Kedves Impossible,
szerintem jelentkezz hozzájuk...most úgyis hírdetnek:)
energia szektorral gondolom teljesen képben vagy:)))
ha mégsem vennének fel, akkor biztos lehetsz benne, hogy ott dolgozom :)))))))))))))))
Kacsa11
Kedves Impossible,
szerintem jelentkezz hozzájuk...most úgyis hírdetnek:)
energia szektorral gondolom teljesen képben vagy:)))
ha mégsem vennének fel, akkor biztos lehetsz benne, hogy ott dolgozom :)))))))))))))))
Kacsa11
"Én nem hiszek abban, hogy egy jogszabályból véletlenül marad ki valami, mert a kodifikátorok is képzett szakemberek, de nekik is a jogalkotók diktálnak."
Ami jogalkotás terén néhány éve folyik, azt inkább nem kívánom minősíteni, mert csúnya lenne.....
Ha olyan szuperek és átgondoltak azok a jogszabályok, miért kell egyeseket évente többször is módosítani, sok esetben még a hatályba lépésük előtt.....
Ma elemeztük Gordonka nagy üdvrivalgással fogadott lex BKV rendeletét (amely alapján a legutolsó kis önkormányzati cég csoportvezetőinek a bérét is közszemlére kell tenni, úgy hogy megint átestek a paci túlsó oldalára), első blikkre hat ok miatt tekinthető alkotmányellenesnek.....
Csak azon lepődtem meg egy picit, hogy Jóri Andris is üdvrivalgott, majd ha ír neki Lópici Gáspár csoportvezető az Alsófaluvégi Önkormányzati Légykapkodó Kft-tól, hogy az ő bére (mint személyes adata) mi a túrótól közérdekű adat, és hogyha az Adatvédelmi törvény azt írja, hogy ilyen adatok közzétételt csak törvény rendelheti el, a Gordonka rendelete meg még azért nem törvény, majd elgondokodik......
Kacsa, most akkor jogásznak kell lenni, vagy energetikusnak?
Abbahagyhatnád már ezt a szarságot.
kbs,
geológusnak kell lenni. :D
Kedves kácsa,
na miaz, ennyire nem bírsz? Ejnye. :D (Neis válaszolj, nem akarom olvasni. :D )
Kedves kbs,
mesélek neked:)))
lehet jogterület és szektor szerint specializálódni.
a nk-i irodák mindkét téren hoznak létre practice group-okat.
ilyen szektor szerinti practice group pl. az energy practice group...:)
ott általában elvárás, hogy tisztában legyél az energia piaccal...annak résztvevőivel és működésével...
de az sem baj, ha energetikus vagy mert elég sok bír lenni a munka...:))))
Kacsa11
"Gyakorlat teszi a mestert: válasszon Practice Group-ot!"
Ugyan már... És kell lennie "jogásznak", aki specializálta magát a fröccsöntött műanyag játékok piacára, meg olyannak, aki kizárólag az ebtenyésztés joganyagát ismeri, de azt nagyon. (Különegyéves kurzust nyomott a US Masters of Doglow Instituties-ben.)
Nem is képes más szerződést kötni ezekkel a cégekkel, csak aki tudja, hogy az elnökvezérigazgató olajbogyóval vagy anélkül issza a martinit, és hogy a hetes lyuknál 70 yardról fa- vagy acélütőt célszerű inkább használni.
Parasztvakítás.
Energikus=/=energetikus. Tudom, tudom, magyarul nem kell jól tudni. Az idegen nyelv a lényeg!
Na ugyaninnen: "Először is a végzett jogászok gondolják át a tanulmányaik során szerzett tapasztalatokat, és hallgassanak a lelkiismeretükre annak eldöntésében, hogy a jog mely területe lehet számukra a legérdekesebb és leglebilincselőbb[...]"
Tanulmányok során szerzett tapasztalat? Gondolom, ezt nem kifejezetten magyaroknak írták. :D
A lelkiismeretem sem ismeri ezeket a területeket.
A legérdekesebb az, hogy nem tudom, mi a leglebilincselőbb.
És ha az ember elvégez pl. egy összehasonlító jogi LL.M képzést, akkor mi lesz a practice group? Attól sem fogja tudni előre, mi a jó practice group, max. utólag kiderül, hogy ez marad, vagy kiderül, hogy szar választás volt. Különben is csak nagyjából lehet tudni, mivel foglalkoznak ezek az irodák, a bővebb felvilágosításért meg nem tudok fizetni.
Nekem van becsületes szakmám is, eszerint energetikus vagyok.
akkor megfelelek a követelményeknek a Practice Group-ba?
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
Kedves kbs,
a fagyi visszanyalt...az energikust beolvastam:)))
Kedves Impossible,
ezért van az, hogy a kezdőket megpörgetik mindegyik nagyobb PG-ben...aztán meg találja ki, melyik tetszett neki a legjobban...:)
Kacsa11
Kacsa, de akkor is úgy kell jelentkezni, hogy van választott területed, nem? Meg gondolom el kell mondani azt is, hogy miért pont az (a "mert miért ne?" válasz gondolom nem jó). Mondjuk ez nekem nagyon nem aktuális, csak érdeklődő vagyok a nemzetközi irodák iránt, nemrég jártam az egyikben, hát nem rossz.
Imp, interjún voltál ott vagy csak benéztél egy kávéra?
Ja, interjún, persze, egy német középpel. lol
Újabb jó álláshirdetés a Fórumon:
"Feladat: szerződések előkészítése
bírósági tárgyaláson való eljárás
peres iratok előkészítése
hivatalos helyeken ügyvéd helyettesítése
egyéb ügyintézés
Előnyt jelent:
ha még nincs a jelentkezőnek gyakorlata"
Vajh a fenti feladatok ellátásánál ez miért jelent előnyt?????
Én dolgoztam olyan Kollégával aki egyetem után minden gyakorlat nélkül kezdett, az első időkben egy fél óra alatt megírható beadvánnyal pont egy napig küzdött (másnap meg átírta), de gondolom ez mindenkivel így van. Egy gazdasági perben meg a Varsányi helyett a Markóba ment, mert nem tudta, hogy a PKKB különböző kollégiumai más helyeken működnek.
Úgy hogy ezen feladatok ellátásánál a gyakorlat hiánya nem előny (bár mindenkinek el kell kezdeni valahol), de akkor ne ezt írják.
Kb. sejtem, hogy a hirdetőnek miért "előny" a gyakorlat hiánya, de akkor meg azt kell írni.
Miért?
Mert egy kezdőnek kevesebbet kell fizetni, mint egy gyakorlattal rendelkezőnak.
Hurrá, enyém lett az ezredik hozzászólás!!! lol
A gyakorlattal rendelkezőnek is minimálbért adnak. :D
Na igen, ez már közelít az igazsághoz szerintem is.
Imp,
Grat az 1000.-hez.:-D
Sunshine after the rain.
„mert nem tudta, hogy a PKKB különböző kollégiumai más helyeken működnek.”
Honnan kellett volna tudnia, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság Budán van?
A PKKB nem Budán van, hanem Pesten. Lévén helyi bíróság nem is lehet kollégiuma.
Budán van,
a Varsányi Irén utcában,
a Moszkva térnél
a Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiuma
és a
PKKB Gazdasági Csoportja
Leg,
kössz, majd megünnepeljük egy sörrel, de ezúttal majd én hívlak meg. :D
Egyébként az Ildi-bajusz-kácsa-Leg-én programból nem lesz semmi?
„a Moszkva térnél”
Széna :)
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02