Álláskereső jogászok

Dr.Attika # 2009.09.06. 15:32

No. A PKKB nem Budán van, hanem Pesten a Markóban. A Széna térrel átellenben a Varsányiban a gazdasági csoport van és nem a gazdasági kollégium. Helyi bíróságnak nem is lehet kollégiuma.

Legislator # 2009.09.06. 15:33

Imp,

Az a ZP-s?

Sunshine after the rain.

Legislator # 2009.09.06. 15:37

Nils nem jelezte jöttét?

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.09.06. 16:22

Leg,

az!

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.06. 21:16

Aha, akkor ami a Varsányi Irén utcában van, az nem is PKKB. Hülye bírók meg azt hiszik, ezt bírják a jegyzőkönyvekre is.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2009.09.07. 06:14

A polgári és a büntető a Markó u-ban van, volt és lesz. Ezt az épületet még az Iü. Minisztérium sem tudta magának megszerezni, pedig többször próbálkozott.

A gazdasági csoport és a szabálysértési csoport viszont tényleg a Varsányi Irén u-ban van. Valamikor a gazdasági csoport is a Markó u-ban volt, csak a Fővárosi Bíróság épületében.

hunfrakk # 2009.09.07. 06:17

http://www.fovarosi.birosag.hu/pkkb.htm

Budán is jelen van a PKKB

Legislator # 2009.09.07. 07:21

Imp,

Szerintem nem megyek.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2009.09.07. 07:22

Szia, Immaculata.

Sunshine after the rain.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2009.09.07. 07:50

:)) Szia Leg!

Impossible # 2009.09.07. 12:08

Leg,

miért?
Én megyek. Még nem tudom, melyik nap, de megyek. JF-találkozón lenne egy-két arc, aki nem látna szívesen, ezért inkább ezt választom, szerintem ez jó lesz.

Impossible # 2009.09.07. 12:43

Ja de azért azt szeretném hangsúlyozni, hogy én mindenkivel jóban akarok lenni, de megértem, ha egyesek nem szeretnének velem jóban lenni, mert olyannak tartanak, akivel nem lehet...én ebben nagyon rugalmas és nyitott vagyok.

Rexor # 2009.09.07. 14:50

Kedves Imp, szerintem szivesen lát mindenki a JF-es találkozón. Mivel azért JF-es találkozó, mert JF-ek vesznek részt benne, és te mint JF-es teljes joggal részt vehetsz JF-eknek szóló JF-es rendezvényen :). Egyébként az előző találkozóra is mindenki hívott, csak te nem jöttél el.

Ildikóka82 # 2009.09.07. 15:36

Oké, valószínű elmegyek, bajussz, Imp akkor szerda vagy csüt.?

Iwikó

Impossible # 2009.09.07. 18:59

Ildi, csüt! És hozd Leg.-et is! Csak kicsit rá kell beszélni. Írj Neki valami szívhezszólót! :D

Impossible # 2009.09.07. 19:00

Rexor,

köszi.
Tudom, hogy hívtak, de azt is tudom, miért hívtak.

Rexor # 2009.09.08. 07:43

Két frakcióra bomlottunk? Akik nem jönnek az egyik találkozóra szerveznek egy másikat maguknak? :) Ez kicsit a Brian élete című filmre emlékeztet engem (Júdea Népe Front, Júdeai Nemzeti Front).

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.08. 08:01

Volt ott tucatnyi frakció is, köztük olyan, amelyik "ott ül a harmadik sorban", és olyan is, "amelyik nincs itt, mert beteg".

bajussz # 2009.09.08. 08:57

köpködők!

Impossible # 2009.09.08. 09:13

Azért annyira nem durva a helyzet. :) Valaki kitalált valamit, ahhoz meg néhányan csatlakoznak, ennyi, nem kell túlragozni.

Minnie69 # 2009.09.08. 19:37

Sziasztok!

Csupa álláskereső jogász... Remélem azért olyan egyének is akadnak közöttetek, akiknek már sikerült, akiknek pedig még nem, azoknak remélem mielőbb sikerülni fog. :)

Gondolom nem én vagyok az első, aki nagy fába vágja a fejszéjét, és azt mondja: " képzeljétek, most kezdem az ELTE jogot"...

Kicsit félek is megírni, hiszen ezzel minimum egy pár jó (vagy éppen rossz?) indulatú bírálatnak teszem ki magam.

Én mégis a segítségeteket kérem, kíváncsi vagyok a véleményetekre, mivel ti már sokkal jobban látáttok a jogászok munkaerőpiaci helyzetére.

Nagyon jó lenne, - annak ellenére, hogy őszinte véleményeket várok - ha nem lebeszélnétek a jogi pályafutásról, hanem tanácsot adnátok abban, hol is lehetne elkezdeni.

Bolognai rendszerben szerzett 3 éves általános diplomám van, és szeretnék munkát vállalni. Úgy napi 6-8 órában, hogy egy kezdetleges kis fizetés kijőjjön belőle.

A diplomám szerint kommunikációs szakember vagyok (pr, marketing szakon), mégsem ebben a szakmában szeretnék elhelyezkedni (annak ellenére, hogy könnyebb lenne, és esetleg magasabb pozíciót is szerezhetnék).

Természetesen tisztában vagyok vele, hogy a kommunikációs tudás az élet legtöbb területén felhasználható, mégis olyan munkát keresek, ahol bármit megcsinálok, csak jogi környezetben lehessek.

Úgy értem szívesen fénymásolnék ügyvédi irodában, és tényleg nagyon jó kávét főzök :) Egyébként mivel már 3 éve folyamatosan dolgozom ennél azért bonyolultabb feladatokat is rám lehet bízni.

A lényeg az, hogy hogyan tudnék ilyen módon elhelyezkedni, mivel alapból nem igazán hirdetnek ilyen munkaköröket, és ügyvédi irodákat is, akiket megkerestem, sorra utasítottak el.

Én mégis annak látom értelmét, ha már elszántam magam, hogy ne egy relámügynkségnél dolgozzak, hanem mindenképpen jogi tevékenység közelében.

Csak éppen kifogytam az ötletekből, hogyan lehetne ezt elérni. De nem akarom az első akadálynál feladni, mert akkor mi lesz később?

Előre is köszönöm a baráti válaszokat.

További szép estét kívánok mindenkinek!

Legislator # 2009.09.08. 19:59

Grat. Levelező? Nappali?

Sunshine after the rain.

Legislator # 2009.09.08. 20:00

Az egyetemes jogtörténetet, és a császárbíbor színű könyvet ajánlatos a szorgalmi időszaktól olvasni.

Sunshine after the rain.

Minnie69 # 2009.09.08. 20:09

Köszi a tippet, megfogadom:)

Mostantól TÉNYLEG egész szorgalmi időszakban fogok tanulni.

De ha nem is, akkor legalább ezt igen, amit írtál :)

Egyébként levelező, pont a munka miatt.

Szerencsére egy pár töltelék tárggyal kevesebb lesz, az előző diploma miatt...

Legislator # 2009.09.08. 20:43

Az ELTE ÁJK-n nincsenek tölteléktárgyak. Persze, szerencséje bárkinek lehet.

Sunshine after the rain.