Off - topic

Immaculata (törölt felhasználó) # 2011.01.14. 19:29

Sherlock!

Nem mondok.:)

Bajussz!

Tudod, ha tényleg vízöntő lettél volna, akkor nem remegtél volna meg egy korsó sör alatt.:P

Impy!

Ha nemet mondanak valamire, még ha udvariasan is, érteni kellene.....

hunfrakk # 2011.01.14. 18:44
Impossible # 2011.01.14. 16:44

"nem is vagy."

Örülök is neki, hogy tudok annyira bízni saját magamban, hogy ne függjek szinte mindig mások véleményétől. :D

pazs # 2011.01.14. 16:41

orangeman: ezt bajussz előtt is mondták már egy páran. (Ettől persze még igaz, bár igen, tényleg könnyebb kívülről megmondani a tutit.)

Kacsa1111 # 2011.01.14. 16:40

Kedves Impossible,

hát nem lennék a helyében

nem is vagy.

Kacsa11

orangeman # 2011.01.14. 16:31

Imp: szerintem ha a fórumon történő értelmetlen eszmefutattásaid helyett angolt tanultál volna, már lenne egy alapfokú nyelvvizsgád, ezzel is elősegítve a könnyebb elhelyezkedésedet.

bajusszé a mai nap legkonstruktívabb hozzászólása
(komolyan)

For God and Ulster

Impossible # 2011.01.14. 16:30

"csakhogy ez nem alapkérdés."

Hogy mi kötbér, az eléggé alapkérdés, szerintem, és kellő elméleti ismeret birtokában el is lehet dönteni. (Egyébként annak az ügyvédnek, akinek egy ideig dolgoztam, éppen az volt a problémája velem, hogy állandóan odamondtam a mondataim elejére, hogy "szerintem", ő meg üvöltözött, hogy ne szerintemezzek, hanem mondjam meg, hogyan van, és legyek biztos a dolgomban. :D )

"orangeman-en kívül még csak nem is reagált rá senki."

Akik még rajta kívül reagáltak: Csipke, bandeeraz, Rexor

2010.12.17. 08:54 Csipke
2010.12.17. 09:10 bandeeraz
2010.12.17. 10:26 Rexor

"neked igen, másnak nem…és egy jogász szinte mindig mások véleményétől függ…"

hát nem lennék a helyében :DDD

Kacsa1111 # 2011.01.14. 16:02

Kedves Impossible,

alapkérdésekben

csakhogy ez nem alapkérdés.

Az indokaidat megcáfolták a többiek

orangeman-en kívül még csak nem is reagált rá senki.

A kötbéres témánál pedig teljesen mindegy, hogy azt mondom, hiszem, vagy azt mondom, tudom.

neked igen, másnak nem...és egy jogász szinte mindig mások véleményétől függ...

Kacsa11

Impossible # 2011.01.14. 15:32

Kedves Kacsa,

alapkérdésekben egy polgári jogból is államvizsgáztató, évtizedes tapasztalattal rendelkező bíró, később ügyvéd véleményére én jobban adok, mint egy néhány éve végzett jogászéra vagy egy hallgatóéra, éppen ezért kíváncsi lettem volna, hogy ő mit szól a kötbéres problémához.
Tehát nem a tekintélye, hanem a tapasztalata miatt érdekel, és amit mond, az számomra nem tekintélyérv. Hogy ő hányszor találkozott hasonló problémával, azt pedig ő majd elmondja, szerintem volt az kettőnél több is. :)

Én is megindokoltam, hogy miért nem kötbér. És hogy honnét tudom: ahogy elolvastam az esetet, volt egy megérzésem arról, hogy nem kötbér, utána pedig nekiálltam gondolkodni, miért nem az.

"sőt! az indokaimat meg sem cáfolták a többiek."

Az indokaidat megcáfolták a többiek, csak szerinted az nem számít cáfolatnak, amit mondtak. Szerintem sem. De szerintük meg igen. :D

"te nem tudod, hogy igazad van, hanem hiszed…ez utóbbi, meg ismert, hogy milyen hatással van rád."

Már régebben is írtam, hogy a hit nem attól hit, hogy nem biztos, hanem attól, hogy nem mi találtuk ki. A kötbéres témánál pedig teljesen mindegy, hogy azt mondom, hiszem, vagy azt mondom, tudom. :)

bajussz # 2011.01.14. 10:36

Kacsak: "senki sem érthet mindenhez, mert aki mindenhez ért, az semmihez sem ért." ezt magamra fogom tetováltatni:))

Imp: szerintem ha a fórumon történő értelmetlen eszmefutattásaid helyett angolt tanultál volna, már lenne egy alapfokú nyelvvizsgád, ezzel is elősegítve a könnyebb elhelyezkedésedet.

Tegnap odajött hozzám egy lány, megkérdezte hogy én ugye vízöntő vagyok-e. Le kellett tenni a sörömet, hogy ki ne borítsam. mondtam neki, hogy ez nálam nagyon rossz belépő, de azért megittunk egy úzót együtt:)

Sz.Márton # 2011.01.14. 09:44

Kacsa1111!

Jónak jó ez az "érdekes" horoszkóp amire utaltál az aktív hivatkozással, de ellenben már több, egészen biztosan (persze nem jogilag) bizonyított egyedi eltérést is észleltem benne. Már ez sem megbízható!(...)

Csipke # 2011.01.14. 09:10

te nem tudod, hogy igazad van, hanem hiszed…ez utóbbi, meg ismert, hogy milyen hatással van rád.

Kedves Kacsa,

Ez mindent visz!!! :))))

A csillagjegyekhez:

Nincs jó vagy rossz csillagjegy. A csillagjegyek pusztán főbb csapásvonalakat jelölnek. Személyiségjegyeket lehet, hogy meghatároznak, de attól még egy jó fej oroszlánjegyű még lehet olyan, mint Impi...

Azt, meg, hogy Impi rák, a rákok nevében kikérem magamnak... :))

És Legnek igaza van, az aszcendens kicsit többet nyom, ha már...

Csipke

Kacsa1111 # 2011.01.14. 08:48

Kedves Sherlock,

én hiszek a horoszkópokban! íme egy, amelyik még mindig bejött: http://napifos.blogter.hu/…as_horoszkop

:)))

Kacsa11

Sherlock # 2011.01.14. 08:42

Kedves Immaculata,

mondanál nekem egy átlagos, illetve egy különösen rossz csillagjegyet? Köszönöm :P

Immaculata (törölt felhasználó) # 2011.01.14. 08:22

Hunfrakk!

:) De van, muszáj okot keresni a megértéséhez.

Az oroszlán egy nagyon jó jegy, főleg pasiban, csak az baj, hogy innen nem látszik.:)

Kacsa1111 # 2011.01.14. 08:10

Kedves Impossible,

nem az a szánalmas, hogy kiállsz a vélt igazad mellett (bár ahogy csinálod az már közelít)
hanem hogy Gárd Andrást óvobácsinak nézed...ha ő most azt mondaná, hogy nem kötbér, akkor körbehordoznád a véleményét, mint a véres kardot: "lám, lám, ő is megmondta!"...
holott az övé is csak egy vélemény a sok közül (kedves Grád András kérlek ne sértődj meg. Nem ellened irányul, hanem ennek a csököttagyúnak szeretném úgy elmondani, hogy elhatolhasson a tudatáig, és kitágítsa azt), ami adott esetben - ha már mindenképpen a tekintélyérvek világában akarod ezt a kérdést rendezni - lehet, hogy semmit nem ér, ha nem találkozott sosem hasonló problémával...vagy találkozott: kétszer, tehát nincs számottevő gyakorlata...
(közhely-alert!) senki sem érthet mindenhez, mert aki mindenhez ért, az semmihez sem ért.

közben nekem van igazam

honnan a lófaszból tudod? én szerintem sem kötbér, sőt én még meg is indokoltam, hogy miért nem az...sőt! az indokaimat meg sem cáfolták a többiek.
mégsem hajtogatom azt, hogy márpedig nekem van igazam...mert nem lehetek benne biztos.
te nem tudod, hogy igazad van, hanem hiszed...ez utóbbi, meg ismert, hogy milyen hatással van rád.

Kacsa11

Impossible # 2011.01.13. 23:40

oroszlán vagyok

Legislator # 2011.01.13. 21:18

HA MÁR BELEMEGYÜNK A JÁTÉKBA: AZ ASZCENDENS IS SZÁMÍT.

Sunshine after the rain.

hunfrakk # 2011.01.13. 20:25

én úgy tudom, hogy Impi nem rák jegyű,

de ennek amúgy semmi jelentősége nincsen...

Immaculata (törölt felhasználó) # 2011.01.13. 18:57

Rák jegyű vagy?

Impossible # 2011.01.13. 17:41

Kacsa,

"ezt most miért?
ez nagyon, nagyon szánalmas…"

Hogy miért: kíváncsi vagyok András véleményére, szerinte kötbér-e.

Amint ezt megemlítettem, ismét nekem ugrottak, pedig az üzenetet csak Andrásnak címeztem, tehát nem egészen világos, miért az a szánalmas, amit én csinálok.

Egyébként pedig nehezen viselem, hogy néhányan úgy akarnak osztani, hogy közben nekem van igazam. Ettől még mindenkit szeretek, de azért ne hurrogjanak már le amiatt, hogy következetesen képviselem a NEM kötbért. :D

Ser,

"makacsul ragaszkodni az álláspontodhoz pedig értelmetlen"

Miért értelmetlen? Nem kötbér, továbbra is ezt tudom mondani, és meg is indokoltam. Ezt követően pedig megkérdeztem Andrást. Csak azért, mert egyesek - polgári jogi ismeretek hiányában - úgy gondolják, hogy kötbérről van szó, nem én vagyok a szánalmas hülye. :D

Sherlock # 2011.01.13. 11:59

Kedves guba,

első próbálkozásra 50% azért nem semmi. :P Jogásznak pedig tuti jogász, voltam már az alma materében.

Kedves Imp,

nem akarok beállni a sorba, de hidd el, hogy rajtad kívül is vitatkoznak/polemizálnak emberek a fórumon; makacsul ragaszkodni az álláspontodhoz pedig értelmetlen, mert így egy lehetőséggel foglalkozol végig - a bíróság előtt így hogy cáfolod meg a másik véleményét, ha addig eszedbe sem jutott? Visszaküldöd záróvizsgázni? :)

guba # 2011.01.13. 11:45

Tuti a szőke jött be! :))))

Kacsa1111 # 2011.01.13. 11:38

Kedves guba,

50%-ig jó vagy...:)

Kacsa11

guba # 2011.01.13. 09:55

guba, jó próbálkozás, csak nagyon gyenge… de hajrá, hajrá! :)

Na jó. Szerintem szőke vagy, nagyon csinos...Találkozhatunk.