Sziasztok! Én munkajogból voltam írásbelin. Az eset már szerepelt itt a fórumon: XY első gyerekével GYED-en van, közben születik második gyereke, aki után CSED-et igényel. Munkáltató elutasítja. Ügyvédként kell tájékoztatni XY-t. Ebtv. 39. § (1), (5);40-41. §, 62. §, illetve jogorvoslat: a kifizetőhely szerint illetékes egészségbiztosítási pénztári szakig. szerv. Mivel nem volt minden részlet-infó a tényállásban, így helyenként vagylagos tájékoztatást adtam. Szóbelin azt mondták, hogy rendben volt a megoldás. :)
A szóbeli kérdések pedig, sok kis kérdés volt több területről, inkább gyakorlatias. A bizottságról csak jót tudok mondani, korrektek és segítőkészek voltak.
Munkajogból volt próbaidő, felmondás, egyoldalú jognyilatkozat visszavonása, Kttv. szerinti jogviszony létesítés, jogellenes felmondás megtámadása. Alkotmányjogból a helyi önkormányzatokkal kapcsolatos kérdések voltak, főleg képviselő testület hatáskörei, működése, jegyző. A Ket-ből szakértő, szakhatóság, hatósági bizonyítvány és igazolvány. EU-ból kötelezettségszegési eljárás, ne bis in idem + jogeset, Bizottság szerepe, Parlament működése, kik a jelenlegi politikai tömörülések, antitröszt.
Kitartás mindenkinek és sikeres felkészülést kívánok mindenkinek!