Jaj ne, minden fórumos nő nekem esett. :D Rosszabb sose történjen velem. :D
Szia Csip! :)
Szerintem az anyag "beseggelése" nem elhivatottság kérdése, de ha ezt elhivatottságnak nevezed, akkor tényleg nem vagyok elhivatott. A szabályok szerintem azért vannak, hogy alkalmazzák őket, nem azért, hogy benyalják, namost az általában bevett oktatói és vizsgáztatási gyakorlat sem arra megy rá, hogy alkalmazzuk a szabályokat, hanem arra, hogy visszaböfögjük. A beseggelésnek és visszaböfögésnek szerintem nemcsak az elhivatottsághoz, hanem a tehetséghez sincs köze; szövegeket megjegyezni szinte mindenki képes.
Ezzel szemben aki képes arra, hogy a többség számára elérhetetlen célokat érjen el, annak hasznát lehet venni. A vizsgáztatók befolyásolása nagyon jó gyakorlat, megtanulok érdekeket éles helyzetekben hatékonyan képviselni, ezen keresztül megvalósulhat a gyakorlati jogászképzés, amire itthon is nagyobb szükség lenne, mint a jogszabályok beseggelésére, mivel a szabály nem cél, hanem eszköz.
pazs,
"Ráadásul eddig arról volt szó, hogy a hülye munkáltatók nem ismerik fel az őstehetséged, viszont ezek szerint annó az oktatók sem… Na de akkor rajtad kívül ki látott benned jogászi kvalitásokat?"
Volt olyan oktató, aki látott, de nála nem vizsgáztam. A hiba nem az én készülékemben, hanem a fos magyar felsőoktatásban, azon belül pedig különösen
a még nagyobb fos jogászoktatásban keresendő; a jogszabályok bemagolása és visszaböfögése énszerintem nem kíván meg "jogászi kvalitásokat", márpedig az oktatás és a vizsgáztatás általában ezekre terjed ki.