átjelentkezés?


Impossible # 2010.07.01. 11:49

Ha már megvan az abszolutórium, nem hiszem, hogy különbözeti vizsgákat kellene tenni. A Pázmányos menekültek sem tettek Szegeden, csak szépen levizsgáztak polgári jogból, ami mellesleg azonnal sikerült nekik. :)

Egyjogász # 2010.07.02. 23:34

A magyar jogi felsőoktatásban nem teljesen tök mindegy, milyen diplomát kap, pázmányost, vagy szegedit? (Részletesen lsd. Kacsa által már többször kifejtettek, bár azért van olyan magyar jogi diploma, amelyikért egy ELTÉ-st, pázmányost, vagy szegedit nem cserélnék el:))

De láttam a neten, hogy Kacsa tanai ellenére felállították a legújabb rangsort, és változatlanul 1. ELTE, 2. Szeged, de kétségtelenül azt is megemlítették, hogy a Pázmány jön fel, mint a talajvíz.

Úgy hogy azért annyira nem kell még lelki válságba kerülnie senkinek, ha pázmányos diploma helyett szegedit kap.

Thetys # 2010.07.12. 06:58

Imp... igen, volt pár évfolyamtársam, aki 3x bukás után az államvizsgát már a Károlin, meg Szegeden tette le :-) Na jó, akkor nem kellett kül. vizsga.

evicka # 2010.07.22. 19:48

A következő lenne a problémám. Felvételt nyertem a Pázmány jogi karára, költségtérítéses szakra, azonban az Elteről lecsúsztam. Egy másik tanulmányt folytatok az Elten és jogi tanulmányaimat is ott szeretném folytatni. Átjelentkezés feltételeiről érdeklődnék,mikortól lehet,(első fél év, egy év) ha a felvételi pontszámom nem éri el ahova átjelentkezek az gond e? Tudom,h az Eltere a legkevesebb az esélye a pozitív atjelentkezésnek, de nekem bizony ez a célom. Köszönöm a segítséget.

Impossible # 2010.07.22. 20:17

Kérdezd meg az egyetemek tanulmányi osztályait (leginkább a hivatalvezetőket, mert a titkárnők sokszor hajlamosak faxságokat összehordani).

ZImi # 2010.07.27. 21:31

Sziasztok!

Egy olyan problémával kerültem szembe, hogy egyik egyetemről egy másik egyetemre szeretnék, ugyanarra az államilag finanszírozott szakra átjelentkezni. Átjelentkezési kérelmemet, be is adtam a leendő egyetemre, ahonnan azt a választ kaptam , hogy okkés a dolog, de csak költségesre vesznek át, illetve ha a mostani egyetememtől viszek egy olyan papírt amiben ők átadják a hallgatói normatívámat, akkor államilag finanszírozott képzésre is átvesznek. A jelenlegi egyetemen a TO-n azt a választ kaptam, hogy ők nem adnak ilyen igazolást, mert az eltávozó államilag finanszírozott hallgatók helyét, a jól tanuló költségtérítéses hallgatók közül töltik fel. Kérdésem az lenne, hogy ilyen tényleg megtehetnek-e?? Miért ne vihetném át a saját normatívámat egy másik egyetemre, ahol fogadnának is. Én nem kilépni akarok a rendaszerből, hanem máshol folytatni a tanulmányaimat. A TVSZ-ben és a térítési és juttatási szabályzatban olyan pontot nem találtam, amely megtiltaná, hogy ezt a hallgatói normatívát én egy másik egyetem számára kikérjem és tanilmányaimat ott államilag finanszírozott képzésen folytassam.
Segítségeteket és véleményeiteket előre is köszönöm.
Imi

Impossible # 2010.07.28. 02:43

www.felvi.hu

információs telefonszámot hívd

jog 36 # 2010.09.12. 21:21

Kedves Mindenki! Az én kérdésem az lenne, hogy ha én egy kis egyetemről szeretnék átjelentkezni a nagy Eltére, akkor milyen különbözeti vizsgákról lenne szó?
A másik kérdésem pedig az, hogy a tv-ben azt olvastam, hogy leghamarabb a harmadik, legkésőbb pedig a hetedik félévben van lehetőség az átvétel elfogadására. Azonban én most kezdem a hetedik félévemet. Vagyis az átvétel gondolatát is hesegessem el magamtól?
A válaszokat előre is köszönöm.

Sherlock # 2010.09.12. 21:37

Szerintem a második kérdésed megválaszoltad és onnantól tárgytalan. De miért akarnál 3,5 év után átmenni?

jog 36 # 2010.09.12. 22:27

Mert kicsiny egyetemem akkreditációjával gondok vannak... Még akkor is, ha (ahogy ti nevezitek) pázmányos menekültek jönnek hozzánk... :( Szóval így a vége lőtt beijedtem, hogy probléma lehet, utánaolvastam ennek- annak, hogy mik a lehetőségeim, de sajnos rájöttem, hogy nincs túl sok... És mivel megerősítést is kaptam, így off... :) Kár, hogy ilyen későn jöttem rá az egyetem helyzetére, ha hamarabb kapcsolok, már léphettem volna...

Impossible # 2010.09.13. 00:15

Szegeddel mi a gond? :D

jog 36 # 2010.09.13. 00:39

Az, hogy Szeged messze van... :D De mindegy is, mert gondolom ott is lennének különbözeti vizsgák, vagy pedig gond lenne, hogy ugye már a hetedik félévet kezdem... :(

Impossible # 2010.09.13. 01:02

Én ebből kiindulva tippeltem Szegedre:

"Még akkor is, ha (ahogy ti nevezitek) pázmányos menekültek jönnek hozzánk… "

Most akkor melyik? Titok?

Kacsa1111 # 2010.09.13. 15:18

Kedves Impossible,

olyan hülye vagy, hogy az fáj...:)
még talán a fórumtalin is volt róla szó, hogy melyik egyetem küzd rendkívül súlyos akkreditációs gondokkal.


Kacsa11

Impossible # 2010.09.13. 16:34

Tehát ha jobban figyelek a sörömre az egyetemek akkreditációs gondjainál, akkor hülye vagyok. Legyen. Nekem így volt a jobb.

Sherlock # 2010.09.13. 19:38

Impi,

pont Te írtad egyszer az intézményt, mint "vándorlásunk színhelyét" - ez deszép-, mert én csak Szegedről tudtam. Nincs túl messze, ellenben közel van.

Impossible # 2010.09.13. 19:44

A Pázmányos menekültek Szegedre húznak. Nade kácsa már megmondta, hogy valamelyik másiknak vannak akkreditációs gondjai. Nemis értem, hogy kerülhette el a figyelmemet ez a fontos probléma.

neetta # 2010.10.21. 16:33

Sziasztok! Engem az érdekelne,hogy hogy működik az átjelentkezés egy másik intézménybe? Én most Siófokon vagyok a Kodolányin (nappali,költségtérítéses),és szeretnék átjelentkezni az orosházi intézménybe (szintén a Kodolányira de távoktatásra),mivel Szegeden kapnék állást,de a sulit sem akarnám abbahagyni.Nem tudom,hogy lehet-e csak úgy egyszerűen átiratkozni mondjuk most vagy csak félévtől,van-e különbözeti,újra be kéne-e fizetni a tandíjat,stb... Ha valaki tud nekem válaszokat adni,azt nagyon megköszönném!

Imperator # 2011.01.26. 17:54

Sziasztok!

Csak azt szeretném kérdezni, hogy tudtok-e esetleg valamit arról, hogy ha nem szeretnék komplett átmenni egy másik karra (meg már nem is tehetem meg mert 4.éves vok), de némely tárgyból szeretném magamat a további atrocitásoktól megkímélni és máshol, más karon teljesíteni, akkor mi a teendő? Egyáltalán van-e rá lehetőség?

hunfrakk # 2011.01.26. 18:28

ennek a kivitelezését (Magyaro.-n) én még nem hallottam

Naina # 2011.01.26. 21:53

Van ilyen lehetőség. Áthallgatásnak hívják. A pontos eljárást nem ismerem, és gondolom, hogy egyetemenként változó. Biztos , hogy több tárgyból is megoldható, de el tudom képzelni, hogy van ennek is egy limitje.

Szegeden gyakran élnek ezzel a hallgatók, eu-ból, nemzetköziből, pénzügyből.

NattyCongo # 2011.01.26. 23:10

Helló!
Nem rólam van szó, csak érdeklődés szintjén: ha valaki már "eljátszotta" az államilag finanszírozott féléveit és újra akarja kezdeni egy másik egyetemen "tiszta lappal", akkor az új egyetem költségtérítéses képzését már tényleg nem fizetheti az előző helyen felvett diákhiteléből, hanem el kell kezdenie törleszteni?
N.C

Imperator # 2011.01.29. 09:50

Kedves Naina!
Köszönöm a válaszod, igen én is szegedről élnék ezzel a lehetőséggel.. Az eu meg a pénzügyi jog semmi gondod nem jelentett, sőt utóbbit szerettem is nagyon. Viszont ez a nemzetközi...
Szóval esetleg ha tudsz/tudtok tippeket adni, hogy melyik másik egyetemen lenne a leginkább zökkenőmentes utóbbi tárgy teljesítése, akkor írjatok!
Előre is köszi.

Impossible # 2011.01.29. 14:56

Imperator,

aki nem tanul, az mehet Piripócsra is, ott is meg fogják buktatni, aki tanul, annak meg mindegy, hol vizsgázik, mert átmegy. Nyilván vannak különbségek a vizsgáztatók között, de nem akkorák, hogy emiatt ne lehessen teljesíteni.
És ami fontos: szerintem ne engedd meg magadnak azt a luxust, hogy a könnyebik utat választod; ha ehhez szoksz hozzá, akkor kiszolgáltatott leszel. Az akadályok arra valók, hogy átugorjuk őket. Ne azt nézd, hogy mit miért nem tudsz megcsinálni, hanem azt nézd, mit hogyan tudsz; aki azt nézi, hogy mit miért nem tud, az nem ér el semmit az életben. A fejben dől el minden. Ne a körülményeket okold, hanem alkalmazkodj a körülményekhez. Nem az a lényeg, milyen lapokat oszt neked a sors, hanem hogy ezeket a lapokat hogyan játszod meg.
Ha nem megy a nemzetközi, akkor járj korrepetálásra, ülj be órákra, olvasd a tankönyveket egyfolytában. Ha a tőled telhető maximumra törekszel, akkor sikerülni fog, bízz ennyire magadban, és ne menekülj!

Imperator # 2011.01.29. 22:13

Egy szóval nem mondtam azt, h azért szeretnék "menekülni" mert h nem tanulok. Ha nem tanulnék akkor már régen nem lennék itt ezen az egyetemen. Tulajdonképpen igazat adok Neked, és köszönöm az őszinte válaszod, általában én sem a könnyebb utat választom, hanem küzdök, de csak olyasmiért aminek van értelme. Szerintem a volt és a jelenlegi joghallgatók nagyon jól tudják, nem csak azon múlik az eredmény, hogy ki mennyit és hogyan tanul...Értem én hogy Szeged, meg hogy (az itteniek szerint) az egyik legjobb jogi kar (én ezt nem osztom), de az indokolatlan szívatást nem szeretem...de sztem senki. Tudom h máshol is vannak tárgyak, tanárok akiktől az Isten mentsen mindenkit, nem azért kérdeztem a dolgokat, csak azért hogyha már végképp elegem lenne akkor mik a lehetőségek :) De remélem nem kerül rá sor :)