Egyjogász: tudom, én is ebben az országban élek. De az én adómat ne merjék olyasmire költeni, amit a szintén az én adómból fizetett köztisztviselők hivatalból el tudnak végezni, lásd: jogalkotás, perbeli képviselet stb.
Sunshine after the rain.
Egyjogász: tudom, én is ebben az országban élek. De az én adómat ne merjék olyasmire költeni, amit a szintén az én adómból fizetett köztisztviselők hivatalból el tudnak végezni, lásd: jogalkotás, perbeli képviselet stb.
Sunshine after the rain.
............szép karrier
Azta, micsoda iromány, kábé szakdolgozat szintje. Sztem 30 millát simán kóstál egy ilyen...megyek is oda dógozni, ilyen szar munkákkal milyen jól lehet keresni:)
Ha nem tévedek, akkor Gál úr azóta a KIM államtitkára. Ezek szerint az ő szaktudása már rendelkezésre áll a közigazgatásban, nincs miért külsőst megbízni.
az is ki van szervezve
Kedves Legislator,
„meg is látszik a dilettantizmusuk a jogszabályainkon”
szerintem itt most nem a kodifikációs munkák kiszervezéséről van szó...:)
Kacsa11
minek vannak akkor a hivatalokban, minisztériumokban a jogászok (jogtanácsosok, jogi előadók stb.)
ha külsős ügyvédi irodák többtízmillióért vállalják el azt,
amit 100-200-300-400 ezer forintot kereső kormánytisztviselő / köztisztviselő / közalkalmazott is el tudna látni?
tudok olyan folyamatban lévő polgári perről,
ahol a külsős iroda nettó 20 millió forintot kap az intézmény képviseletéért annak ellenére,
hogy a hivatal alkalmazottai állítják össze a szükséges anyagokat, készítik fel a t. ügyvédet
és tényleg, ez minden kormány alatt így volt
szerintem ez nem normális jelenség
Kormányközeli, zsíros megbízásokat rendszeresen kapó ügyvédi irodák (és egyéb megbízottak) nem csak "most" vannak, azok voltak, vannak és lesznek:)))
meg is látszik a dilettantizmusuk a jogszabályainkon:-D. Én ezért nem pénzt adnék...
Sunshine after the rain.
Sok olyan ügyvédi iroda van, ami szorosan kötődik a közighez (ezek most főleg kormányközeli, zsíros megbízásokat rendszeresen kapó ügyvédi irodák), úgyhogy nem reménytelen. Csak meg kell őket találni.
Hát igen, ettől féltem én is... :(
Én jelöltségből pattantam közig.be... Sőőőőt, fénysebességgel. ("Csak" az utolsó szakvizsgát kellett tolnom egy évet emiatt)
Kepton, én csak abból indulok ki, ahol dolgoztam (+ ismerősök),de esély kb. 1% (se). Talán akkor, ha lekötteted magad x időre, hogy szakvizsga után is nekik gályázol.
Mosza fantáziavilága elképesztő:-D.
Sunshine after the rain.
Szia kepton, erre így nehéz válaszolni. Attól függ, milen a "profilod": ha van valami speckó és piacképes szaktudásod, amit a közigben felszedtél: adó, távközlés, versenyjog, bankjog stb., akkor ezzel azért lehet sikered a munkaerőpiacon. Aztán ugye kérdés a nyelv is, ha nem beszélsz angolul, akkor kisebb az esély, de nem hinném, hogy lehetetlen. Munkaadói oldlaról ugye azért jó az ügyvédjelölt, mert relatíve olcsó és még formálható, tanítható. Ebből a szempontból nem vagy előnyös helyzetben, de lehet, hogy valahol pont olyat keresnek, mint Te. Ezt úgy tudod meg, hogy próbálkozol. Sok sikert hozzá.
Kedves Fórumozók!
Az alábbi kérdésben várnám bölcs intelmeiteket:
A közigazgatásból a 3 év lejárta után, de még a szakvizsga befejezése előtt tervezek átlépni ügyvédjelöltnek. Megítélésetek szerint erre mekkora esélyem van? Mekkora hajlandóság tapasztalható manapság az ügyvédi irodák részéről arra, hogy ügyvédjelöltként foglalkoztassanak valakit, aki néhány hónap múlva (várhatóan) befejezi a szakvizsgáit?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Kedves Dr.Attika,
a lentiek fényében úgy érzem, hogy még nagyon is enyhén fogalmaztam, amikor azt mondtam, hogy előfordulhat...:)
Kacsa11
Én a NAVnál, illetve uram'bocsá leánykori nevén az APEHnál/nél voltam 3 évig 2009. évvel bezárólag bár nem a kp-i hivatalnál, csak régiónál, viszont jogászként a Jogi Főosztályon, majd a Gazdasági Főosztályon, és álmomban sem volt 378-as nettó bérem.
Másrészt csak felvilágosításként, de nincs cafeteria, sőt még a bérletedet sem fizetik. Van egy kis ruhapénz, ha még van, meg kajacsekk és ha kapnak akkor mozgójutalom, ami nevéből eredően mozog és általában elfelé és nem a pénztárcába :(
A Kp-i Hivatalban kb. 20 %-kal több a pénz...
Egy barátném dolgozik a bevándorlásiaknál, ami szintén közig és ott a különböző ügyeleti díjakkal van bruttó 250-300 körül, de ott sem erősség a cafeteria.
De csak a vicc kedvéért most egy nagy cégnél vagyok és a nettóm még mindig nem 378-as, csak a bruttóm és akkor még én keresek a legjobban a velem végzett jogász barátok között :(
Ja és a közszféra bérei 2008as szintre vannak befagyasztva...
Szóval nem tudom ki milyen álomvilágban él, de csak azért mert az ügyvédjelöltek esetleg 100-at kapnak és kilóg a belük a melótól, attól még nem kell ezt a közszférásokon levezetni...alapjában véve szomorú, hogyha anno vízvezeték- vagy villanyszerelőnek megyek, akkor 3x ennyi a keresetem, mint 5+3 év seggelés és gálya után, a különböző munkáltatói szívatásokról nem is beszélve :(
Nem tudok nektek konkrét bérjegyzékeket produkálni. Jöjjön az ellenbizonyítás. Jelentkezzenek olyanok, akik a NAV-nál dolgoznak legalább 3 éve jogászként és nincs meg nekik a 378.000,- Ft netto. ( Bocs. lehet, hogy ezt az összeget is CHF alapra kéne áthelyezni?)
Irják be, hogy kafet nélkül mennyi.
Közszférában dolgozom 5 éve. A nettó 200.000 Ft-os fizetés... majd sok-sok év múlva. Aki nem hiszi, nézze meg a Ktv. illetménytábláját.
Egyébként én alkalmazott ügyvédektől is egyre többször hallom, hogy a fizetésük nem éri el ezt az összeget.
*azaz értettem :)
én ezt úgy érettem, hogy gááááááááááááz
(ha nem volt világos)
Nem tudom ki keres 378 eFt nettót a NAV-nál, de nekem van olyan osztályvezető ismerősöm aki 10 éve van az adóhatóságnál és nem kap ennyit. Mozgóbérrel talán..
Kedves Dr.Attika,
szerintem több, mint ötöde helyezkedik el állami/önkormányzati szférában...
és a nettó 380at kicsit magasnak érzem a NAVnál 3 év után...nem kétlem, hogy előfordulhat ilyen (pl. ha valaki vezető beosztást kap), de azért ez nem általános, szóval kicsit félrevezető, amit lentebb írsz.
Kacsa11
Jogászaink ötöde az állami szektorban helyezkedik el és ott tényleg ennyi a fizetés. Egy a NAV-nál már legalább 3 évet szolgáló jogász nettő keresete 378.000,- Ft . A kafetról ne is beszéljünk.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02