Álláskereső jogászok

Kacsa1111 # 2009.03.22. 18:41

Kedves Impossible,

60ruppó még nem is olyan sok;)

Kedves Grád András,

így szövegezni a szerződést (foglaló tekintetében) nagyon korrekt dolog, mivel jelenleg előre megmondani, hogy egy pár, vagy család kap-e hitelt és ha igen, akkor mennnyit, lehetetlen...
és ezen múlik több évi spórolásának a sorsa...

ezzel együtt nem gondolom, hogy ez általános gyakorlat lenne...inkább az általad másodiknak vázolt esetet látom valószínűnek.
ez esetben viszont szerintem nem csak azért nem jár vissza, mert másfél héttel határidő előtt adta be az igénylést...
szerintem.:)

Kacsa11

Grád András # 2009.03.22. 18:58

Fiúk, félreértések elkerülése végett nem védeném a mundér becsületét, sajnos magam is nap, mint nap találkozom rettenetes kollégákkal a tárgyalótermekben, sokra egy fizetési meghagyás kitöltését nem merném rábízni, ha nálam dolgozna. Csak annyit akartam javasolni, hogy ne szidjunk senkit látatlanban! :-) Szia Kacsa! Szerintem tényleg így korrekt, de persze kevés a rálátásom arra, hogy mások miként csinálják a bankkölcsönös adásvételeket, elhiszem, hogy sajnos másként. A másfél hét a 3 hónapból szerintem is egyértelműen felróható a vevőnek, és ok a foglaló elvesztésére.

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Kacsa1111 # 2009.03.22. 19:06

Kedves Grád András,

igazad van abban, hogy nem kellene általánosítani, meg előítéleteket alkotni, de annyi időt megspórol így az ember...:)))

annyi alkalmatlannal találkoztam, mind a bírói-ügyészi karban, mind az ügyvédek között, hogy...na mindegy.

egyébként kicsit elbeszéltünk egymás mellett, vagy én nem voltam egyértelmű:
szóval, ha időben beadta volna az igénylést, és elutasítják, akkor sem járna vissza a foglaló...bár véleményes.:)

Kacsa11

weller # 2009.03.26. 11:20

Kedves KBS!

Sajnálom, nekem azt mondták vis major és "klasszikus esete annak, hogy a szerződés 3. fél hibájából hiúsult meg". Csak tényeket közöltem.

Impossible!

Röhögj rajta nyugodtan, senki nem korlátoz a véleményed nyílvánításában. De engem különösebben sem érdekel. Háromszor vettem észre, hogy hazudik. Én inkább sírnék emiatt. De Te nyugodtan bízzál ilyen emberekben.

Kacsa1111

A 9 tök hülyét magam is sajnálom, nem tudom miért vehették fel a fehér kesztyűt. A 10.-ről meg "halottakról jót vagy semmit" alapon ne beszéljünk. Mellesleg életében még megjegyezte, hogy "ma már mindenkiből lehet ügyvéd."

Tanár Úr!

A szerződésbe volt foglalva, hogy a vevő az XY bank által folyósított kölcsönből fizeti ki a vételárat X időpontig. Az öregúr azt mondta, hogy ő beleírta volna a szerződésbe, hogy ha abból nem, akkor ebből, abból, amabból...

Ha megsértettem valakit, akkor elnézést kérek!

Kovács_Béla_Sándor # 2009.03.26. 12:35

Csak tényeket közöltem.
Nem. Csak egy véleményt közvetítettél. "Mecsoda külömbség!"

bandeeraz # 2009.03.26. 13:00

A hitel elmaradása nem vis maior.

Kacsa1111 # 2009.03.26. 14:39

Kedves bandeeraz,

alapvetően egyetértek.
pont ezért lenne szükséges, hogy az adásvételit szerkesztő ügyvédek a Grád András által bemutatott klauzulát alkalmazzák...
legalábbis magányszemélyek között.

Kacsa11

Kacsa1111 # 2009.03.26. 14:40

Kedves weller,

alapvetően csak annyit akart szerintem Impossible mondani, hogy ha nem bízol benne (pláne ha hazugásgon kaptad) hogy bízz meg egy másikat...

Kacsa11

weller # 2009.03.26. 17:17

Tisztelt dr. KBS!

Örömömre szolgál, hogy kijavított. Bármily meglepő, de nagyra értékelem a hozzászólásait.:-)))

Kedves Kacsa1111!

Sajnos a megbízási szerződés az ügy lezártáig szól, de a mai napon átadtam az összes használható dokumentum másolatát az ismerősömnek, átnézeti a kollégáival is és eljön velem a tárgyalásra. Sajnos ilyen vagyok. Ha velem lesz és mindent rendben talál, akkor szülessen bármilyen ítélet is, nyugodtan fogok aludni.

Impossible # 2009.03.28. 14:15

Kacsának igaza van. :D (Tényleg.)

bandeeraz # 2009.03.28. 16:00

Egy olyan (elég sürgős) kérdésem lenne, hogy vajon mekkora fizetést lehet reálisan kérni egy multinacionális nagyvállalattól mint jogász. Paraméterek: 1 év szakmai tapasztalat diploma után nemzetközi irodában (korábban kettő mint gyakornok hasonló helyen), 3 idegennyelv (angol-felső, francia-felső, német-közép), külföldi tanulmány (egy félév).

Nem én vagyok az illető:D

köszi a válaszokat előre is!!!!

Kacsa1111 # 2009.03.28. 16:41

Kedves bandeeraz,

ez függ a multicégtől is ahová pályázik. 3-4száz bruttó talán nem eltúlzott...
de ismerek olyan nem kicsi multit (2-t is az egyik egy gyár, a másik egy biztosító), ahol a szakvizsgázott jogász kap ennyit...

Kacsa11

bandeeraz # 2009.03.28. 17:02

ez egy nagyon-nagy cég, van érdekeltségük az energia- és bankszektorban, két betűre rövidítik a nevüket, és az egy szemüveges idióta csaj az egyik mo-i érdekeltségük reklámarca:D

Eweol # 2009.03.28. 17:17

HUF 300e ~ EUR 1000 bruttó az aprópénz.

Kacsa1111 # 2009.03.28. 18:03

Kedves Eweol,

ebben tökéletesen egyetértünk...:(

Kacsa11

tücsök65 # 2009.03.29. 10:28

Sziasztok!

Egy angolul jól beszélő segítőkész embert keresek. Per pillanat reménytelen a helyzetem,és ez napról-napra csak rosszabb lesz. Akár privát mail,akár telefonon is elmondom a problémám.

Köszi T

Kacsa1111 # 2009.03.29. 10:32

Kedves bandeeraz,

igen, az egy elég nagy cég...:)

mi lenne az elvégzendő feladata a jelentkezőnek?

Kacsa11

Egyjogász # 2009.03.29. 11:53

"HUF 300e ~ EUR 1000 bruttó az aprópénz."

Viszonylagos.....

Londonban, Brüsszelben, stb. valóban aprópénz.

Magyarország polgárai cca. 95 %-ának (akik kalandvágyból itthon maradtak) nem aprópénz...
(lsd. pl. minimálbéren tengődő jelöltek, és más ennél kevesebb pénzért dolgozó alkalmazottak (köztük jogászok is), köztisztviselők, közalkalmazottak, nyugdíjasok, összesen 400 e Ft-ből élő többgyerekes családok, stb....)

Egy nagyon szűk körnek Magyarországon is aprópénz.

Impossible # 2009.03.29. 12:18

Mindenkinek aprópénz, de attól még ebből az aprópénzből kell kijönni - idehaza.

Kacsa1111 # 2009.03.29. 12:30

Kedves Egyjogász,

nem kell olyan messzire menni, Ausztriában ennyi a minimálbér...

300 bruttó 165 nettó, 400 pedig 213...
a magyar átlaghoz képest sem tűnik olyan baromi soknak...sőt, valahol itt van az átlag...

ha pedig elvonatkoztatunk attül, hogy mások mennyit keresnek, és más megvilágtásba helyezzük, akkor azt kapod, hogy 300 bruttóval 10 évig kell dolgoznod ahhoz, hogy egy odúnál nagyobb lakást vegyél pesten...és akkor csak 10 évig kell kibírnod kaja, és fedél nélkül:)
ha lakni is akarsz addig valahol és enni is szeretnél, akkor laza 1000 év, és összejön egy lakásra való, mivel így már nem tudsz félretenni egy petákot sem...
és akkor még nem is beszéltem arról, hogy ha egy-két gyereket is eltartasz, akkor mi mire elég...

valóban...a 3-400 bruttó nem aprópénz...

Kacsa11

Kacsa1111 # 2009.03.29. 12:31

ebből a perspektívából tényleg kalandvágy otthon maradni...:)

Kacsa11

Kacsa1111 # 2009.03.29. 12:32

Kedves Impossible,

már miért kellene?

Kacsa11

Impossible # 2009.03.29. 12:37

Kacsa,

nem kell? Ok, ezt jó hallani. Átutalással gondoltad, vagy személyesen adod? :D

Eweol # 2009.03.29. 17:50

Egyjogász, ez a nettó összeg Magyarorszagon is aprópénz (jogi egyetem + 2-3 idegennyelv + jogi szaknyelv ismerete + tapasztalat stb gondold át mennyi munka, energia és nem utolsó sorban tudás van mögötte, majd vesd össze azzal, hogy mindezért cserébe mit kapsz... és hagyjuk a demagógiát a sok minimálbéres ügyvédjelölttel együtt)

Impossible # 2009.03.29. 18:27

És hagyjuk azt a néhány nemzetközi irodás kacsát, aki elégedett a keresetével. lol
Ebben egyébként kacsának igaza van, kellő tudással lehet jól keresni is, viszont azért tegyük hozzá, hogy még mindig nem olyan jól mint "nálunk boldogabb országokban". :D