Joghallgató kérdés az agrárjogról


palcsog # 2024.02.04. 16:38

A földforgalom és a földel kapcsolatos jogszabályok elég speciálisak, ha ezzel megtalálod a piaci rést akkor jó lesz.

Jackvinc # 2021.10.31. 20:00

Tisztelt fórumozók!

3. éves joghallgató vagyok az ELTE ÁJK-n. A közelmúltban az oktatók többször is említették, hogy igen jó döntést hoznék, hogyha az agrárjogon belül mélyíteném el jobban a jogi tudásomat, abban próbálnék elhelyezkedni. Erre a vidéki gyökerek miatt hajlana a család is (nem elsődleges, de motiválna az ő elfogadásuk is).

Alapvetően még nem tanultam agrárjogot (viszont hellyel-közzel el tudom képzelni, mit, hogyan, milyen jogszabályokkal, milyen eljárásban csinál egy agrár jogász ), azonban a másik oldalról sokszor hallottam már olyat is, hogy a szakmában az egyik legjobban lenézett kisebbség, kevés van belőlük és a megélhetésük is finoman szólva nem a legjobb (az átlaghoz viszonyítva.)

Aki esetleg dolgozik agrárjoggal, vagy esetleg nem dolgozik vele, de szívesen megosztaná, hogy milyen tapasztalatai vannak:

  • tényleg kevesen vannak, hiánynak számít a szakmán belül?
  • el lehet vele helyezkedni a diploma után, vagy (tegyük fel kapcsolatok nélkül) \"nehéz eset\" lenne?
  • tényleg nagyon lenézik azt, aki agrárral foglalkozik?
  • érdemes ebben gondolkodni?
    • > Nálam a "másik szakma választása, például informatikus" nem játszik, mindenképpen a jogon belül képzelem el az elkövetkezendő éveimet (ha persze sikerül az egyetemet elvégezni..).

Felteszem a fentebbi kérdéseket is nem úgy tettem fel, ahogyan egy szakmabeli profi rákérdezne a megfelelő dolgokra, így ha valamit kihagytam vagy bárki szerint fontosabb dolog is akadna a feltett kérdéseken túl az agrárral kapcsolatban egy joghallgató számára, az kérem, ha lehetősége van írja le azt is.

Mindenkinek megköszönöm, aki elolvassa, annak pedig főleg, aki időt szán rá és akár nagy általánosságokban is, de megosztja velem a tapasztalatait a témában.