ezen szakadtam:
"van egy mirelit csirke a hűtőben, haha, ez nem vicc, kezdj el főzni!" :))
Iwikó
ezen szakadtam:
"van egy mirelit csirke a hűtőben, haha, ez nem vicc, kezdj el főzni!" :))
Iwikó
jaja az jó :D
Volt itt a Fórumon néhány hete egy kérdező, akinek pont az volt a kérdése, hogy joghallgatóként megvehet-e egy ügyvédi irodát (ügyvédestől), úgy, hogy az biztosítsa neki a szakvizsgához szükséges gyakorlati időt, aztán ha leszakvizsgázik, az egész ügyfélkör az övé legyen. Nekem úgy jött le, hogy a hallgató úgy képzeli, hogy megveszi az ingatlant, és az ügyvédet (jó volt a kifejezés: kilóra), azaz az Iroda már hallgatóként az övé lenne.
Lehet, hogy most ő hirdet.
8 éves munkatapasztalat....bocs....
Iwikó
"Jutalomeső a minisztréium munkatársainak
2009.08.27
Legalább egymilliárd forintnyi, törvényben nem garantált étkezési jegyet, üdülési csekket és ajándékutalványt osztott szét nyolc minisztérium a munkatársainak a válság kitörése óta, adja hírül a Magyar Nemzet."
Ezért "szeretem" ezt az országot....
Iwikó
"Votlam olyan „interjún“, ahol azt mondta az illető (szerencsére nem jogász végzettségű), hogy „itt igazándiból az lenne a lényeg, hogy hogyan tudnánk megkerülni a jogszabályokat“. "
A jogásznak ez !is! a feladata.
Egy idézet fateromtól: "A jog ott kezdődik, ahol a becsület véget ér."
Van aki bevállalja, van aki nem. Jól tetted, hogy nemet mondtál.
„A jog ott kezdődik, ahol a becsület véget ér.“
Inkább úgy, hogy a "jog feladata"...
"Legalább egymilliárd forintnyi, törvényben nem garantált étkezési jegyet, üdülési csekket és ajándékutalványt osztott szét nyolc minisztérium a munkatársainak a válság kitörése óta, adja hírül a Magyar Nemzet.“
Tegyük fel, hogy az újságíró igazat írt. A fentebb leírtakért (gazdasági világválság idején) a Horthy-rendszerben és a Rákosi-rendszerben kötél járt volna annak, aki ilyet kitalál:-). De legalábbis hivatalvesztés.
Sunshine after the rain.
30-60, ez vegytiszta cinizmus. (És egy kicsit talán mentegetődzés is.)
bajusz,
azért a jog nemcsak arról szól, ami a becsület körén kívül esik. Becsületes dolgokra is van szabály, pl. házasság.
az se mindig a becsületességen "alapul"
Kedves Impossible,
ne feszegesd ezt a témát, mert már megint az orrodra lesz koppintva...:)
Kedves 30-06,
„Én nem hiszek abban, hogy egy jogszabályból véletlenül marad ki valami, mert a kodifikátorok is képzett szakemberek,...”
mert még túl fiatal vagy...
az IRM-ben a legmagasabb a dilettáns/négyzetméter arány...:)
„Na most az ügyvéd feladata, hogy biztosítsa az ügyfelének azokon a kiskapukon való átjutás problémamentes lehetőségét, amit a jogalkotók saját maguknak hagytak meg.”
azok az ügyfelek, akikkel én foglalkozom, mindig azt kérdezik meg, hogy a jog miként rendelkezik (mert üzleti döntéseiket egy valós, lehetőleg világos kép alapján szeretnék meghozni)...nem azt miként lehet kiskapukat találni...de valszeg nem ugyanazon ügyfélkörrel dolgozunk.;)
Kacsa11
Kacsa, te úgy írsz, mintha már legalább 50 lennél, közben meg...nem tálalom ki, mennyi vagy, de én tudom. :D
Amúgy amit tippeltem a munkahelyedre vonatkozólag, az trafált?
a sárga épületes duna partos hülyeséged erre vonatkozott? hogy ott dolgozom-e?
mi van a sárga épületben?
nem sárga épületben dolgozom...
Kacsa11
BUNDA! :D
Szal akkor nem Andrékó Kinstellar. Szerintem pedig az. De végülis mindegy.
Kedves Impossible,
jamerthogy ők a raiffeisen épületében vannak és azért sárga épület fekete betűkkel!:)
ha szerinted ott dolgozom, akkor ott dolgozom...pedig nem kelek át a dunán munkába menet, oszt mégis budán lakom:)))
Kedves 30-06,
ez csak neked mese:)))
Kacsa11
Budán nemzetközi iroda???
Na majd szétnézek. :D
Nem a raifeissen fekete betűi, hanem az andrékóé... azért voltam annyira józan, hogy ne olvassam félre. :D
Kedves Impossible,
van egy pár...sok sikert!:)
Kacsa11
Jó, annyira nem izgat. :P
Szerintem viszont Andrékó, vagy ha nem, akkor valamikor közöd kellett legyen hozzájuk. De nem nyomozok utánad, szóval hagyjuk is a témát.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02