Kedves Impossible,
a nem kell arra a megjegyzésedre vonatkozott, hogy "idehaza"...
Kedves Eweol,
a kis levezetésemmel pont azt akartam mondani, amit írtál.
Kacsa11
Kedves Impossible,
a nem kell arra a megjegyzésedre vonatkozott, hogy "idehaza"...
Kedves Eweol,
a kis levezetésemmel pont azt akartam mondani, amit írtál.
Kacsa11
Kedves Kacsa,
Arról már számtalan elemzés született, hogy árakban viharsebesen utolértük az EU szintet (sőt nálunk sok minden drágább, mint pl. Ausztriában) a béreket meg ottfelejtették a béka ülepe alatt. Így Magyarországon egy magyar munkavállaló célozgathat arra, hogy mi van tőlünk szerencsésebb országokban, csak ez a magyar munkaadót baromira nem fogja érdekelni.
(A magyar minimálbér 71.500 Ft, az átlagbér pedig 200.000 Ft körül van, a kezdő jogász átlagbér ez alatt. Több javaslat született arról is, hogy a minimálbért fel kellene hozni EU-s szintre (ez cca. 250-300.000 Ft) lenne, nem talált meghallgatásra...)
Ez van....A minimálbéres jelöltekről persze lehet nem beszélni, attól még vannak...(lényegesen többen, mint a 4-500 ezres kezdőfizetést kikapó kezdő jogászok).
Persze el kell ismerni, vannak szerencsés jelöltek is, két jelölt ismerősöm a közelmúltban ment ki fél év jelöltködés után Franciaországba ill. Svédországba, cca. 15-20-szorosáért, mint amit ügyvéd úr adott nekik. Kis szépséghibája a dolognak, hogy az egyik takarítóként, a másik bébiszityóként dolgozik....
Kedves Egyjogász,
lényegtelen, hogy ki mennyiért miként és hol dolgozik, annak megítélése során, hogy valami sok pénze vagy kevés.
a kevés nem válik sokká azáltal, hogy sokan keresnek keveset...
3-400 bruttó márpedig nem sok pénz, még pedig azon okok alapján, amiket korábban leírtam.
a minimálbért meg jelenleg inkább ne emelgessük (legalábbis a vállalkozókat sújtó egyéb terhek enyhítése nélkül), mert hirtelen baromira sok munkanélküli lesz...
Kacsa11
Egyetértek az előttem szólóval. :D
Jó, szóval "idehaza"...csak ugye jó volna itthon otthon lenni. Fecó találó mondása: ha nem tetszik, el lehet menni, tessék! (Csakhogy ez a hazánk...vagy az már mindegy? :D )
Kedves Impossible,
amit írtál abból azt is ki lehetett olvasni, hogy idehaza kell ennyiből megélni...
én erre akként válaszoltam, hogy már miért lenne kötelező idehaza élni...
Kacsa11
"Ahol a haszon, ott a haza..."
Kedves kbs,
most akkor engem biberach-hoz hasonlítottál? (vagy rosszul emléxem és ez nem a bánk bánból van? vagy nem nekem szólt? vagy nekem de rosszul értem?)
:)))
Kacsa11
Kacsa,
értettem, értettem. :D
Nem kötelező idehaza élni, de bakker, ez a hazánk, leginkább itt szeretnénk élni (vagy mondhatnák, beszéljek a magam nevében, és szerintem sokan mondanák is, de ez elszomorító).
Sziasztok!
Eddig nem nagyon használtam a jogiforum fórum részét, csak olvasgattam, de most, hogy munkát keresek, kíváncsi lennék mások tapasztalataira.
Idén végeztem, van másfél évnyi gyakorlatom gyakornokként társasági jog területén (tényleges munka volt, nem csak hivatalba rohangálás), de most megtorpantam az álláskereséssel és elkeseredtem.
Amit eddig tapasztaltam:
A másik két hely teljesen normális, nagy iroda volt,de itt is az egyiknél jelölti hirdetést adtak fel,de ott kiderült, hogy szintén kft-hez bejelentet jogi előadó kell nekik és természetesen nincs tárgyalás.
Mások is találkoztak ezzel a jelenséggel, hogy az ügyvédi irodák által feladott jelölti hirdetések jogi előadói munkát takarnak? Vagy csak én vagyok peches, hogy az eddigi 3 interjúból 2 helyen ezt akarták?
Vagy Ti, hogy kerestek/kerestetek munkát? A fizetési igénynél mekkora összeget mondtatok?
A másik, hogy feltűnő, hogy a Jogi Fórumom hirdetők 2havonta feltesznek új hirdetést. Gondolom nem állandó irodabővítés van, hanem a próbaidő vége előtt elküldik a jelöltet. Vagy szerintetek miért ismétlődnek a hirdetések?
Janoo,
legyél politikus, a jogászoknak az egyedüli menekülő útvonal. :) Komolyan.
Ha gondolod, hogy ez az út nem eredményes, próbáld meg az állami, önkormányzati intézményeket, a lehető legtöbb pályázati fórumon és forráson keresztül bevenni. Egyelőre valóban nehéz az általad leírtak köreiből jó helyet találni ismeretség és/vagy rokoni kapcsolat, egyedi beajánlás nélkül mint álláskereső. Szomorú amit leírtál és még szomorúbb amit adnának ezért. Okos és ravasz szakemberek, monopol helyzetükkel és az egyszerű honpolgárként végzett jogászok megnövekedett számával, a generált válságra hivatkozással, mintegy záródó ollóként visszaélve, még nagyobb előszerettetel teszik ezt.
Üdv és sok sikert!
Kedves Nils,
Azért szörnyű lenne, ha még egy politikus lenne, nem? Nincs belőlük amúgyis elég? És akár 150 évre visszamenőleg eléggé leszerepeltek a legderekabbak is a magyar politikusok közül.
Sunshine after the rain.
Legislator!
150 évre leszerepeltek?- ugyan! Az emberek akár pár év alatt is felejtenek és az évek, valamint a média népszerűsítő műsorai; jól megtervezett életrajzi riportok, főző-show..stb..a bejáratott politikusoknak új reményekkel megszépítenek mindent.... és maradnak az ismert arcok( és közeli rokonaik) a legvégső fázis bekövetkezéséig mindig helyzetben! Lenin óta ennek megszokott betanított és bármilyen körülmények között kiépített rendszeren keresztül, ha kell, a fel nem növekvő fű alatt is működtetett rendje van!
A politikát kihagyom, ennyire még nem süllyedtem mélyre:)Az állami, önkormányzati szervek meg.. Őszinte leszek:baromira nem vonzanak. Az én habitusommal sztem fél éven belül felkötném magam egy hivatalban. Az egyetem alatt végig egyértelmű volt,h csak az ügyvédség jöhet szóba nálam hosszútávon, amíg meg gyakornok voltam ez az érzés csak erősödött.
Can még itt vki,aki most keres munkát,Kíváncsi vagyok a tapasztalatokra.
Kedves Marci,
Ha az emberek felejtenek is, én ugyan nem. Vagy legalábbis alapdolgokat nem:-D.
Sunshine after the rain.
Vannak kivételek, ez (is) a jó e körben!
Elvileg Impossible itt van még, aki szintén állást keres (?)
A fene tudja... Néhány hónapja jelöltet keresett az irodánk, és nem érkezett értékelhető pályázat. Szóval két oldala van annak az érmének.
KBS, hogy érted, hogy már eleve a pályázatok értékelhetetlenek voltak? (Gondolom, nem az english vagy deutsch miatt.)
Nem, dehogy. Nem volt köztük, aki jelölt lehetett volna. Végül felvette a főnök azt a fiatalembert, akinek legalább a záróvizsgái megvoltak, most dolgozik a nyelvvizsgán.
Sziasztok!
Janoo-nak üzenem,h végrehajtó-helyettesnek nem is fogják felvenni,mert ahhoz kell először is egy végrehajtói szakvizsga.Ebben a szakmában (is) vannak bizonyos létrák,amiket először meg kell mászni,aztán...!-tudom,hiszen ebben dolgozom.
Más kérdés: meg tudná nekem vki mondani,h a mostani álláshirdetések között miért szerepel olyan sokszor egy bizonyos vh iroda?Miért nem találnak megfelelő jelöltet? Kb.már 3-szor volt fenn a hirdetésük! Aki már próbálkozott náluk kérem írja meg tapasztalatát!
Köszi!!
Üdv mindenkinek!
Kbs, kifejtenéd egy kicsit bővebben, miért voltak értékelhetetlenek a pályázatok, ill. mit várnak el pl. a ti irodátoknál (tényleg csak a példa kedvéért)?
Ez azért furcsa számomra (hogy nem érkeztek hozzátok értékelhető pályázatok), mert mindenhonnan az ömlik, hogy mennyi jólképzett, jogi diplomás ember keres, de nem talál munkát.
Mint leendő álláskeresőt (másoddiplomás, ELTE-s joghallgató) érdekel.
Arra is kíváncsi lennék, milyen tapasztalatai vannak a másoddiplomás, jogvégzett/joghallgató álláskeresőknek.
Nem a mi irodánk várja el, ahnem jogszabáyl írja elő, hogy ügyvédjelölt az lehet, akinek van jogi egyetemi diplomája. No, ilyen jelentkező nem volt.
Azt tegyük hozza, hogy kbs irodája, ha jól emlékszem, nem a fővárosban van. Ettől függetlenül én is csodálkozom, másfelől pozitívum, hogy néhol jogász-hiány mutatkozik a munkaerőpiacon (a többi sok ezer jogászt mind felszívta a politikai iparág).
"Nem a mi irodánk várja el, ahnem jogszabáyl írja elő, hogy ügyvédjelölt az lehet, akinek van jogi egyetemi diplomája."
Erről már én is olvastam a jsz.ban :))
Csak csodálkozom, hogy nem jelentkezett senki jogvégzett, jelöltnek-való, mert mindenki panaszkodik, hogy nem lehet állást találni, meg a szokásos szöveg, hogy jogászból Dunát lehet rekeszteni...etc., etc...
Mennyire vidéken van az az iroda?
Szóval, még áll a kérdés, ha lehet rá érdemben válaszolni.
Köszi,
Calmus
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02