Kedves Legislator,
ha figyelembe veszem, akkor is alkalmatlan volt a feladatra, és megérdemli a seggbe rúgást.
ha nem lett volna ekkora faszkalap, most ott állhatnánk, mint a csehek vagy a szlovénok...talán.
Kacsa11
Kedves Legislator,
ha figyelembe veszem, akkor is alkalmatlan volt a feladatra, és megérdemli a seggbe rúgást.
ha nem lett volna ekkora faszkalap, most ott állhatnánk, mint a csehek vagy a szlovénok...talán.
Kacsa11
Kedves Kacsa,
Nem volt politikusnak való, azonban vedd figyelembe, hogy a marxisták (csaknem) felőrölték és ellehetetlenítették az egykori keresztény úri középosztályt. Le is lehet mérni a mai jobboldali értelmiségen a dolgot.
Sunshine after the rain.
Kedves Legislator,
konvencionális vagy sem, olyan ostoba volt, hogy megérdemelné.
Kacsa11
Ez nem valami konvencionális egy felvetés, attól tartok...
Sunshine after the rain.
Kedves Legislator,
ebből a szempontból biztos, viszont én azért kiásnám az öreget és alaposan seggbe rugdosnám...
Kacsa11
Zömmel igen. Tisza Istvánhoz, vagy Bethlenhez mérhető.
Sunshine after the rain.
Kedves Legislator,
én egy politikustól sem várom el, hogy becsületes legyen...viszont azt igen, hogy ne legyen naiv vagy ostoba.
nemcsak a paktum volt gáz...
egyébként 89 előttieknél is becsületesebb volt.:)
Kacsa11
Kacsa: amúgy 1989 után az összes közül ő volt a legbecsületesebb. Az a paktum nem kellett volna...
Sunshine after the rain.
Orangeman,
Nem mondtam, hogy megközelítik...de azért nem könnyű egyik sem, ha valaki jól akarja csinálni.
Sunshine after the rain.
Kedves orangeman,
az meg a másik, hogy történészkédsz max. miniszterelnök lehetsz...:)
bár az is inkább ne lett volna...
Kacsa11
Kedves Legislator!
Azért a történelem vagy a kínai szak nehézsége nem közelíti meg a jog nehézségét...
For God and Ulster
Kedves Legislator,
én nem látok ilyen szoros összefüggést egy képzés nehézsége és piacképessége között...
Kacsa11
A nem mind kamu azt jelenti, hogy néhány nem az, azonban a legtöbb az. A kamuszak meg a büfészak szinonima. Egy nehéz szakot senki nem büfészakozna le. Mert pl. a mongol szak kevéssé értelemteljes sokak szemében, mégsem azonosítaná senki egy kommunikáció szakkal.
Sunshine after the rain.
Kedves Legislator,
bandeeraz
egyetértünk, hogy a történelem (és most már a kínai) szak nem értelmetlen.
Kacsa11
Én ezt nem így látom, de az érintett reagál, ha óhajt... (A büfészak nem csak az értelmetlenséget, hanem az alacsony, vagy annak gondolt színvonalat jelzi.) A történelem és a kínai szak nem ilyenek.
Sunshine after the rain.
Kedves Legislator,
szerintem bandeeraz arra utalt, hogy vannak olyan szakok a bölcsészkaron (könytár-raktár-lomtár-ruhatár-leltár), amik pont semmire nem jók. Ettől még lehet rohadt kemény...
Kacsa11
Az idézet szöveg az általad tagadott tényre látszik utalni...
Sunshine after the rain.
Kedves Legislator,
nem arról van szó, hogy nehéz-e elvégezni vagy sem...
Kacsa11
"Egyébként nem minden bölcsész diploma kamu, azt csak szeretnék hinni az emberek, főleg a jogászok."
Azért egy ELTE történelem szakon vagy a kínai szakon mindenki vért köpne...
Sunshine after the rain.
BÉRT? KÖZALKALMAZOTTAK? :-D
Sunshine after the rain.
Botoxdoktor!
Olvastam a Ktv-t, és éppen az zavart össze mint említettem, hogy egész mást hallok olyanoktól, akik benne dolgoznak.
Evidens, hogy a "magas összegek"-et bruttóban kell érteni, de azok még így is magasak.
66. § (1) A fizetési osztályok első fizetési fokozatához tartozó illetmény garantált összegét, valamint a növekvő számú fizetési fokozatokhoz tartozó - az első fizetési fokozat garantált illetményére épülő - legkisebb szorzószámokat az éves költségvetési törvény állapítja meg.
(7) Az (1)-(5) bekezdésben, a 66/A. § (1) bekezdésben, illetve a 79/E. §-ban foglaltak alkalmazásával meghatározott illetménynél (garantált illetmény) magasabb összegű illetmény akkor állapítható meg, ha a közalkalmazott kiválóan alkalmas vagy alkalmas minősítést kapott.
(8) A (7) bekezdéstől eltérően, a közalkalmazotti jogviszony létesítésekor a garantált illetménynél magasabb összegű illetmény megállapítható, azzal, hogy - az egy évet meg nem haladó időtartamú határozott idejű közalkalmazotti jogviszony kivételével - egy év elteltével a közalkalmazottat minősíteni kell. Ha ekkor a közalkalmazott alkalmatlan vagy kevéssé alkalmas minősítést kapott, illetményét - e törvény erejénél fogva a besorolása szerinti - garantált mértékre kell csökkenteni.
*
ÉS ITT A LÉNYEG:
67. § (1) A közalkalmazott a fizetési fokozata alapján járó illetményén felül illetménykiegészítésben részesülhet.
(2) A kollektív szerződés, ennek rendelkezése hiányában a munkáltató határozza meg, hogy a munkáltató a gazdálkodás eredményének mely hányadát és milyen feltételek szerint fordítja illetménykiegészítésre.
(3) A munkáltató, ha az elért teljesítménytől függően térítésben részesül, annak meghatározott hányadát illetménykiegészítésre fordíthatja jogszabályban, vagy ennek hiányában kollektív szerződésben foglaltak szerint. Ebben az esetben a közalkalmazottal külön megállapodásban kell meghatározni a részére járó illetménykiegészítés feltételeit és mértékét.
ÍGY FORDULHAT ELŐ pl. az, hogy a garantált illetmény 120 ezer Ft, a munkáltatói kiegészítés pedig 330.000 ezer Ft, mely ugyebár mindösszesen 450.000 Ft bruttó
(közalkalmazott, nem vezető beosztású egyének is így kapnak bért nagyon sokan)
hunfrakk
Ezt mondjuk jó lenne, ha valaki megmondaná, hogy lehet akár duplájára emelni a közalkalmazotti bért. Mi a jogszabály hely? Úgy tudom, hogy max. 30%-al lehet eltérni. Vezetők esetében lehet 50%-al, de nekik magasabb az illetmény alapjuk is. :)
Bocsánat, tisztelet a kevés kivételnek...
Izaliza 06:57
Szerintem azért elvárás, mert sok érettségizett nem tud megírni még egy hivatalos levwelet sem.....
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02