Off - topic

Immaculata (törölt felhasználó) # 2010.02.03. 11:43

Ha adni akarsz, adj, ne várj cserébe, ha meg kapni akarsz kérj, de ha nem kapsz, hát dönthetsz úgy, hogy tovább adsz, vagy elballagsz.

hunfrakk # 2010.02.03. 11:51

Impi, szóljál ám, mert telnek a napok!

Legislator # 2010.02.03. 12:08

Volt már olyan is, bár atipikus, legalábbis nálam.

Sunshine after the rain.

Impossible # 2010.02.03. 15:17

Kedes kacs,

"milyen akkor a NAGY NEHEZEN???"

Én nem a sikeres interjúig eltelt időre gondoltam, amikor azt mondtam, hogy nem nagy nehezen, hanem az interjúra.

Egyébként, kedves kacs, a te idődben még könnyebb volt. :D

Grád András # 2010.02.03. 15:43

"Ha az ígéret nem erősebb az adott szónál, akkor mi értelme van az ígéretnek?"

Kedves Imp, azt hiszem itt némi fogalomzavarról van szó, és ez hitem szerint nem nemzedéki, hanem személyiségprobléma. Nevezetesen az ígéretet nem az különbözteti meg az adott szótól, hogy "erősebb", hanem míg az adott szó vonatkozhat pl. valamilyen múltbeli vagy bármilyen más eseményre (pl. a szavamat adom rá, hogy soha nem drogoztam), addig az ígéret jellegéből fakadóan valamilyen jövőbeli eseményre utal (pl. megígérem, hogy soha nem is fogok drogozni).

A kettő közöt legfeljebb az Ön fejében van valmiféle "minőségi különbség", nekünk többieknek semmi. És nem ártana figyelembe vennie, hogy nem Önhöz fog idomulni a világ, hanem Ön kénytelen idomulni hozzá. Azokból, akik ezt nem gondolták követendőnek, egész folyosó van a Markó utcában, egész szárny volt megszűnéséig a Lipóton, valamint egész parcella található a Rákoskeresztúri köztemetőben.

Azért vagyok kénytelen erre nyomatékosan és sajnos csöppet sem viccből felhívni a figyelmét, mert látható hajlama van arra, hogy a mondatoknak önkényes, mindenki másétól eltérő jelentéstartalmat tulajdonítson. Példa:

„milyen akkor a NAGY NEHEZEN??? Én nem a sikeres interjúig eltelt időre gondoltam, amikor azt mondtam, hogy nem nagy nehezen, hanem az interjúra."

Önön kívül mindenki más értette, hogy amikor azt írtam, hogy végre nagy nehezen felvették egy ügyvédi irodába, akkor ezzel a felvételt megelőző mintegy 1-1,5 évre gondoltam, nem a nyilván kb. 30 perces felvételi beszélgetésre. (Abból gondolom, hogy nem lehetett hosszabb, mert akkor valószínűleg már eleve fel sem veszik, és nem 2-3 hét múlva küldik el.)

Úgyhogy javaslom élete hátralévő részére elfogadni, hogy a becsületes emberek (csak azért nem használom az úriember kifejezést, hogy a nőket látszólag se rekesszem ki) értékrendjében az adott szó be nem tartása enyhén szólva is jellemhiba, az ígéret be nem tartásától e téren semmi sem különbözteti meg, és csak azért nem használok erősebb kifejezést, hogy ne sértsem fölöslegesen az érzékenységét. De gondolni úgy gondolom...

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Ildikóka82 # 2010.02.03. 15:57

Nem hiszem, hogy KAcsa idejében is olyan könnyű volt elhelyezkedni...csak hát, letett pár dolgot az asztalra (amiért irigykedem is rá), energiát fektetett bele és megtérült.

Iwikó

Grád András # 2010.02.03. 16:25

P.S:

„Az elkéső ember sem megbízhatatlan, hanem csak van egy olyan hibája, hogy késik. Ez nem megbízhatatlanságot jelent, és nem jelenti, hogy nem lehet az illetőre számítani.”

Javasom időkímélés céljából a jövőbeni felvételi beszélgetéseket ezzel az őszinte mondattal nyitni. Mindkét fél számára megspórolja vele a további fölösleges formaságokat. :-)

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Impossible # 2010.02.03. 17:33

Ildi,

kácsa idejében nem volt válság, ráadásul kácsába is kellett energiát fektetni ahhoz, hogy ő energiát fektethessen ebbe-abba, nem sajátmaga tojta magát, nade nem akarom kácsát elemezni, csak ha már szóba került. :D

Kedves tanárúr,

nem 2-3 hét, hanem 2-3 hónap után "küldtek el" (aminek mellesleg nem egyetlen lehetséges oka van). Egyébként meg tanárúrral ellentétben én nem vagyok olyan, aki csak a tömegek által kitaposott úton képes járni, és csak ott tudja elképzelni önmagát, ahol a legtöbben el tudják képzelni.
Ha "mindenki" másképp gondolja, az nem jelenti, hogy be kell állni a sorba ugyanazt bégetni (ettől még el lehet gondolkodni azon, mások miért bégetnek mást - nem biztos, hogy azért, mert igazuk van). :)
A "másképpen" gondolkodók pedig általában megszívják, mivel különcnek tartják őket, de ez nem lehet gátja annak, hogy az ember kiálljon egy számára fontos ügy mellett, és azt sem jelenti, hogy amit gondol, az rossz.

Az elkésésnek pedig semmi köze nincs a megbízhatósághoz, ugyanis attól még lehet valaki megbízható, hogy vannak hibái. Ezt mintha pszichológiából is tanítanák.

Berényi Miki # 2010.02.03. 18:39

Jól sejtem hogy Impossible-nek Dr. Grád Andrásnál volt állásinterjúja és elkésett? :P

guba # 2010.02.03. 19:12

Azt nem tudom, de egyetemi tanárt még biztosan nem hallottam ilyen hosszan, ilyen alaposan értekezni egy ennyire fontos témáról. Olyan professzoros ez a topik. :-))

bajussz # 2010.02.03. 19:57

Imp, ne legyél szemtelen a "rangidőssel"!

Tudom, hogy két szemed is van, nem olyan értemelben gondoltam!

hunfrakk # 2010.02.03. 20:34

Az elkésésnek pedig semmi köze nincs a megbízhatósághoz.

ezt nem gondolod komolyan, ugye?!
egy "jogász" hogy mondhat, gondolhat ilyet?

az egyik legégőbb, legalantasabb cselekedet az elkésés

(ha ez évente maximum egyszer fordul elő - csak az fogadható el)

legyünk már minőségi emberek!

általában azok késnek, akiknek semmi dolguk nincsen, és a megjelenés helyszíne mellett laknak...

bezzeg aki Pécsről megy Miskolcra tárgyalni az új bevásárlóközpontról, az nem késik!

ítélethirdetésnél nem fog a késő védőre, ügyvédre stb.-re várni a bíró, hanem kihirdeti az ítéletet

vagy ha nem jelensz meg időben a tárgyaláson,
és elutasítják a keresetedet, vagy nélküled döntenek hátrányosan rátok nézve,
aztán mit is mondasz megbízódnak?

sztrájk volt? elaludtál? ellopták a kocsidat?
nem fog senki érdekelni - és híre megy, hogy milyen ember is ez az alak

ha ügyfeleket, megbízókat, főnöködet, különféle szervezetek, hivatalok munkatársait, vezetőket behülyíted, nem tartod meg az előírt határidőket, időpontokat - akkor beszédtéma leszel, abszolút negatív tartalommal, és többet nem téged keresnek, nem kapsz megbízást stb., nem fognak komolyan venni!

a kedvenc Jobbágyi Gábor pl. abszolút jogosan nem engedte be nagyelőadásra azokat a hallgatókat, akik késtek - nem tudom, emlékszel-e rá
ő így próbált nevelni, úgy látszik nem sok sikerrel

Impossible # 2010.02.03. 21:18

Jobbágyi meg a nevelés lol
"nade uram..." :D

Én csak azt mondtam, hogy a megbízhatóság nem a késéstől vagy egyéb hibáktól függ. Hibái megbízható embereknek is vannak, a megbízható ember is késik, ettől nem lesz megbízhatatlan, max azt hiszik róla, tévesen. Attól még, hogy sokan gondolnak egyfélét, lehetséges másféle igazság.

hunfrakk # 2010.02.03. 21:23

Quid est veritas?

mindenkinek a saját álláspontja,

és máris megbukott az "objektív igazság" teóriája...

törölték is a Pp.-ből..

Kacsa1111 # 2010.02.04. 09:02

Kedves Impossible,

hajthatatlanságod ostobaságba csap át...
késés=megbízhatatlanság

kácsa idejében nem volt válság
kacsa idejében nagyon is válság volt...kacsa a legnagyobb válság idejében (2008 ősze) költözött haza...

Kacsa11

Legislator # 2010.02.04. 09:10

Kedves Kacs!

Arra gondol Imp, hogy akkor nem volt válság, amikor a pályádat kezdted. (Az szinte mindig válságos piééanat egy pályán, mert ma /1989 óta/ szinte mindenki elutasítással kell szembenézzen.) Amióta munkaerőpiacilag eszmélek (kb. 10 éve), mindig rossz volt a helyzet, de be kell ismerni, hogy ma kilátástalan (főleg jogászéknál, de változik, hogy épp' mikor melyik szakmában sok vagy kevés az állás). Ma kezet csókolhat a munkaadójának/szolgálatadójának, aki biztosnak érezheti az állását.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2010.02.04. 09:56

piééanat=pillanat. Még alszom lolz.

Sunshine after the rain.

Impossible # 2010.02.04. 17:24

Kedves kacs,

ja, Leg. értelmezte helyesen a szövegemet. :)

A másik: szóval akkor azt mondod ezzel, hogy egy elkésegető emberben nem lehet megbízni? Nem túlzás ez egy pöppet? :D

Kacsa1111 # 2010.02.04. 17:53

nem hiszem, hogy akad itt olyan jogász, aki veled értene ebben egyet...
úgyhogy egy pettyet sem túlzás.

Kacsa11

bajussz # 2010.02.04. 19:21

Imp: vannak olyan munkák, ahol nem gond a késés. A jogi pálya nem olyan.

Késni sosem jelent jót.

Impossible # 2010.02.04. 19:31

Nem az a kérdés, hogy jó-e a késés, hanem hogy a késés ellenére meg lehet-e bízni az emberben (tehát megbízható lehet-e annak ellenére is, hogy késik). Valószínűleg nincs olyan ember, aki sosem késett, olyan ember viszont valószínűleg van, akiről azt mondjuk, hogy megbízunk benne. Mi lehet erre a magyarázat akkor, ha a késő ember nem lehet megbízható? Most nagyon kíváncsian várom a megoldást. :D

hunfrakk # 2010.02.04. 20:13

miért véded ennyire a "késést"?
talán gyakran előfordul nálad ez "hiba"?

inkább tudatosítsd magadban,
hogy kerülni kell a késést,
hogy pontosnak kell lenni,
mert enélkül kiveti az embert a civilizált világ

aki pl. minden áldott nap elkésik a munkahelyéről és megbeszélésekről úgy, hogy nincs pl. semmiféle extra kötelezettsége otthon, az bizony, egy link lény, nem lehet rá teljes körűen számítani

mit jelent az, hogy megbízható?

nálam ezt:

nem szereti el a nődet
nem fúr meg a hátad mögött
nem vesz ki egy százast a tárcádból, anélkül hogy szólna
visszaadja időben a kölcsönvett dolgot, nem kell könyörögni érte
ha rábíznak egy feladatot, már ugrik is, és csinálja
kiszámítható, pontos, precíz, ügyel a részletekre

bajussz # 2010.02.04. 20:51

ha ilyet találsz, és nő, azonnal vedd feleségül, vagy inkább szólj nekem! :)

hunfrakk # 2010.02.04. 20:52

ezek szerint
szerinted is kevés a klasszikusan megbízható, értékes ember.......

Kacsa1111 # 2010.02.04. 21:07

Kedves hunfrakk,

a te definiciód alapján viszont nincs megbízható ember...
auream mediocritatem!

Kacsa11