szakvizsga - "C" rész (alk, közig, TB, EU...)

Briganti2009 # 2012.11.13. 19:54

Sziasztok!

SOS! Kérem, segítsen valaki!
Kérdésem lenne alkotmányjog-közig jogi szakvizsga írásbelivel kapcsolatban. Lehet választani a kettő közül egyet az írásbelin? Közigre milyen jogszabályok javasoltak a vizsgára való elvitelre? Azért kérdezem,mert a KET csak eljárási szabályokat tartalmaz, és a közigazgatáshoz tartozó anyagi jogszabályok ezerfélék lehetnek.
Sajnos nem kaptam információt azzal kapcsolatban, hogy milyen típusú feladatok vannak az alkotmány-közig írásbelin. Tud valaki segíteni? Nagyon sürgős lenne, mert jövő héten vizsgázom!
Köszönöm!

juramentum # 2012.11.13. 16:41

Sziasztok!

Munkából a 29-es tételt (Eljárás a munkabér jogalap nélküli kifizetése esetén, levonás a munkabérből) honnan tanuljátok? Mt-ben nem találtam semmit.

ka-ti-29 # 2012.11.12. 11:02

Sziasztok! Tudna nekem segìteni valki abban, hogy C részből a GYIK hol érhető el? Mert egyenlore sehol nem találtam. Koszi előre is.

Nenikő # 2012.11.12. 10:48

Sziasztok!

Anyagiak miatt eu-s könyvet kölcsönbe tudná valaki nélkülözni jövő évben mennék ebből a részből????

Berényi Miki # 2012.11.11. 15:06
Btw ha már kidolgozott, és 2013, én beérném, illetve nyugodt lennék egy kis táblázattal is, amolyan "ilyen most -
  • > ilyen lesz" stílusú ábrával a szervezeti rendszert illetően. Az se baj, ha laikusoknak szóló kormányzati tájékoztató vagy újságcikk, csak átlátható legyen. Tudtok ilyesmiről?
Berényi Miki # 2012.11.11. 14:50

Danina, bocsi :$ ... vagyis, ha majd kérdeznek is belőle decemberben, akkor szívesen :D

Orsi, fájdalom, de a köziget én Ket + régi-új Ötv + egyéb jogszabályokból tanulom, és nem is hallottam h keringene belőle kidolgozott :(

feketecseresznye # 2012.11.11. 12:10

Sziasztok!

Ha valakinek van EU-ból kidolgottja, küldje már el nekem!

köszönöm

fekete_orsi@freemail.hu

orsi81 # 2012.11.10. 22:14

Sziasztok! Kérlek, valaki küldjön nekem egy jól és gyorsan tanulható anyagot a közig részből! Teljes kétségbeesésben vagyok :-( Cserébe adok bármi mást: munkát, tb-t, eu-t, alkotmányt. Saját kidolgozások, jól tanulhatóak! Lécci, lécci, lécci!!! Gyilkos ez a közig és alig van pár napom! Köszi!

Privi email: baloghjolan@gmail.com

Sziasztok, többen irjátok, hogy van olyan jogszabályotok, amiben vannak minták. Én bv-b?l megyek irásbelizni, de sehol nem találok mintákat. Légyszi s

Danina # 2012.11.10. 12:12

DDD, koszi! Oszinten szolva, en csak a tetelcimeknek megfelelo fejezet/alcimeket es a vonatkozo paragrafusokat nyomtattam ki.

Berenyi Miki viszont elultette a bogarat...szoval ma meg kinyomtam az uj, jan 1tol hatalyos ötvt is.

DDD. # 2012.11.10. 11:11

Danina, Valykaly: kitartást a felkészüléshez! Csak annyit akartam írni, hogy nézzétek át a TB és közszolgálat tételeket a címek szerint, mert akkor látni fogjátok, hogy a jogszabályok kevesebb mint fele kell. Én csak a szükséges részeket tanultam, azokat jegyzeteltem, és így sokkal barátságosabb lett a tanulnivaló terjedelme.
(megjegyzem, a vizsgán tökéletesen elég volt ez)

Danina # 2012.11.09. 19:59

Berényi Miki, te is vizsgázol? :)

amúgy ez egy jó kérdés. én csak a dec. 31-ig hatályos jogszabályokat nyomtattam (ellenben az Mt-vel...), de feljegyeztem magamnak, h mivel mi lesz január 1-jétől. sajnos úgy látom, h több párhuzamos jogszabály van jelenleg hatályban, január 1-től viszont az egészet egybegyúrják a magyaro. önkormányzatairól vagy vmi hasonló megnevezésű jsz-ba.

elvileg ugyebár a vizsga napján hatályos dolgokat kell tudni... most úgy tervezem, h nagy vonalakban azért meg fogom nézni az új szabályokat is.

Valykaly, írtam privit! és én is bízom majd a "karácsony szellemében" is :)))

Berényi Miki # 2012.11.09. 12:41

Akik decemberben mennek, hogy viszonyulnak az Ötv. január 1-től hatályos rendelkezéseihez?

valykaly # 2012.11.09. 09:53

Danina! Teljesen ugyanaz a felkészülési séma nálam is, mint nálad: alkotmányból a csink-féle könyve,eu-ból a novissimás, a többi jogszabályból. Nagyon nagy az anyag, rengeteg törvény kell hozzá, és megmondom őszintén már elég fáradt az agyam, jelenleg még nem tudom, hogyan fogom ezt teljesíteni..talán meghatja majd a vizsgabizottságot a karácsony közeledő szelleme.:) (ha megadod az e-mail címed, ott is tarthatjuk a kapcsolatot, csakhogy ne zavarjunk másokat)

kikk # 2012.11.07. 21:02

Eladnám a legfrissebb lezárású (2011. március) novissimás EU jog szakvizsga könyvemet. A könyv egy színnel van egyszer kihúzva. Ha valakit érdekel, a devkinga@freemail.hu címen egyeztessünk.

Danina # 2012.11.06. 10:19

Szia Valykaly!

de jó, végre egy sorstárs!!! :) nekem ez még "csak" a második lesz, de elég távol áll tőlem is a dolog, főleg a munka-tb miatt izgulok. még az egyetemi évekből rosszemlékű a téma... te mikor kezdesz neki? mennyi időt tudsz rászánni? miből tervezel készülni?

én megvettem eu-ból és alkból a novissimas könyveket, de egyébként jogszabályokat nyomtattam. ahogy itt sokan írták is, az önkormányzatos, ket-es, munka, tb tételeket törvényből fogom tanulni, a többit innen-onnan összeszedegetve.

valykaly # 2012.11.06. 09:19

Kedves Danina. Én is december közepén megyek vizsgázni, utolsó lenne, ha..de annyira távol áll tőlem ez a terület, hogy hihetetlen..Te is így vagy vele?

Danina # 2012.11.06. 08:07

Fágica, szerintem nem, hanem azért, mert így akarják biztosítani azt, h 30 napnál korábbi időre senki ne jelentkezhessen. kiv lennék, h működik-e már, h ha nem fizeti be a jelölt a vizsgadíjat a megadott határidőben, akkor törlik a rendszerből...

más, tudom, h még távolinak tűnik a december, de van itt olyan, aki akkor jön vizsgázni? én a jövő héten kezdek tanulni és december közepén megyek.

Zsófika84 # 2012.11.06. 07:38

Kedves KIN!

El tudnád nekem küldeni a kidolgozott EU tételeidet? Nagyon megköszönném!
E-mail címem: irodajusticia@gmail.com

Üdv, és kitartást!!

fágica # 2012.11.06. 07:33

Helytakarékosságból tűnt el a november az elektronikus felületről?

tabula # 2012.11.06. 06:40

Sziasztok!

Érdeklődöm, hogy nov. 12-én jön valaki írásbelizni?
Tegnap kaptam egy értesítést, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumában lesz az írásbeli, erről a változtatásról van infótok?

D.
kado63@citromail.hu

KÍN (törölt felhasználó) # 2012.11.02. 16:58

Van kidolgozott Alk. tételeim!!!!! Csink L. könyv alapján!

Közig. tételeket keresek cserébe!

Sziasztok

valykaly # 2012.10.31. 17:08

Kedves KÍN! Sajnos nincs alkotmány-közig kidolgozásom, én a hatályos Csink-féle könyvet vettem meg,másoktól is hallottam, hogy nagyon jó.a többi pedig törvényből. Viszont ha nem jelentene gondot el tudnád küldeni nekem az eu-t? nagyon kellene a hatályos kidolgozás. Köszi előre is.(valykaly@freemail.hu)

Zsófika84 # 2012.10.31. 16:48

Sziasztok!

Valaki segítene nekem abban, hogy a helyi önkormányzatokra vonatkozó részt honnan tanuljam? Valakinek kidolgozott tétel? Mert ugye a novissimás könyv erről nem szól.. :(

Köszönöm!

E-mail címem: irodajusticia@gmail.com

bani83 # 2012.10.31. 15:08

Sziasztok!

Ha valaki nekem is el tudná küldeni a KK 23, 25, 27-et a bonita1213@freemail.hu-ra sokat segítene.

Előre is köszönöm!

nagyjok # 2012.10.30. 07:05

kedves mrswarr,
köszönöm a tippet. Másfél napom van még a szóbeliig, azt kihasználom :)
Azt is megtudtam, hogy a KIM Kossuth téri épületébe megyek. Arról hallott esetleg valaki, vagy lehet következtetni, hogy mire lehet számítani?
Köszönöm.