Álláskereső jogászok

Immaculata (törölt felhasználó) # 2012.06.24. 08:14

Nem tudom Bajusz, távol áll tőlem, hogy bántsalak, de az ilyen típusú munkaerőket, mint ahogyan jellemezted magad, nem szeretik a munkáltatók.

Minden úgy logikus, ahogyan elmondtad.

Valószínűleg, amikor megkapsz egy feladatot, akkor is a logikád alapján fogsz dönteni abban, hogy elvégzed-e avagy sem, vagy úgy, ahogyan azt kérik, esetleg erre neked egy sokkal egyszerűbb és kevesebb munkával járóbb ötleted van.

Sok feszültséget termelhetsz magadból és magad körül is.

Kacsa1111 # 2012.06.24. 07:35

Kedves orangeman,

Ebben mi a heccelés? bajussz leírta, amit tapasztalt, én pedig kiegészítettem a fejvadászokat illetően (vagy azt mondod, hogy bajussz is csak heccel?).

Az tény, hogy ha van egy jó önéletrajzod, akkor a visszahívási arány nem 50/3, hanem közel 1/1, illetőleg az is, hogy ha nem vagy tök noname a szakmádban (mindegy, hogy jogász, mérnök, informatikus stb.), akkor bizony fel-fel hivogatnak random select a fejvadászok anélkül, hogy te bárhova elküldted volna a CV-det.

Kacsa11

Kovács_Béla_Sándor # 2012.06.24. 00:16

Feltűnt? ;)

orangeman # 2012.06.23. 22:20

Kacsa, te direkt hecceled az embereket?

For God and Ulster

Kacsa1111 # 2012.06.23. 21:50

Kedves bajussz,

van aki 50 helyre beadja és 3 hívja be, más meg felteszi, és hívogatják

ha ismert név vagy a szakmádban (NB.: paradox módon - mint azt jeleztem - ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy feltétlenül jó/sikeres is vagy, bár azért van korreláció), akkor fel sem kell tenned...:)

Kacsa11

sirius # 2012.06.23. 10:10

Sziasztok!

A tanácsotokra lenne szükségem: frissen végzett jogász vagyok, pár hete keresek állást és eddig két helyről is jelzést kaptam, hogy felvennének. Kiváncsi vagyok a véleményetekre, hogy szerintetek melyik érné meg jobban.

1. jogi előadói státusz egy cégnél, jó bérért (nettó 200-250). A probléma azonban az, hogy én lennék az egyedüli jogász a cégen belül így kérdéses, hogy a szakvizsgához az igazolás mi alapján történne illetve nem lenne aki szakmailag segítené a munkámat ( eseti megbízás alapján külsős ügyvédet foglalkoztatna a cég).
  2. ügyvédjelölti státusz egy nemzetközi ügyfelekkel foglalkozó irodánál. Alacsonyabb bér (mindennel együtt 150 nettó). Idegen nyelveken kéne dolgozni, nyílván a munkateher is lényegesen nagyobb lehet mint egy cégnél, a tanulási lehetőség több.

Véleményetek?

kfgabri # 2012.06.22. 17:11

Nagyon köszönöm.

kfgabri # 2012.06.22. 12:50

változatlanul lógsz nekem egy túrósbatyuval.

bajussz # 2012.06.22. 10:53

kfgabri

a fejvadászok, na igen.. :)
némelyik annyira nulla, hogy csak nézek. főleg szakmai dolgokban. persze nem is az a dolguk, de mégis nagyvonalakban

jön a "feltennék pár kérdést" rész, már előre tudom, hogy miért akakrok váltani, hogy képezelem el a jövőmet 5 év múlva, soroljak fel 5 jó és 5 rossz tulajdonságot

na itt szoktam közbevágni, hogy ne raboljuk egymás idejét, egy kérdésem van: megadnak-e x ft bruttót
ha igen, kérdezhet, ha nem, csókolom viszont hallásra:)

nekik is érdekük, hogy embert találjanak, mert jó pénzt kapnak, úgyhogy lehet őket irányítani

ja meg a másik kedvencem:
lebeszéljük hogy oké minden, ezért FEL kéne menni Bp-re személyes találkozóra, és ha az jól sikerül, akkor még egyre, és ha az is, utána egy végsőre.

először is Budapest nem FENN van. másodszor nem fogok 3 napot kivenni azért hogy interjúkra járogassak. odavissza 6 órahossza egy út+benzin, vonat kinek mi.
na itt már sejtik, hogy nem fogok utazni, de csak ragaszkodna hozzá.
legtöbbször egy kis huzavona után a skype-os interjúba beleegyeznek, és rájön az ember, hogy tényleg SEMMI értelme nem lett volna az utazásnak

természetesen nem minden fejvadászra vonatkozik ez, vannak kifejezettem szimpatikusak is, de gondoltam leírom a hatalmas tapasztalatomat, mit hogyan lehet lerövidíteni

bajussz # 2012.06.22. 10:24

Kacsa: valóban nem elismerés hogyha fejvadász hívogat, csak azt akartam érzékeltetni, hogy van aki 50 helyre beadja és 3 hívja be, más meg felteszi, és hívogatják

más szakma, más módszer

kfgabri # 2012.06.22. 07:31

A legjobb indulattal kérdezlek benneteket, mire van egy fejvadász?
Ahány interjún voltam velük, kritikán aluli módon viselkedtek, ami tesztnek is szánalmas.
Volt olyan behajtási vezető helyre interjúm, ahol megkérdezte a kislány, hogy magabiztos vagyok-e.
Nem anyukám, itt fosom magam össze helyben...
Mire számít, hogy azt mondom, áááá, csak félelemből foglalkozom követeléskezeléssel és nem hiszem el, hogy a beosztottaim azt fogják tenni, amit kérek?
Egy profi cég volt, ami édesen alakult: mire ketten maradtunk a döntőben, a döntéshozót a bank menesztette:)
De ez a cég nagyon korrekt és profi volt, értették, hogy hová milyen habitusú, milyen tudású embert keresnek.

Kacsa1111 # 2012.06.22. 07:20

Kedves bajussz,

jogászokat is hivogatnak a fejvadászok(nem mintha ez a sikeresség vagy a szakmai elismertség mértékegysége lenne)...persze ahhoz valami pluszt kell tudni villantani ahhoz képest, hogy dr. juris, középfokú nyelvvizsga (ramatyabb tényleges tudás), és 3 év gyakorlat a közszférában/bíróságnál/ló géza egyéni ügyvédnél...

Kacsa11

pazs # 2012.06.21. 15:39

banderaaz: biztos van az a pénz azért :)

bandeeraz # 2012.06.21. 15:30

Én pesti vagyok és semmi pénzért nem járnék Budára dolgozni.:)

pazs # 2012.06.21. 12:40

és érdekes módon ezek az emberek, ha mindeközben nem Budapesten nőttek fel, legörbült szájjal monologizálnak arról, hogy mennyire nem szeretnek Budapesten élni, mert az kisvárosuk/falujuk az igazi, ahol nyolc perc alatt bárhol ott vagy.
Ha Budapesten nőtt fel, akkor vagy eleve budai és lenézi a pestieket (vagy azokat, akik a pesti oldalra kénytelen menni dolgozni), vagy pesti, de akkor Budára törekszik, ha már lakni nem is, legalább dolgozni.

kfgabri # 2012.06.21. 12:22

pazs, tudjuk, hogy sokaknak a Klinikáknál véget ér Budapest...

pazs # 2012.06.21. 12:21

bajussz: 200 km? Hát már a Hungária körúton kívülre sem nagyon mozdulnak és nem egy ember kérdezte, hogy kap-e céges kocsit az egyébként a Nyugati pályaudvarról vonattal 25 percre lévő iroda megközelítéséhez...

kfgabri # 2012.06.21. 12:09

Nem, itt a fő probléma az, hogy az egyes területeknek a szakbarbársága hihetetlen méreteket ölt és nem gondolkodnak az emberek rendszerben, csak az ő kis 1X1 centis putrijában.
Ezért nem tudnak váltani, mert ezáltal a saját szarja és a másik szarja akadémiai titkok magasságába emelkedni látszik.

bajussz # 2012.06.21. 11:51

és nem csak a tanulással van ez, hanem a távolsággal is

érdekes, ha az amcsiknak új melót ajánlanak 2.000 km-re, fogják a családot és mennek

mi meg...
ha 200 kmt kell költözni, akkor inkább nem

tudom, itt az ingatlan az ember tulajdona, amit nehezen hagynak ott, az amcsik meg bérelnek, de akkor is

kfgabri # 2012.06.21. 11:29

Vmilyen szinten én is váltottam, amit nem bánok.
Viszont sokszor úgy néznek rám, mintha minimum a fodrászollót letéve mentem volna a bankba, vagy a boncasztal mellől.
Magyarország nem nyitott a változásra, a változtatásra.

bajussz # 2012.06.21. 10:45

sziasztok!

most olvasom, hogy mik vannak, szakvizsgával 50 helyről 3 hívta be Krisztit, nem semmi.

gondolom ez mással is előfordul, pedig tanult az ember jobb esetben 5 évet, aztán 3 év gyakorlat, 1 év szakvizsga, jesszus az 9 év és ez van utána

persze van akinek előre megvan a helye, vagy apa-anya eltartja ameddig szerencsével és/vagy tudással állást talál, de van akinek nincsen segítsége

ahogy látom, nagyon keveset érnek a diplomák

nem dicsekvés, csak leírom az én sztorimat.. szerencsésnek érzem magam, hogy bekerültem egy másik jellegű áramlásba. sajnálom kicsit a jogot is (de nem nagyon!), de az azért jelent valamit, hogy feltettem a professön pont hu-ra a cv-met, és kb kéthetente kapok megkeresést fejvadászoktól, hogy kellenék ennek meg annak a cégnek.

azt hiszem jól választottam, csak ezt megtehettem volna úgy, hogy nem "cseszek el" 8 évet a jogra, dehát ki tudja előre..

azt hiszem, hogy az emberek tartanak a váltástól, mert "nem azért fektettem bele annyi energiát és pénzt, hogy mással foglalkozzak"

emma # 2012.06.20. 09:42

Én is így gondolom. Cafeteria, extra szabi, és marad a reménykedés + ismerősöknél érdeklődés.

Dr.Attika # 2012.06.20. 09:34

10-20 ezer forinttért nem éri meg a "közszférából" elmenni. Már a "kaffeteria" miatt sem, ami a közalkalmazottaknál nem elhanyagolható juttatás.

emma # 2012.06.20. 08:53

Nekem is a kenyérre való megkeresésével van gondom.
Két éve szakvizsgáztam, egy ideje próbálok olyan munkát keresni, ami jobban fizet, mint a jelenglegi.
Ha be is hívtak interjúra (elég kevés alkalommal), 10-20 ezer forinttal ígértek többet, mint a mostani fizetésem (közszféra). DE: elvárások mindenhol vannak, értsél mindenhez, tudjál minden jogszabályt.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.06.20. 07:39

Az nekem ingyenes önkéntes munkának tűnik. A fiataloknak pedig nem az a nagyobb problémájuk, hol szerezzenek gyakorlatot (aki szakvizsgázott, az több éves gyakorlattal bír), hanem az, hogy hol kereshetnének egy kis kenyérre valót.