átjelentkezés?


Impossible # 2016.06.08. 17:27

Kérdezd meg a kiszemelt egyetemet... Ha a titkárnők elhárítanak, írj hivatalos levelet sztem, h adjanak választ. Régebben át lehetett jelentkezni, de akkor annak az egyetemnek a diplomáját kaptad, amelyikhez átjelentkeztél.

delpiero # 2016.06.07. 10:39

Engem is érdekelne, hogy egyik egyetemről (ahol többedszer sem sikerült az államvizsga. elsősorban önhibámon kívül) lehetséges-e átkéretni magam ÁLLAMVIZSGÁZNI egy másik egyetemre? (minden egyéb már megvan)

Impossible # 2016.04.09. 11:14

Szegedre sokan menekültek régebben, sikerült is nekik. Hogy most mi a helyzet, azt nem tudom. A legegyszerűbb, ha mehnézed az idevágó szabályozást és megkérdezed az egyetemek tanulmányi osztályait is. Amit egy titkárnő mond, arra önmagában nem érdemes adni, mivel előfordul, hogy tévednek. Amúgy meg lehet csinálni a vizsgát, ha az ember viszonylag normálisan felkészül. Ha nagyon nem megy a tanulás, sztem vegyél igénybe valamilyen segítséget. Én pl. Amikor már nagyon elegem volt, elkezdtem bejárni egy tanársegéd gyakorlati óráira, mindegyik évfolyamon, ahol létezett az a bizonyos tárgy. Ez motivációt is jelentett amellett, hogy újra meghallgathattam a lényegesebb részeket. Az ember könnyen el tud veszni a részletekben egyterjedelmes anyagnál. Szóval nem megtanulhatatlan, csak a tanulás módján kell vmit változtatni, legalábbis meglátásom szerint. :)

nanten # 2016.04.06. 17:07

Tud valaki arról információt adni, hogy ha az elte-n nem akarnak összejönni az államvizsgák, akkor tudok -e máshol államvizsgázni? Át lehet menni más egyetemre emiatt?

Kispupák # 2015.04.01. 11:00

Sziasztok!

Én Győrben vagyok joghallgató, s ott is számos "legenda" kering, kihez érdemes menni vizsgázni, s kihez sem.
Valahogy nem értem meg azokat az embereket, akik folyton azt vadásszák, hogy mikor melyik tanár fog vizsgáztatni. Ha tudja az ember az anyagot, átmegy, ha nem, egyiknél sem fog. Lehet az egyiknél kettes a tudása, a másiknál meg négyes, de akkor is látható, hogy nem bukta...
A pp vizsga előtt tudtam meg, hogy a hírhedt "tanárnő" fog vizsgáztatni, s kellőképpen izgultam is, azonban messze nem volt olyan, mint amit a folyosói pletykák alapján vártam... Sőt... ellenkező, pozitív véleményem lett.

Küzdeni kell, s kitartani :)

Kovács_Béla_Sándor # 2015.03.31. 08:17

+1. Sose hülyéztek le a vizsgákon. Még azon kevés alkalommal sem, amikor kirúgtak. Még csak nem is néztek hülyének.

Sherlock # 2015.03.31. 06:44

zozo.joghallgato,

ugyan már...

Sherlock # 2015.03.31. 06:44

Ha valaki abszolutórium után akar átmenni például jogásznak azonos szakra, akkor újra kell jelentkezni ugye?

Volt korábban egy gentlemen's agreement korábban a jogi karok dékánjai között, hogy abszolutóriummal rendelkező hallgatót nem vesznek át záróvizsgára, ezt Szeged mondjuk nem tartotta be; de mostmár a törvény is tiltja a záróvizsga-turizmust. Abszolutórium birtokában pedig nem lehet a képzésre jelentkezni, így értelmezhetetlen a kérdés. (Ill. úgy talán lehet, ha újrakezded a képzést, de nem tudom annak mi értelme lenne)

barrerra # 2015.03.31. 04:24

Zozo: nekem pár ismerősöm végzett tavaly Szegeden, nem ezt hallottam tőlük. A Károlit felejtsd el, amellett, hogy a legkisebb presztízsértékkel bíró jogi kar, ott sokkal durvábban megy a lehúzás és a szívatás, mint Szegeden. Megjegyzem, Szegeden jó párszor voltam vendéghallgató, egyáltalán nem ezt tapasztaltam. Nem tudom, hogy a szegedi jogi karnál van-e jobb... Talán a PTE?

zozo.joghallgato # 2015.03.28. 15:43

Kedves Imperator!

Osztom a véleményed teljes mértékben! III. Éves vagyok én is szegeden!

Teljesen el vagyok keseredve az itteni kaotikus állapotok miatt! A szivatás az egyhe kifejezés sajnos ott tartok hogy egészséhügyi problémáim vannak pedig fiatal ember vagyok! Miért? Az államdó megaláztatás és hogy mindenki hülye csak a PROF az okos cimszó alatt. Gondolom te is ismered az érzést.

Tanácstalan vagyok hogyan tovább melyik egyetemre jelentkezzek át ahol végül is Nem HÜLYÉZIK LE AZ EMBERT VÉRT IZZADVA MAGOLÁS UTÁN!

Kedves joghallgató társak segitségeteket szeretném kérni abban hogy szerintetek melyik az az egyetem ahol ha tanul az ember el is ismerik és nem alázzák porrá emberi mivoltát és nem csak azért szivatnak hogy a plusz vizsgadíjat befizesd vagy esetleg a plusz félévi tandíj miatt meg legyen az egyetem finanszírozása. Vélemény tanács?

Károli Református egyetemről hallotam pár infót de nem vagyok benne biztos... Mielőtt mindenki meg kövez TANUOK de sajnos ez itt szegeden valamiért nem elég!

Kérném szives segitségeteket

Hova továb?

Köszönöm Előre is!

Egy elfáradt szegedi joghallgató

mmt01 # 2015.02.11. 12:58

Ha valaki abszolutórium után akar átmenni például jogásznak azonos szakra, akkor újra kell jelentkezni ugye?

barrerra # 2015.01.28. 19:35

Az Nftv. 49. § (7) bek. alapján nem lehet.

mmt01 # 2015.01.25. 11:17

Abszolutóriummal át lehet-e menni államvizsgázni másik jogi egyetemre?

Imperator # 2011.01.29. 22:13

Egy szóval nem mondtam azt, h azért szeretnék "menekülni" mert h nem tanulok. Ha nem tanulnék akkor már régen nem lennék itt ezen az egyetemen. Tulajdonképpen igazat adok Neked, és köszönöm az őszinte válaszod, általában én sem a könnyebb utat választom, hanem küzdök, de csak olyasmiért aminek van értelme. Szerintem a volt és a jelenlegi joghallgatók nagyon jól tudják, nem csak azon múlik az eredmény, hogy ki mennyit és hogyan tanul...Értem én hogy Szeged, meg hogy (az itteniek szerint) az egyik legjobb jogi kar (én ezt nem osztom), de az indokolatlan szívatást nem szeretem...de sztem senki. Tudom h máshol is vannak tárgyak, tanárok akiktől az Isten mentsen mindenkit, nem azért kérdeztem a dolgokat, csak azért hogyha már végképp elegem lenne akkor mik a lehetőségek :) De remélem nem kerül rá sor :)

Impossible # 2011.01.29. 14:56

Imperator,

aki nem tanul, az mehet Piripócsra is, ott is meg fogják buktatni, aki tanul, annak meg mindegy, hol vizsgázik, mert átmegy. Nyilván vannak különbségek a vizsgáztatók között, de nem akkorák, hogy emiatt ne lehessen teljesíteni.
És ami fontos: szerintem ne engedd meg magadnak azt a luxust, hogy a könnyebik utat választod; ha ehhez szoksz hozzá, akkor kiszolgáltatott leszel. Az akadályok arra valók, hogy átugorjuk őket. Ne azt nézd, hogy mit miért nem tudsz megcsinálni, hanem azt nézd, mit hogyan tudsz; aki azt nézi, hogy mit miért nem tud, az nem ér el semmit az életben. A fejben dől el minden. Ne a körülményeket okold, hanem alkalmazkodj a körülményekhez. Nem az a lényeg, milyen lapokat oszt neked a sors, hanem hogy ezeket a lapokat hogyan játszod meg.
Ha nem megy a nemzetközi, akkor járj korrepetálásra, ülj be órákra, olvasd a tankönyveket egyfolytában. Ha a tőled telhető maximumra törekszel, akkor sikerülni fog, bízz ennyire magadban, és ne menekülj!

Imperator # 2011.01.29. 09:50

Kedves Naina!
Köszönöm a válaszod, igen én is szegedről élnék ezzel a lehetőséggel.. Az eu meg a pénzügyi jog semmi gondod nem jelentett, sőt utóbbit szerettem is nagyon. Viszont ez a nemzetközi...
Szóval esetleg ha tudsz/tudtok tippeket adni, hogy melyik másik egyetemen lenne a leginkább zökkenőmentes utóbbi tárgy teljesítése, akkor írjatok!
Előre is köszi.

NattyCongo # 2011.01.26. 23:10

Helló!
Nem rólam van szó, csak érdeklődés szintjén: ha valaki már "eljátszotta" az államilag finanszírozott féléveit és újra akarja kezdeni egy másik egyetemen "tiszta lappal", akkor az új egyetem költségtérítéses képzését már tényleg nem fizetheti az előző helyen felvett diákhiteléből, hanem el kell kezdenie törleszteni?
N.C

Naina # 2011.01.26. 21:53

Van ilyen lehetőség. Áthallgatásnak hívják. A pontos eljárást nem ismerem, és gondolom, hogy egyetemenként változó. Biztos , hogy több tárgyból is megoldható, de el tudom képzelni, hogy van ennek is egy limitje.

Szegeden gyakran élnek ezzel a hallgatók, eu-ból, nemzetköziből, pénzügyből.

hunfrakk # 2011.01.26. 18:28

ennek a kivitelezését (Magyaro.-n) én még nem hallottam

Imperator # 2011.01.26. 17:54

Sziasztok!

Csak azt szeretném kérdezni, hogy tudtok-e esetleg valamit arról, hogy ha nem szeretnék komplett átmenni egy másik karra (meg már nem is tehetem meg mert 4.éves vok), de némely tárgyból szeretném magamat a további atrocitásoktól megkímélni és máshol, más karon teljesíteni, akkor mi a teendő? Egyáltalán van-e rá lehetőség?

neetta # 2010.10.21. 16:33

Sziasztok! Engem az érdekelne,hogy hogy működik az átjelentkezés egy másik intézménybe? Én most Siófokon vagyok a Kodolányin (nappali,költségtérítéses),és szeretnék átjelentkezni az orosházi intézménybe (szintén a Kodolányira de távoktatásra),mivel Szegeden kapnék állást,de a sulit sem akarnám abbahagyni.Nem tudom,hogy lehet-e csak úgy egyszerűen átiratkozni mondjuk most vagy csak félévtől,van-e különbözeti,újra be kéne-e fizetni a tandíjat,stb... Ha valaki tud nekem válaszokat adni,azt nagyon megköszönném!

Impossible # 2010.09.13. 19:44

A Pázmányos menekültek Szegedre húznak. Nade kácsa már megmondta, hogy valamelyik másiknak vannak akkreditációs gondjai. Nemis értem, hogy kerülhette el a figyelmemet ez a fontos probléma.

Sherlock # 2010.09.13. 19:38

Impi,

pont Te írtad egyszer az intézményt, mint "vándorlásunk színhelyét" - ez deszép-, mert én csak Szegedről tudtam. Nincs túl messze, ellenben közel van.

Impossible # 2010.09.13. 16:34

Tehát ha jobban figyelek a sörömre az egyetemek akkreditációs gondjainál, akkor hülye vagyok. Legyen. Nekem így volt a jobb.

Kacsa1111 # 2010.09.13. 15:18

Kedves Impossible,

olyan hülye vagy, hogy az fáj...:)
még talán a fórumtalin is volt róla szó, hogy melyik egyetem küzd rendkívül súlyos akkreditációs gondokkal.


Kacsa11