melyik kritérium hibádzik?
szerintem ezek simán teljesíthetőek
nekem eddig sikerültek legalábbis
melyik kritérium hibádzik?
szerintem ezek simán teljesíthetőek
nekem eddig sikerültek legalábbis
Na még kacsa is kezdi kapizsgálni a mondandóm értelmét. :D
ugye nem kell nyalizni a linkóci gazembereknek?
*
szerintetek mit jelent az, hogy
"ez az ember megbízható"
talán azt jelenti, hogy nincs agya, nincsenek gondolatai?
betartja a pártfegyelmet?
Hunfrakk!
Kiegészíteném azzal, hogy nem felejtkezik meg a számodra fontos nevezetes napokról.
minden nő ilyen?!
Ezek szerint egyet sem ismersz?
én is ilyenre vágyom...
Végigolvasva ezt az épületes párbeszédet, kissé elfáradtam, máskor nem teszek ilyet :). Én azt nem értem, miért kell olyan dolgon vitatkozni (felnőtt embereknek), ami 4-5 éves kortól már természetes kellene hogy legyen. Ilyen például, hogy késni nem illik, ha valaki igér valamit az illik betartani, stb.
Mi lesz itt később? Párbeszéd arról, miért nem illik valakinek a nadrágjába csinálnia társaságban?
Végigolvasva ezt az épületes párbeszédet, kissé elfáradtam, máskor nem teszek ilyet :). Én azt nem értem, miért kell olyan dolgon vitatkozni (felnőtt embereknek), ami 4-5 éves kortól már természetes kellene hogy legyen. Ilyen például, hogy késni nem illik, ha valaki igér valamit az illik betartani, stb.
Mi lesz itt később? Párbeszéd arról, miért nem illik valakinek a nadrágjába csinálnia társaságban?
„Ezek szerint egyet sem ismersz?”
de, többet is
Kedves Immaculata,
na ezen besza-behu:)))
„Kiegészíteném azzal, hogy nem felejtkezik meg a számodra fontos nevezetes napokról.”
ennek mi köze van mindehhez?
attól lesz valaki megbízható, hogy emléxik a kiscicád-kiskutyád szülinapjára is???
Kacsa11
Kedves Imp,
Én úgy védekezem az elkésés ellen, hogy korábban igyekszem érkezni. A találkozóig nézem a kirakatot, vagy beülök a találkahelyre, vagy "belógok" egy antikváriumba:-D. Neked is csak ajánlani tudom a módszert.
Mondjuk ritkán késem el, de egyszer volt belőle egy nagyon durva konfliktusom egy régi baráttal, elvben mindketten ott voltunk a helyen ("a Jégbüfénél"-lehetett volna konkrétabb, pl. az óránál; szakadt az eső, odaálltam a megálló üvegezett várójába) de nem láttuk(?) egymást, nekem pont akkor fogyott le a zsé a mobilomról, majd egyszer elmesélem. Utána csúnya MSN párbaj volt:-(.
Megbízható=akire a vis maior esetét kivéve bizton számíthatsz, aki mindig a frankót mondja és nem ver át, nem néz hülyének.
Sunshine after the rain.
Leg,
nekem meg az jutott még eszembe az ígéret és a csak úgy mondás elhatárolása kérdésében, hogy azért is erősebb az ígéret, mert az ember könnyelműen tesz mindenfajta kijelentéseket, és hogy ezekhez meggondolatlanságunk okán magunkat tartani ne kényszerülhessünk, az ígéret ezeknél erőteljesebb léte indokoltnak mondható.
:) jó kis motörhead megy alatta
nálam ez visz mindent:
Ez találó reklám.
Sunshine after the rain.
Mekkora ötlet!!!(...)
Kedves Kacsa!
Amíg nekem vannak önálló gondolataim, amit talán nem kellene minden esetben leírnom, te ellenben másokat csak idézgetni tudod, és egyetlen értelmes cselekedeted a besza-behu.
Ne felejts el kimosakodni, mert még a kiskutyák és kiscicák is kerülni fognak.
Kedves Immaculata,
csak azok kerülnek el, akiket én magam is el akarok kerülni...de ők se mindig sajnos;)
ez az önálló gondolatod („nem felejtkezik meg a számodra fontos nevezetes napokról.”) inkább a tini lapok "kapcsolattanácsadás tinilányok számára" rovat "honnan tudom biztosan, hogy a pasim szeret" kérdéséhez valóak...
ha neked a megbízhatóságnak(!!!) ez fontos eleme, akkor - kortól függetlenül - nőjj fől...
te tényleg képes lennél csak azért hisztériázni és a párodat megbízhatatlannak tartani, mert pl. elfelejtkezik anyád szülinapjáról???
Kacsa11
...vagy csak azért, mert késik??? :D
Kedves Impossible,
ne tettesd magad még annál is ostobábbnak, mint amilyen vagy!
Kacsa11
Tehát nem mindegy, hogy a párod anyjának szülinapja vagy egy megbeszélt időpont. Ezt mondod, ha jól értem. A párod anyjának, és így akár a párodnak is lehet fontos a párod anyjának a szülinapja, legalább annyira, mint egy megbeszélt időpont. Most akkor mitől lesz az egyik okán megbízhatatlan az ember, a másik okán meg nem? :D Egyébként pedig már épp kezdtem azt hinni, hogy kapizsgálod a mondandóm lényegét, erre tessék: csaknem. :D Pedig tök jól kifejtettem, mindjárt megkeresem.
Na ez volt az, idézem magamat (ez olyan szép :D ):
Nem az a kérdés, hogy jó-e a késés, hanem hogy a késés ellenére meg lehet-e bízni az emberben (tehát megbízható lehet-e annak ellenére is, hogy késik). Valószínűleg nincs olyan ember, aki sosem késett, olyan ember viszont valószínűleg van, akiről azt mondjuk, hogy megbízunk benne. Mi lehet erre a magyarázat akkor, ha a késő ember nem lehet megbízható? Most nagyon kíváncsian várom a megoldást. :D
Kedves Impossible,
„Egyébként pedig már épp kezdtem azt hinni, hogy kapizsgálod a mondandóm lényegét, erre tessék: csaknem. :D Pedig tök jól kifejtettem, mindjárt megkeresem.”
nem is emléxem, hogy ezzel mire akarsz utalni, de nem is érdekel...biztos megint egy az értelmetlen szamármakogásaid közül.
inkább éld az életet...ne fejben próbáld lesakkozni...akkor majd tudsz disztingválni, hogy mikor lehet késni és mikor nem, és mit felejthetsz el, és mit nem.
Kacsa11
Megint napok teltek el úgy, hogy egyáltalán nem volt időm feljönni a fórumra. Ahogy elnézem, keveset vesztettem. Az világos, hogy nincs két ember, aki pontosan ugyanazt értené megbízhatóság alatt. Ha Immaculatanak beletartozik a fontos dátumokra emlékezés, ez az ő dolga, ha Kacsnak nem, az meg az övé. Legfeljebb nem lesznek egymáséi. :-)
Imp. szokásos monomániás módján ragaszkodik a mindenki más számára nyilvánvaló őrültségeihez, ez a magánügye, nem érdemes foglalkozni vele. (Az, hogy ezt még quasi piedesztálra is emeli, mondván, ő nem a kitaposott úton jár, és nem béget a többséggel, az már a vicc kategóriába tartozik, jót nevettem is rajta. Én itt végigbégettem a jogot meg a pszichológiát, hosszú évekig bégetve bíráskodtam, dolgoztam az Aszódi Javítóintézetben, aztán együtt bégettem a többiekkel az Emberi Jogi Bíróságon meg az Alkotmánybíróságon, de szerencsére Imp. ezalatt járta az ő saját egyedi útját, úgyhogy a jó hír, hogy mégsem korcsosul el az emberi faj.) :-)
Vannak ugyanakkor a fenti nézetkülönbségek mellett nagyjából mindenki által elfogadott sztenderdek, amikről tényleg nem érdemes vitatkozni. Adott szavunk meg nem tartása, megbeszélt időpontok rendszeres be nem tartása a communis opinio szerint kizárja a megbízhatóságot. Rexornak teljesen igaza van abban, hogy fölösleges olyasmikről vitatkoznunk, hogy aki ellopja a holminkat, az megbízható-e. Nekem olvasmányélményeimből úgy rémlik, hogy "az is tolvaj, aki mások bizalmát rabolja el..."
dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02