Szakjogász képzések értelme

darvlas96 # 2026.03.02. 13:06

A villamoson néztem a meccset, 1–1 a 80. perc körül, és élőben akartam rányomni egy gyors “következő gól” fogadásra… na persze, pont akkor frissült az odds, mire megerősítettem, már teljesen más szám volt a szelvényen. Azóta mobilon sokkal óvatosabban csinálom: élőben tényleg valós időben ugrál az odds, és ha kapkodsz, könnyű rossz piacra vagy rossz tétre kattintani.

Két tipp, ami nálam bevált. Az egyik: élő fogadás előtt mindig stabil netet keresek (WiFi vagy rendes 4G/5G), mert ha akadozik a kapcsolat, a szelvény is késhet, és már nem azt fogadod meg, amit szerettél volna. A másik: én előre beírom a tétet a fogadószelvényen, és csak utána váltogatom a piacokat — így kisebb az esélye, hogy véletlenül egy extra nullát hagyok ott. Amúgy a mobilos felület elég átlátható, a szelvény is rendben van, csak érdemes rászokni a dupla ellenőrzésre.

Ha gyorsan fel akarom idézni, mi hol van mobilon, én ezt használom: https://rollerkentaur.hu/ . A végén meg úgyis benne van, hogy egy gól, egy kiállítás vagy egy random hiba mindent felboríthat, szóval élőben pláne nem árt higgadtan kezelni a helyzetet.

Dani1995 # 2023.09.09. 08:46

Sziasztok!

Néhány éve végeztem a DE ÁJK-n, kapcsolatok híján azóta nehezen, de találtam állást Debrecenben. Szeretnék idővel felköltözni Budapestre és majd ott elhelyezkedni vagy ügyvéd mellett amíg meglesz a szakvizsgám és utána betársulni valahová ha lehet, talán majd saját irodát nyitni, vagy pedig megcélozni egy céget ahová jogtanácsosnak mennék. A kérdésem arra irányulna a kollégák felé, hogy szeptember 15-ig lehet jelentkezni a Debreceni Egyetem szakjogász képzéseire, és gondoltam, hogy növeljem egy kicsit az esélyeim majd Budapesten, megcéloznék egy ingatlanjogi szakjogászi vagy egy HR szakjogászi képzést. Nektek mi a véleményetek, van bármi értelme e kettő közül elvégezni egyet?