Álláskereső jogászok

Kacsa1111 # 2009.08.12. 11:20

Kedves kbs,

nem tudom mi szükség a személyeskedésre, pusztán annyit merészeltem megjegyezni, amit egyébként pl. Grád András is megerősített pár hozzászólással lentebb, hogy Bp-en bármilyen irodában kell a nyelvtudás...nem divatból, hanem mert ténylegesen kell...

és nem mondhatod, hogy a magyarom nem javult sokat...:)))
valamint a Ptk-val is ismerkedek már:)))

Kacsa11

Impossible # 2009.08.12. 11:56

Ja hát szakvizsgára ugye kelleni fog a Ptk. :) Lehet, hogy ez túl személyes kérdés, de Kacsa, te protekció nélkül kerültél be ilyen helyekre?

Impossible # 2009.08.12. 11:57

Na elszállt. Szóval Kacsa, te protekció nélkül kerültél be a (gondolom) jó helyeidre?

Impossible # 2009.08.12. 11:57

Ja mégse szállt el. :D

Kacsa1111 # 2009.08.12. 12:58

Kedves Impossible,

egyszer volt protekcióm egy helyre...na oda nem kerültem be!:)))

és egyelőre hanyagolom a szakvizsgát:)

Kacsa11

Impossible # 2009.08.12. 13:02

Most indulok a McDonald's-ba...nem, nem enni...Kacsa, ne is mondj semmit, sejtem a véleményed. :D

bajussz # 2009.08.12. 13:29

két sajtbi nagy kóla rendel!

bajussz # 2009.08.12. 13:30

két sajtbi nagylkóla rendel!

Legislator # 2009.08.12. 13:33

egyetértek azzal, amit Kacs a fordítóirodákról írt.

Sunshine after the rain.

Eweol # 2009.08.12. 14:08

badarság, hogy Bp-en "bármilyen ügyvédi irodában kell a nyelvtudás".

Kacsa1111 # 2009.08.12. 14:14

Dear Eweol,

as you like it:)

Kacsa11

Eweol # 2009.08.12. 14:47

ok :) egyébként Te szereted annyira a külföldi példákat, normális országokban "bármilyen" ügyvédi irodában nem az angol vagy kínai nyelvtudás a fő szempont ügyvédjelölt felvételénél, sokkal inkább a szakmai rátermettség, jogászi képessék és gondolkodásmód. Ahol pedig ténylegesen szükség van magas szintű nyelvtudásra, ott sem kezdenek el vizsgáztatni, mivel releváns külföldi tanulmányok vagy LL.M. fokozat többé-kevésbé magáért beszél, a többi pedig majd a munka közben kiderül.
Bp-en sem minden kis irodába tévednek be azok a várva várt külföldi ügyfelek, vidéken főleg nem.
Nem a nyelvtudás fontossága ellen szólok, hanem hogy az olyan helyek esetében is követelményként jelenik meg (akár közig-ben is), ahol ténylegesen soha nincs és nem is lesz szükség valódi, használható nyelvtudásra.

Imp, a BKV-nál és a MÁV-nál lehetnél sikeres felsővezető angol nélkül is.

Legislator # 2009.08.12. 14:51

Dear guys,

Measure for Measure:-D.

Sunshine after the rain.

Avelina-Vivien # 2009.08.12. 15:27

Eweol,

Angliában nem kell más nyelv az angolon kívül de előny ha tudsz más nyelveket is.A francia nyelvtudásnak pl nagyon örülnek.

"You have to live the way you think, otherwise you'll end up thinking the way you lived."

Avelina-Vivien # 2009.08.12. 15:28

Imp,

tényleg a mekiben próbálkozol vagy csak vicceltél???

"You have to live the way you think, otherwise you'll end up thinking the way you lived."

Ildikóka82 # 2009.08.12. 15:38

De betolnék egy sajtos McRoyal-t.
De be kell érnem most egy sima kis lángossal :)
Remélem Imp viccelt.

Iwikó

Impossible # 2009.08.12. 15:41

Nem vicceltem. Vivi, ez nem Anglia, ez Magyarország, ami máshonnan nézve poén, az itt valóság.

(Egy amerikai kimutatás szerint a hamburgerben SZAR (igen, szar) van. lol )

Ildi, miért reméled, hogy vicceltem? Nem vicceltem. De mi olyan vicces ebben? Kell valami állás, nem lehet válogatni, nem olyan idők járnak. Nem tudom, mi olyan meglepő ezen.

Ja utóirat (ps): nem kellettem a mekdonáldszba se!

_Wasp_ # 2009.08.12. 15:43

és képzeld, én olyant is hallottam, hogy a gyümölcsöket és zöldségeket szarral szórják meg, abból nőnek.

mostantól napfényen fogok élni. (nehogy kitaláld, hogy abban is van, mert megfojtlak)

igaz, hogy sokáig kibírnám napfényen is, tekintve, hogy 106 kiló vagyok :(

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Ildikóka82 # 2009.08.12. 15:44

:((
Hát szerintem sem vicces...azokra a helyekre beadtad, amiket korábban belinkeltem? Próbáld meg, próbacseresznye!

Iwikó

_Wasp_ # 2009.08.12. 15:58

én többre becsülöm azokat, akik fos munkát is elvállalnak ha muszáj, és nem az orrukat fennhordva várnak az igazgatói székre.

én is csináltam három műszakot a gyárban... nem hal bele az ember. Aztán ha van kedvezőbb, akkor szívfájdalom nélkül lehet dobbantani, és az ember megbecsüli utána a jódolgát.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Impossible # 2009.08.12. 16:14

"és képzeld, én olyant is hallottam, hogy a gyümölcsöket és zöldségeket szarral szórják meg, abból nőnek."

Bár úgy lenne. Ezt trágyázásnak hívják. Szerintem viszont le se szarják (szó szerint). :D
A hamburgerben viszont tényleg nem kellene szarnak lennie.

Kacsa1111 # 2009.08.12. 16:20

Kedves Eweol,

a külföldi tanulmány, munkatapsztalat, LL.M stb. esetén nem szoktak az adott nyelvből vizsgáztatni kishazánkban sem...merthogy, ahogyan azt írtad, önmagáért beszél.
és abban egyetértek veled, hogy a szakmai rátermettség és tudás nagyon fontos...csak, ha ezt nem tudod átadni, mert nem beszéled az ügyfél nyelvét, akkor elmegy egy olyanhoz, aki beszéli...

ugyanakkor nem sportszerű olyan országokra hivatkozni, akik csinálni szokták a deal-eket, hiszen evidens, hogy azon a nyelven ugat a kutya, amelyiken a pénz beszél...
ezért van az, hogy angoloknál nem kell más az angolon kívül...(náluk a francia az elsőszámú idegen nyelv...amint azt már Avelina leírta)

Kacsa11

Kacsa1111 # 2009.08.12. 16:22

Kedves Impossible,

nem hiszem el, hogy a mekdönciben többet fizetnének, mint egy irodában...
vagy hogy ne lenne olyan - nem feltétlenül jogi végzettséghez kötött állás - ami inkább megfelelne neked...

Kacsa11

Impossible # 2009.08.12. 16:55

Hát mondj egyet! Én már mindent elválallnék, csak fizessenek mostmár.

Avelina-Vivien # 2009.08.12. 17:00

Imp,
Esetleg ha kimennél külföldre dolgozni kicsit ?Mondjuk Németország aztán ha kint jobban talpra állsz végezhetnél ott LLM -et vagy valamit..