Off - topic

Impossible # 2010.02.07. 17:19

Kacsa, direkt odaírtam külön csak neked, hogy mire akarok utalni, de akkor mégegyszer bemásolom:

Nem az a kérdés, hogy jó-e a késés, hanem hogy a késés ellenére meg lehet-e bízni az emberben (tehát megbízható lehet-e annak ellenére is, hogy késik). Valószínűleg nincs olyan ember, aki sosem késett, olyan ember viszont valószínűleg van, akiről azt mondjuk, hogy megbízunk benne. Mi lehet erre a magyarázat akkor, ha a késő ember nem lehet megbízható? Most nagyon kíváncsian várom a megoldást. :D

Sz.Márton # 2010.02.07. 17:28

Impy!

Ha nagy ember leszel, akkor már, többek között vállalhatod a neved, legalább rövidítve, s még el is késhetsz....

Erre egyelőre az eddig olvasottak alapján távoli esélyt sem látni, /esetleg ha sok pénzt örökölsz egyszer vagy nyersz a lottón, akkor már hivatalból is lehetsz olyan, mint eddig és még pozitívnak is fog tünni, ha fizetsz érte mindenkinek./

Nálad a filozófiai teknősbéka tényleg megelőzte a futót.....

De persze lehet, hogy ez nem baj!

Grád Professzor Úr!

A politikát meg tényleg hagyjuk, mert arra véletlenül, senkit sem kérnek fel....

Impossible # 2010.02.07. 17:33

Marci, ott van a kérdés alább, te is elolvashatod, kacsa is megválaszolhatná, te is megválaszolhatod, sőt még tanárúr is elgondolkodhatna egy válaszon, és akkor talán kiderülne számotokra, hogy mégsem beszélek akkora hülyeséget, mint hiszitek. :)

Legislator # 2010.02.07. 17:40

Valahol a társadalom alapjainak megrendülését mutatja, hogy vita tárgya lehet, hogy ki megbízható. Én nem nagyon vagyok híve annak, hogy boldog-boldogtalannal emberi kapcsolatokba keveredjem, de ha mégis így történik, max. a második találkozás után leveszem, hogy ki szavatartó ember, és ki link (itt majdnem írtam egy blaszfemikus hárombetűs főnevet...).

Sunshine after the rain.

Kacsa1111 # 2010.02.07. 17:44

Kedves Impossible,

ha lesz értelmes megnyílvánulásod, akkor fogok érdemben reagálni...
ez most nem az.

Kacsa11

Impossible # 2010.02.07. 17:47

jaj, kacsa, inkább mondd, hogy azért nem válaszolsz, mert belekeverednél az önellentmondásodba, és akkor jól fogom érezni magam :D

Legislator # 2010.02.07. 17:48

Ez a bokszmeccs, ez kell nekem vacsora előtt:-D.

Sunshine after the rain.

Impossible # 2010.02.07. 17:50

Leg,

vacsora-csata? :D

Impossible # 2010.02.07. 17:51

Ja, Leg,

mi van az ímélemmel??? Nam kaptam meg!!!

Legislator # 2010.02.07. 17:54

Most én küldtem Neked, vagy Te Nekem? Vagy arra a régire gondolsz, amit említettem? Nézem rögtön...

Sunshine after the rain.

Legislator # 2010.02.07. 17:58

Az jan. 13. volt, de az a pálya, hogy a Te címed .hu és .com kiterjesztéssel is megvan, most elküldtem (továbbküldéssel) mindkettőre...

Sunshine after the rain.

Legislator # 2010.02.07. 17:59

Vacsoracsata:-D, nem az nem lesz.

Sunshine after the rain.

Grád András # 2010.02.07. 18:22

"Nem az a kérdés, hogy jó-e a késés, hanem hogy a késés ellenére meg lehet-e bízni az emberben (tehát megbízható lehet-e annak ellenére is, hogy késik). Valószínűleg nincs olyan ember, aki sosem késett, olyan ember viszont valószínűleg van, akiről azt mondjuk, hogy megbízunk benne. Mi lehet erre a magyarázat akkor, ha a késő ember nem lehet megbízható? Most nagyon kíváncsian várom a megoldást. :D"

Imp., amit Ön mérhetetlen bölcsességnek gondol, amire senki emberfia nem tudja a választ, mert nincs is, arról azért nem árt ha tudja, hogy üres szofisztika, úgy hülyeség, ahogy van. Kb. annyi értelme van, mintha azt mondaná, hogy az a nő, aki egyszer is lefeküdt valakivel, az kurva, tehát minden nő kurva, vagy aki egyszer is mondott már az életben marhaságot, az marha, következésképpen mindenki marha. A valóságban azt a nőt, aki minden útjába akadó férfival lefekszik, azt kurvának tartjuk, aki pedig sorozatosan marhaságokat beszél, azt marhának. Ez a különbségtétel a legtöbb embernek semmiféle problémát nem okoz, Ön az üdítő kivétel, ha az Ön terminológiáját akarnám használni, azt kellene mondanom, hogy Ön az, aki nem béget a nyájjal, hanem bőg. :-)

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Sz.Márton # 2010.02.07. 18:38

Impy!

Neked a válasz a pofára esés lehet, ha olyan helyről késel hétköznapi emberként ahol, már nincs több lehetőséged magyarázkodni és az érintettet, nem érdekli, mert ott ez a megbízhatóság nagy diadalíves kapuja volt a bejutáshoz....

Pl. Egyiptomban a legenda szerint a napfogyatkozás egyszer percre pontosan kiszámolva, jól jött egy embernek. Képzeld el, mi lett volna ha (még nagy emberként is) lekésik róla...
/Impy, marad és még neten sem tudna sírni!/

Ahol meg lehet, ott ha tudják, hogy rendszeresen elkésel azért lehetsz megbízhatatlan, ha meg erről filozófálsz is lemondóan pesszimista álnéven, akkor még egyéb baj is előfordulhat.

Senki nem ez egyszeri véletlen késésedre gondolt....
(Bár lehet, hogy amikor még a petefészek felé haladtál eléggé bajba lettél volna, ha a mikroszkópikus ős-jogelőd formátumod lemarad a többiek előtt.....)

Impossible # 2010.02.07. 22:09

Kedves tanárúr,

el kell határolódjam a véleményétől. :D
Én nem tartom kurvának azt a nőt, aki minden útjába akadó férfival lefekszik, és igyekszem nem marhának tartani azt, aki marhaságokat beszél. Amiről tanárúr ír, az a skatulyázás, amit nem lenne szabad megtennünk egymással - szerintem.
Ennyit zárójelben.

Az aktuális témát illetően pedig:
ha megbízom egy olyan emberben, aki késni szokott, akkor nem mindenképpen cselekszem rosszul, tehát az illető a késései ellenére lehet megbízható. Megbízhatom benne, mert attól még, hogy késik, lehet értékes személy, és adhat olyan dolgokat (pl. meghallgatás, odafigyelés, megértés stb.), amelyeket az ember ritkán kaphat meg, annak ellenére, hogy szüksége van rá. A késés ("késősség") egy hiba, amely hibát hiba odáig nagyítani, hogy megbízhatatlannak bélyegezzek valakit. A korábbi írásaimban arra akartam rávilágítani, hogy a hibák nem teszik elítélhetővé az embert, vagy ha azzá teszik, az nem az elítélt hibájából, hanem az ítélkező hibájából van.

Legislator # 2010.02.08. 06:14

Amiről Te írsz Imp, az olyan, mint a "csak csupán bokája miatt szép nő". Nagyon ritkán, de van.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2010.02.08. 06:18

"(Bár lehet, hogy amikor még a petefészek felé haladtál eléggé bajba lettél volna, ha a mikroszkópikus ős-jogelőd formátumod lemarad a többiek előtt.....)"

Kedves Marcell!

Erre mondják (cinikusan), hogy egyszer az életben mindenki volt győztes. Lehet, hogy Imp lemaradt, de a többiek megállva udvariasan előreengedték:-) (bocs Imp, nem akartam a károdra poénkodni, de ezt nem lehetett kihagyni).

Sunshine after the rain.

Impossible # 2010.02.08. 10:32

Az a poén, hogy a hímivarsejt és a petesejt egyesülését követően lehet szó személyről, ezek a sejtek önmagukban még csak nemis a személy kezdeményei, tehát ami nem maradt le, az nem én voltam, sőt még csak nemis a részem. Ha az ember poénkodik, csinálja jól. :P Amúgy semmi gond. :)

Kacsa1111 # 2010.02.08. 11:50

Kedves Impossible,

de ha édesanyád tudta volna, hogy ilyen hülye leszel, akkor inkább lenyelt volna, ugye?:)))

Kacsa11

Impossible # 2010.02.08. 13:56

Kacsa, szerintem olvasd el mégegyszer az előző hozzászólásomat, hátha akkor sikerül feldolgoznod. Ezen kívül pedig: inkább vagyok hülye, mint mások anyjáról ilyesmiket irogató.

Impossible # 2010.02.08. 14:01

Kb. egy évvel ezelőtt még csak hasonló hozzászólást sem lehetett látni tőled, ha már értelmes ember vagy, választhatnál hozzá megfelelő stílust. Nem tudom, miért ível lefelé a szinted, egyre erőteljesebben ível lefelé, sajnos.

Kacsa1111 # 2010.02.08. 14:04

Kedves Impossible,

inkább vagyok hülye, mint mások anyjáról ilyesmiket irogató.

te már irogattál az én anyámról...

szóval hülye is vagy, és "ilyesmiket irogató" is...:)

Kacsa11

Impossible # 2010.02.08. 14:09

De én hirtelen felindulásból írtam, és utána bocsánatot is kértem.

Kacsa1111 # 2010.02.08. 14:16

én viszont nem rendelkezem a keresztényi megbocsátás képességével...:)
tehát leszarom a hirtelen felindulásodat ugyanúgy, mint a bocsánatkérésedet:)))

Kacsa11

bajussz # 2010.02.08. 14:18

és azzal minden el van intézve?
itt elvágtad magad pár embernél, az biztos.