014.05.05. 12:44

Sziasztok,
eladóvá vált egy 2011. márciusában lezárt EU jog könyv, valamint egy 2013-ban lezárt TB jog könyv (mindkettő Novissima kiadó)összesen 5.000,- Ft-ért.
Odaadom melléjük az összes kinyomtatott törvényt is. Múlt héten voltam vizsgázni, úgyhogy friss minden. :-)
érd.: czegleszter@gmail.com

puli007 # 2014.05.06. 13:53

marmi, büntiből tőlem csak a jogszabályt kérdezték, de azt szóról szóra(kellett volna tudni)

Feri888 # 2014.05.12. 11:03

Sziasztok!
Az Únió jogából kellene anyag sürgősen, mert a megrendelt könyv nem érkezett meg, rövidített is érdekel

Köszi

vizsgázó2013 # 2014.05.18. 21:16

Sziasztok!

C/3 részből (munkajogból) hiányzik 3 tétel

56. Késedelem, mulasztás következményei

57. A szociális biztonsági rendszerek koordinálásáról és annak végrehajtásáról szóló uniós rendeletek társadalombiztosítási jelentősége.

65. A törvény hatálya, alapelvei, fontosabb fogalmai, az egészségbiztosítási ellátásra jogosultak köre.

Valaki küldje már el vagy tegye fel a közös címre! Köszi előre is!

kingadr # 2014.05.20. 11:26

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ha munka-, és tbjogból megyek írásbelizni, akkor a húzott vizsgafeladatsor alapján dől el ott a vizsgán, hogy melyikből írok? TB írásbeli kérdések mik lehetnek? Köszi a választ.

petee # 2014.05.21. 17:41

Sziasztok! Keresnék kidolgozott tételsort. Ha van valakinek ingyen, de akár fizetnék is érte, mert nagyon sürgős lenne.
Illetve közig jogból mennék írásbelizni, ha van valakinek ehhez anyaga, példákkal stb, azt is megköszönném.

Pepe26 # 2014.05.21. 21:26

Sziasztok!

A "hagyományoknak" megfelelően az utolsó szakvizsgám kérdéseit is közzéteszem. :)

Május 8. Kúria 1. emelet, korrekt bizottság. Jegyek: 555

munka-tb: leltárfelelősség kimerítően, képviselet kimerítően, felmondás kimerítően, tb nyugellátások felsorolása
alk-közig: jogalkotás menete részletesen, önkormányzatok bevételei részletesen (3 helyi típusú adó felsorolása), NAIH milyen típusú szerv
eu: másodlagos jogforrások , 1-2 ügy részletesen, irányelv részletesen, versenyjogi eljárás lényege, jogkövetkezményei, kártérítés üggyel együtt (irányelv és szerződés esetén)

Nagyjából ennyi jutott eszembe. Remélem segítettem.

Jó tanács: a lényegre koncentrálni (szervezeti jog, önkormányzatok, Ket; Mt, nyugdíj és eb, eu ates)

Én mindenből könyvet használtam a felkészüléshez, kivéve az Eu-t, ami majdnem, hogy tökéletes volt az Ates jegyzetből, úgyhogy azt bátran ajánlom mindenkinek.

Sok sikert és kitartást mindenkinek!

xteena # 2014.05.22. 11:38

Sziasztok!

Az én kérdéseim:

Alk.jog/közig: Ogy. megalakulása, miniszterelnök megválasztása/megbízás megszűnése, miniszterek kinevezése és pár apróbb kérdés még a kormány megalakulása tekintetében, amire már pontosan nem emlékszem; mivel lehet igazolni a magyar állampolgárságot (szig, útlevél, állampolgársági bizonyítvány, honosítási okirat - ez utóbbit nem tudtam), ügyintéző kizárása a Ket-ből - de ez jogesettel, mi van ha valaki a "Navracsics Tibor" nevet akarja felvenni, ki jár el a névváltoztatási ügyben (tehát mi van ha nincs másik kijelölhető hatóság)

EU: Maastrichti és Lisszaboni Szerződésről beszéljek, melyik milyen újdonságot vezetett be ilyesmi, mi a két szerződés neve (EuSZ és EuMSZ), rendes jogalkotási eljárás, európai elogatóparancs

Munka: Próbaidő Mt-ből, Katv-ből és Ktv-ből, szabályos -e ha próbaidő utolsó napján hazamegy a munkavállaló és a munkáltató még gyorsan elszalad a postára és feladja a felmondást postán, mi van ha személyesen akarja átadni, de a munkavállaló megtagadja az átvételt, hogyan bizonyítom én mint munkáltató, hogy át akartam adni, de nem vette át, ha a munkavállaló azt állítja, hogy nem történt ilyen - állítólag jegyzőkönyvet szoktak felvenni, én ezt nem tudtam. Lehet-e GYED mellett dolgozni, ilyenkor hogyan lehet felmondani a munkavállalónak - nem tudtam, de aztán azt mondta a vizsgáztató, hogy gondoljak a védett korra és a felmondási korlátokra.

Nagyjából ezekre emlékszem. Én a dialogos könyvekből tanultam mindent-de azokból is sok minden nem hatályos már, EU-ból néhány tételt Atesból, de nekem nem volt könnyebb abból tanulni, mint a könyvből.

Egyébként teljes mértékben egyetértek az előttem szólókkal, nem szabad a részletekben elveszni.