Álláskereső jogászok

Kacsa1111 # 2009.08.16. 18:17

Kedves Impossible,

te nem tudod eladni magad...ezért sincs még állásod.
erre a kérdésre is van jó válasz, mint minden kérdésre...csak előbb a realitásokkal kellene tisztába kerülnöd (ez az eddigi hozzászólásaid alapján számodra közel lehetetlen) és végig gondolnod, hogy mit csinál egy ügyvéd...bontsd le a tevékenységét a legalapabb alapig...

Kacsa11

Legislator # 2009.08.16. 18:26

"Miért gondolja, hogy magából jó ügyvéd lesz?"
"Azért, mert tudom, hogy én alkalmas vagyok rá.":-D

Sunshine after the rain.

Legislator # 2009.08.16. 18:27

A választ is idézőjelbe tettem, csak nem jelzi ki a gép.

"Én már nem muzsikálok, csak egy jelet adok a gépnek."

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.08.16. 18:40

Kedves Kacsa,

tudom, te meg el tudod, méghozzá nagyon sikeresen. Ez egyébként a hozzászólásaidon is átjön (igaz, hogy mindig ott van az érzés, hogy legalább a fele kamu). :D
Nade ezen a téren biztos lenne mit tanulnom tőled. Szóval örömmel olvasnám a tanácsaidat.
Szerinted mi a jó válasz erre a kérdésre? ("Miért gondolja, hogy magából jó ügyvéd lesz?")
Hogy mit csinál egy ügyvéd: szerintem beszél az ügyfelekkel (tudom, te nem, de általában szoktak, a nem-nemzetközisek legalábbis), eljár tárgyalásokra (a nem-nemzetközisek), szerződést írnak. Eléggé lebontottam, vagy ennél jobban? (Azt már nem tudom. :D ) Ehhez nyilván kellenek olyan tulajdonságok, mint türelmesség, önuralom, szorgalmasság, precizitás, igényesség, jó kummunikációs- és fogalmazókészség :D és nemutolsó sorban "egyfajta juristische Weltanschau". :D Nade most ezeket mondjam neki? Szerintem kell legyen jobb válasz is. Adj tippeket. :) (Persze szerintem már maga a kérdés feltevése baromság, nade ha kérdezik, illik válaszolni.)

Eweol # 2009.08.16. 18:45

Ha ennyire "tele" van már a család is jogászokkal, valamint nem gondolod, hogy jó ügyvéd lennél, akkor tényleg nem értem, miről van szó itt esetedben már hetek vagy hónapok óta.

Impossible # 2009.08.16. 19:00

Arról van szó, hogy senkinek sincsen szüksége iszonyatos tömegű felkészületlen jogászra, és mivel semmire sem jók, munkanélküli alkoholisták vagy szar pénzért dolgozó munkamániások lesznek. :D

Kacsa1111 # 2009.08.16. 19:57

Kedves Impossible,

rosszul közelíted meg az ügyvédi tevékenységet...
bonstd le még jobban...mit csinál egy ügyvéd?

Kacsa11

Ildikóka82 # 2009.08.18. 07:33
Eweol # 2009.08.18. 09:18

habár itt is előnyt jelent a középfokú angol nyelvvizsga, ebben a munkakörben semmi szükség nincs rá.

Impossible # 2009.08.18. 09:34

Kacsa, nem tudom, mire gondolsz, és hogy hová bontsam még. Képviseli az ügyfelét - ez jó válasz? Ennél jobbat már nem tudok mondani. :)

Ildi, az APEH már többször visszautasított. Meg ki kell kérni hozzá megint a 3000Ft-os erkölcsi bizonyítványt, amit én most nem fogok azért, hogy utána megint leszarjanak. De köszi, mint ötlet, tényleg jól hangzik.

Kacsa1111 # 2009.08.18. 10:19

problémákat old meg te géniusz...

vezesd be, hogy az ügyvédi tevékenység az különféle problémák megoldásából áll.
majd add elő, hogy te vagy winston wolf...(pulp fiction)
:)))

Kacsa11

Impossible # 2009.08.18. 11:26

Kacsa: többek között. Honnan tudhattam volna, hogy erre gondolsz? Szóval az a jó válasz, hogy szeretek problémákat megoldani? Nade nem mindig van probléma, pl. aláírni egy szerződést nem probléma, vagy ha az, akkor hülye az ügyvéd, olyanra meg nincs szükség. :D

Kacsa1111 # 2009.08.18. 11:28

nem impi...te vagy a hülye...:)

Kacsa11

Grád András # 2009.08.18. 11:49

Imp, hadd próbáljak meg segíteni! Kacsa arra utal (ha jól értem), hogy egy ügyvédnek lehetőleg jó problémamegoldó képességének kell lennie. Ehhez hozzátartozik a gyors észjárás, a helyzetfelismerés, a rugalmas alkalmazkodás a változó viszonyokhoz stb. Ezek valóban fontosak ebben a munkában, és én nem ismerem az előéletét, de ha tud ezekkel kapcsolatos képességeket, készségeket említeni, az bizonyára előny. És tényleg sok múlik a fellépésen. Vagyis nem elég, hogy mi van a fejében, azt el is kell tudni adni. Ha saját maga sem bízik magában, a leendő munkáltató még annyira sem fog, és ez valahol még érthető is, mitől bízna jobban Önben, mint Ön saját magában. (Ezekben csakugyan lehet Kacsától jó értelemben tanulni.) Üdv:

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Kacsa1111 # 2009.08.18. 11:53

Kedves Grád András,

nagyon jól értetted:)

Kedves Impossible,

te meg nézd meg a Ponyvaregény (pulp fiction) című filmet...
vagy keress rá youtube-on winston wolf-ra...kb. olyan fellépésre lenne szükséged, hogy el tud magad adni.:)))

egyébként meg igen: arra a kérdésre, hogy miért gondolod, hogy jó ügyvéd lesz belőled, az egyik jó válasz, ha azt mondod, hogy az ügyvédi tevékenység az problémák megoldása tul.képpen, és te imádsz problémákat megoldani, rejtvényt fejteni, puzzle-ozni, logikai fejtörőkkel foglalkozni, sakkozni, stb...

Kacsa11

Ildikóka82 # 2009.08.18. 12:31

Jézusom Kacsa, hagyd már békén, önbizalmat kellene belé önteni, nem beletaposni a sárba még jó alaposan... :)

Iwikó

Ildikóka82 # 2009.08.18. 12:31

winston mekkora :D

Iwikó

Ildikóka82 # 2009.08.18. 12:56

http://allas.slando.hu/…3311072.html

ezt csak úgy a humor kedvéért mutatom meg :DD

Iwikó

Impossible # 2009.08.18. 13:06

Kedves tanárúr,

csakhogy nem csak arról van szó, hogy az ember mennyire bízik önmagában, hanem arról is, hogy hogyan tud hangot adni ennek az önbizalmának. Sőt leginkább erről van szó, hogy mit ad elő az ember. Ennek csak annyira van köze az önbizalomhoz, hogy egy magabiztos embernek segítségére lehet a magabiztossága, amikor megpróbálja "eladni magát". Ha viszont csak önbizalma van, képessége pdig nincs arra, hogy jól kummunikáljon, akkor semmire sem megy a nagy önbizalmával. Szóval nem az önbizalom a legfontosabb, hanem az önbizalom látszatának minél hatékonyabb kommunikálása (ami különösebb önbizalom nélkül is működhet). Ezen kívül, hogy vannak-e az ügyvédi munka végzéséhez jó képességei a jelöltnek, az meg csak mellékes kérdés a felvétel szempontjából, hiszen ez a felvételin érdemileg nem derülhet ki (max. elhiteti a jelölt a felvételiztetővel, hogy vannak ilyen képességei, és felveszik). Egyébként is csomó alkalmatlan ügyvéd dolgozik, meg olyanok felvételiztetnek, akiknek nem lenne szabad. Olyat pedig nem lenne szabad kérdezni, miért gondolom, hogy jó ügyvéd leszek. Miért kellene gondolnom, hogy jó ügyvéd leszek? Ahhoz, hogy jó ügyvéd legyek, egyáltalán nem szükséges gondolnom, hogy az leszek, sőt még úgy is gondolhatom, hogy nem akarok ügyvéd lenni. Jogász se akartam lenni, de ettől még elvégeztem az egyetemet. Egészen odáig visszamehetünk, hogy nem akartam létezni úgy kifejezetten, most meg mégis létezem, ráadásul meg sem kérdezett erről senki...de nemis kellett megkérdeznie.

Eweol # 2009.08.18. 13:35

bocs, de ha Te nem akartál jogász lenni... lehet, hogy a teológiával vagy filozófiával többre mentél volna...

hunfrakk # 2009.08.18. 13:47

itt van magyarul is a Ponyvaregény-részlet

Kacsa1111 # 2009.08.18. 14:12

Kedves Ildikóka82,

teher alatt nő a pálma...

Kedves Impossible,

nem igaz, hogy képes vagy ilyen állatságokon fenn akadni, hogy mit kellene és mit nem kellene kérdeznie...
AZT KÉRDEZ, AMIT AKAR!!!

először vetesd fel magad, majd utána bizonyítsd, hogy az önbizalmad mögött tudás is van...
mindig csak a legközelebbi problémára koncentrálj...
(max. elhiteti a jelölt a felvételiztetővel, hogy vannak ilyen képességei, és felveszik).
na! elsőre eddig kell eljutni, és nem tovább!

Kacsa11

Impossible # 2009.08.18. 14:29

Ildi,

"winston mekkora :D"

mekkora?
Mi ebben a nagy szám?

Kedves Kácsa,

"nem igaz, hogy képes vagy ilyen állatságokon fenn akadni"

bagoly mondja...:D

"AZT KÉRDEZ, AMIT AKAR!!!"

Igen. Épp ez a bajom. :D

"először vetesd fel magad"

Van még valami hasznos tanácsod? :D

Kacsa1111 # 2009.08.18. 14:34

Igen. Épp ez a bajom. :D

katolikusoknál az elfogadás és beletörődés nem erény?
FOGADD EL, hogy azt kérdez amit csak akar...
persze te nem vagy köteles válaszolni...
ő meg nem köteles téged alkalmazni...
akkor ki a hülye?

Van még valami hasznos tanácsod? :D

csak hasznos tanácsot adtam neked...próbáld meg megtalálni őket...

Kacsa11

Impossible # 2009.08.18. 14:41

"katolikusoknál az elfogadás és beletörődés nem erény?"

Az attól függ, miről van szó.
És kacsáéknál? :D

"FOGADD EL, hogy azt kérdez amit csak akar…"

Elfogadom. De szerintem baromság, és a barom kérdés csak arról tanúskodik, hogy a feltevője egy barom. :D

"persze te nem vagy köteles válaszolni…
ő meg nem köteles téged alkalmazni…
akkor ki a hülye?"

Ő!

"csak hasznos tanácsot adtam neked…próbáld meg megtalálni őket…"

Nem akarok csalódni. :D