Kedves Guba!
Lehet, hogy nem fogod nekem elhinni, de tényleg jószándékkal és a Te érdekedben jelzem, hogy úgy tűnik, valami nagyon nem stimmel a dolgokhoz való hozzáállásodban.
Kérek, vedd észre, hogy miközben mindketten Kacsával eléggé visszafogottan reagáltunk, Te sorozatosan minősítgeszt, kifejezetten sértegetsz mindenkit (pl. "ízléstelenkedsz", "sótlan gyógyegér", "ízléstelen ember", "nem volt gyermekszobád", stb., stb.) Az általad és haverotok által (KBS nem fogyasztott) fizetés nélkül hátrahagyott kb. 5 ezer forintos számlát (konkrétan 5 kifizetelen sör volt) felesben fizettük ki Kacsával, de ha észrevetted, egyikünk sem tette szóvá, mivel én sem tartok igényt a rám eső összegre. Kacsa is csak akkor jelezte ezt itt írásban, miután Te már nemes egyszerűséggel mindenkit le-"sótlan gyógyegereztél", aki nem kívánt részt venni egy részeg duhajkodásban, illetve nem örült neki, továbbá kioktatást tartottál valami ismeretlen okból Nálad gyakori felsőbbrendűség-érzettel.
Nem ismerlek alaposabban, lehet, hogy tudtom nélkül már több remek szakkönyvet írtál, szakterületed elismert szakértőjének számítasz stb., vagy egyáltalán bármi olyasmit letettél az asztalra, amire csakugyan büszke lehetsz, de én eddig csak annyit tudtam Róald, hogy hivatásos autóbuszvezető vagy, illetve hogy talán tegnap óta vagy mától ügyvéd. Ez az én véleményem szerint nem ok arra, hogy valaki úgy viselkedjen, mintha ő lenne a legnagyobb jogász a Föld kerekén, amúgy nekem pszichológusként sokkal inkább valami mélyről gyökezedő kisebbrendűség-érzet túlkompenzálásának tűnik, de ez már legyen a Te dolgod. Viszont a környezeted sorozatos durva lekezelése és sértegetése már nem az. Az általam személyesen ismert tényleg jelentősnek mondható személyiségek (pl. néhai Habsburg Ottó, Sólyom László, Mádl Ferenc, Solt Pál, Györgyi Kálmán stb., de hogy a Te eddigi területedről is említsek egyet-kettőt: Michael Schumacher, Jean Alesi, Gerhard Berger) huszadennyire nem tűntek felsőbbrendűség-érzettől eltöltöttnek, mint Te.
És amiért mindezt írom: Meglehetősen nehéz életed lesz az ügyvédek között, ha ezen a saját érdekedben nem változtatsz. A tárgyalótermekben pl. a kollégák minősítgetését a bírók is rosszul tolerálják, a kamara meg előbb-utóbb etikai eljárást indít. Félreértések elkerülése végett jelezném, hogy nem én fogom kezdeményezni, de ahogy ismerem, Kacsa sem. Ezért szólok tehát még idejében és jószándékkal: most még nem késő ezen változtatnod. A magam részéről "abbahagytam", és változatlanul szívesen látlak a Jogi Fórum talik bármelyikén. Üdv:
dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu