Nem divat a vállalatoknál a jogi gyakornok?


Majordomus # 2022.08.03. 10:14

Nem lenne egyszerübb ha kibírnád a 3 év "bojtárkodást" és utána már piacképes tudással (és jogositványokkal) keresnél munkát a vállalati szférában?

cemento # 2022.08.03. 09:24

A gyakornok pozíciója természetesen nagyon fontos. De erre ritkán van szükség a cégeknél. És a munka nagyon primitív. Számomra úgy tűnik, ez nem lesz elég egy egyetemet végzettnek. Gyakornoki időm alatt a https://somagyarkaszino.com/ oldalon játszottam és papírokat rendeztem át. Nagyon kiábrándító munka volt.

Sherlock # 2021.03.18. 11:18

Szinte csak biztosítók és telekom cégek szoktak jogi gyakornokot felvenni (néhány éve még az rtl klubnál(?) is volt ilyen), máshol nincs is nagyon annyi jogi jellegű ügy, amivel tudna foglalkozni egy gyakornok.

mosolyharcos # 2021.03.16. 20:22

Sziasztok!

Voltam már ügyvédi irodában gyakornok, de mivel az egyetem után jelenleg vállalati környezetben képzelem el az életemet, ezért gondoltam a legközelebb megnézem, hogy ott milyen lehetőségek vannak gyakornokoskodni. Nos, úgy látom, hogy a hirdetések között talán elvétve akad egy-egy, ami már nem is aktuális. Természetesen tudom, hogy vége van a fő jelentkezési szezonnak, de azért megkérdezném, hogy mennyire jellemzők a jogi gyakornokok a vállalati jogászok világában?