Álláskereső jogászok

spaniel # 2012.08.01. 13:03

kfgabri !
Lécccci írja vedd fel velem a kapcsolatot !
mindentebbe@gmail.com

kfgabri # 2012.08.01. 13:41

írtam

kfgabri # 2012.08.01. 14:03

Egyjogász: az ilyen sztorikkal az a baj, hogy az ügyvéd úr a rotary club-ban azt meséli, hogy ezekben a fiatalokban semmi alázat, semmi tisztelet. :-)

Impossible # 2012.08.01. 22:18

A legutóbbi 5 helyen, ahol dolgoztam egy szó angolra sem volt szüksége a kutyának se. Mondhatnánk most azt h akkor azok olyanok is voltak, és lenne is ebben igazság, mindenesetre nem létszükséglet az angolra gerjedni.

Az ingyenmunka meg eszembe sem jutott volna soha, én itt arról írtam h mit ajánlott nekem egyik közös jó ismerősünk, aki egyébként nem mondott akkora nagy hülyeséget, egyszerűen csak annak tartottam.

kfgabri # 2012.08.02. 04:57

Figyelj Imp, azt döntsd el, mit akarsz.
Ha a Díjbeszedőben akarsz fmh-vh-lap császár lenni (és ez nem lebecsülés!!!), akkor nem kell nyelvtudás, ha pazs pályára, vagy az enyémre fened a fogad, akkor kell, ilyen egyszerű.
Az ingyenmunkával kapcsolatos aggályaim lásd lent.
Aki mondta, az egy olyan történetet osztott meg, ami gyakorlatilag egyszeri és megismételhetetlen, a mai világba gyakorlatilag recepiálhatatlan.
Egyébként más fellépést kíván egy középvállalat, nem mindegy mi a szolgáltatása (FMCG, biztonságtechnika, stb.), mást egy pénzügyi intézmény, mást egy nemzetközi iroda.
Erre rá kell érezni, ezalapján rá kell készülni.
És még egyre: hogy gyakran közted és a meló közt retardáltak állnak.
(csúcsélményem, fejvadász kislány megkérdezte: a bankban hajtottatok be közüzemi számlákat?)

Kacsa1111 # 2012.08.02. 06:52

Kedves Imposible,

asszem ezt már ezerszer tárgyaltuk itt a múltban a jogi fórumon...
persze, meg lehet lenni angol nélkül, van egy csomó olyan munkahely, ahova nem is kell.
de ha tudsz angolul, akkoor még több állásra vagy alkalmas. kevesebb nem leszel tőle az biztos.

inkább azon gondolkodj el, hogy miért volt neked már 5 munkahelyed nem egész 4 év alatt...
volt egyáltalán olyan, ahol megéltél egy évet? félévet?

hidd el, minél előbb látod be, hogy ez a pálya nem neked való annál jobb lesz neked. nem nekünk! neked.

Kacsa11

bandeeraz # 2012.08.02. 09:26

Vagy egyszerűen csak egyetemi tanszékre kellene menni oktatni, tudóskodni, ahhoz lehet, hogy van affinitása.

kfgabri # 2012.08.02. 09:33

nem ismerem Imp-et, de nem gondolom, hogy ez jogi pályaváltással orvosolható csupán.
meg kell tanulnod dolgozni apám :-)

Impossible # 2012.08.02. 11:48

A hozzászólásaitok szűklátókörűségről tanúskodnak. Mindig élveztem ha valaki úgy okoskodott h fingja se volt a történések mögötteséről, ezt hívja a pszichológia tulajdonításnak, nézzetek utána.

kfgabri # 2012.08.02. 12:03

te csak hallgass, miattam kapsz állásajánlatot perceken belül via mail.

kfgabri # 2012.08.02. 12:09

és tényleg nőjj fel, kérlek, a kedvemért.

Kacsa1111 # 2012.08.02. 12:43

Kedves kfgabri,

nem ismerem Imp-et, de nem gondolom, hogy ez jogi pályaváltással orvosolható csupán.

asszem igazad van...ilyen hozzáállással kukásként sem lehet helytállni.

miattam kapsz állásajánlatot perceken belül via mail.

figyelmeztetlek, lejárathatod magad!

Kedves Impossible,

A hozzászólásaitok szűklátókörűségről tanúskodnak.

nicsak, ki beszél!? csak nem az, akinek a képe ott virít a lexikonban a szűklátókörűség magyarázata helyett?:)))

Kacsa11

Impossible # 2012.08.02. 13:11

Gabri,

érkezett egy egy soros üzenet, azt Te küldted volna?

kfgabri # 2012.08.02. 13:16

Marika?

Legislator # 2012.08.02. 14:38

Bandeeraz: egyetemi oktatóknak illik kiemelkedően ismerni idegen nyelveket (előadóképesség+publikálási képesség).

Sunshine after the rain.

Legislator # 2012.08.02. 14:44

Meg azért mostanában eléggé életszerűtlen azt vélni, hogy nagyon sok jogi egyetemi oktatóra lesz szükség. Örülhet az a jogi kar, amelynek nem kell bezárnia.

Sunshine after the rain.

kfgabri # 2012.08.02. 16:06

Egyet látni kell, minél kevesebbet dolgozik az ember aktívan (magam példája: TGYÁS), annál jobban elszakad a realitástól, elméleteket gyárt, stb., közben a környezete is mindent jobban tud nála, hiszen "nem igaz, hogy", blablabla.
Impi, látnod kell, hogy Kacsa lelki és nemi élete nem lesz jobb azzal, hogy megcsipked, konstruktívan teszi, ezt próbáld a helyén kezelni, hogy nem akar neked rosszat.
Nincs tökéletes munkahely, kell nyelni, kell tűrni, de meg kell találni a jó pontokat, ami miatt érdemes (a fizut leszámítva).
Találd meg a helyed, találd meg magad.
Én drukkolok, ha segítség kell, akár priviben, szólj.

Kacsa1111 # 2012.08.02. 18:29

Kedves kfgabri,

impyboy az a típusú ember, akit ha kihúzol a kútból, visszaugrik. nem lehet rajta segíteni. bármilyen tanácsot adsz neki, akadékoskodik, ellenkezik, vitatkozik, okoskodik és végül megmagyarázza magának, hogy hülyeség, amit mondasz, és az a jó, ahogyan ő gondolja, ahogyan ő csinálja, és csak a körülmények szerencsétlen összejátszása miatt nem jött neki össze eddig semmi...és a puszta tényt, ami ennek ellentmond, simán figyelmen kívül hagyja.

átlagos intellektus, messze átlag alatti szorgalommal, kitartással és akaraterővel.

nem lehet rajta segíteni, hidd el, felesleges dologra fecsérled az energiádat...

Kacsa11

Impossible # 2012.08.02. 19:05

Gabri,

köszönöm, igazán kedves vagy, szokatlan is. :)

e-mailt nem kaptam (valaki írt nekem egy egysoros üzenetet arról, hogy vegyem fel vele a kapcsolatot, de nem tudom, ki az, gondolom, akkor nem Te).

Kedves Kacsa,

én is szeretlek :DDD

kfgabri # 2012.08.02. 21:20

Egy Marika nevű hölgy keres jogászt egy jogsegélyszolgálatra.
Vedd fel vele a kapcsolatot, heti 4óra, kezdetnek megteszi.

kfgabri # 2012.08.02. 21:22

Kedves Kacsa!

átlagos intellektus, messze átlag alatti szorgalommal, kitartással és akaraterővel

Átlagos intellektus alatt is lehet karriert befutni, elég megnézni a kormány minisztereit és államtitkárait.

A szorgalom, a kitartás és az akaraterő fejleszthető.
Ha pedig tényleg átlagos, akkor előbb-utóbb fejleszteni fogja.

kfgabri # 2012.08.02. 21:22

Imp, bármikor vendégem vagy pár taslira.

Impossible # 2012.08.02. 23:35

Gabri,

nagyon köszönöm Neked, nagyszerű! Bocs, az e-mail név nélkül jött, nem tudtam, kitől és miért származik. Azt kéri h vegyem fel vele a kapcsolatot. Ok, én felveszem, csak fogalmam sem lehetett arról h Marika, és köze van Hozzád. Jogsegélyszolgálat menni fog sztem, még tetszik is a műfaj, ez el van találva. Remélem, össze is jön, köszi!

Kacsa1111 # 2012.08.03. 07:49

Kedves kfgabri,

nem átlagos, hanem messze átlag alatti.:)

átlagos intellektussal pedig csak akkor van esélyed, ha a szorgalmad átlag feletti, nem pedig átlag alatti.

Kacsa11

kfgabri # 2012.08.03. 08:53

Kedves Kacsa,

Apukám szokta mondani, hogy olyan nincs, hogy sehogy se legyen.
Jómagam eléggé vegyes intellektusú-szorgalmú-könyökű (ez underlined twice) közegben mozgok, ami anyavállalati szintre is igaz, nem csupán a leányokra.
Imp-nek ezt kell belátni: az van kikaparva, amit ő kapart ki, nem Te, nem én.