Álláskereső jogászok

Impossible # 2010.11.15. 15:57

Ügyvédjelöltet tudomásom szerint nem lehet alkalmazni részmunkaidőben, mégis adnak fel ilyen hirdetést. Szerintetek ez hogyan lehetséges?

Impossible # 2010.11.14. 21:21

fészbúk? azt én nem nagyon kedvelem, vagy inkább nagyon nem kedvelem, nem igazodom el rajta

Legislator # 2010.11.14. 13:41

Impi, jó vers, tedd fel FB-re. A hirdetés meg tenyérbemászó. Hogy merik ezek leírni a jogtudomány szót?

Sunshine after the rain.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.11.14. 10:06

Nem téves ez a közlés úgy egyébként? Rémlik, hogy igenis lehet közölni a felmondást, csak a felmondási idő nem kezdődhet meg.

Dr.Attika # 2010.11.14. 06:41
Dr.Attika # 2010.11.14. 06:36

Igen "érdekes" a hirdetés. Pedig az irada egyik tagja munkajogász és az alábbi cikkből kiderül, hogy nagyon védi a munkavállalók érdekeit.

http://webcache.googleusercontent.com/search?…

"A munkáltató abban hibázott, hogy nem tartotta meg a törvényben kikötött harminc napot, amely alatt tilos felmondani a táppénzről, illetve gyed-ről visszatérőnek. A munka törvénykönyve szerint ugyanis a felmondási idő a munkába állástól számított tizenöt nap elteltével kezdődhet el akkor, ha a védelem időtartama a tizenöt napot meghaladta, és csak harminc nap múlva, ha a harminc napot is meghaladta – mondta az AdóPlusznak Dr. Kussinszky Péter ügyvéd, aki rendszeresen képvisel munkavállalókat munkaügyi perekben, s tapasztalata szerint munkaügyi jogvitára nagyon gyakran ad okot az, hogy a munkáltató megszegi a felmentési tilalmat. Jelesül, hogy a cégek – főleg a kis- és középvállalkozások, ahol nincs mód állandó munkajogász megfizetésére – az úgynevezett védett időszak (tehát a terhességi gyermekágyi segély, vagyis tes, gyed, gyes és táppénz) alatt vagy közvetlenül utána rendes felmondással élnek, holott ez ütközik a hatályos jogszabályokkal."

Impossible # 2010.11.14. 01:53

Az egyik leggázabb hirdetés, amit itt eddig láttam:

http://www.jogiforum.hu/…ajanlat_6773#…

elvárás "A feladat ellátásához elégséges intellektuális és erkölcsi feltételek megléte"

LOL!!!

Intellektuális feltétel elégséges
Életem erkölcsös, egészséges
Hirdetésed számomra szellemi izgatás
Maradj magadra, közigazgatás!

Cum laude diplomám csak neked kényes
Múltamat szétbuktam, papírom fényes
Vegyetek fel hát, jó a fellépésem
Hazudok, ha kell, s ha nem, mégsem.

Impossible # 2010.11.13. 00:57
  • csapatban dolgozik szívesen vagy inkább egyedül?
  • egyedül: takarodjatok!
Sherlock # 2010.11.12. 11:17

Előny jelent:

* angol nyelv ismerete,

* jogosítvány,

* ELTE ÁJK-n szerzett diploma,

Kár, hogy ez nem adatott meg. :P

* A speciális ügyvédi időbeosztáshoz való alkalmazkodási készség és képesség

* Ha irodánk a jelölt első munkahelye

hehe,

• "Apu, ez más családoknál is így van?"
  • "Persze kisfiam, de azért ne kérdezd meg." :D
Legislator # 2010.11.09. 15:26

impi: lolz

Sunshine after the rain.

Impossible # 2010.11.08. 19:04
  • és mi a rossz tulajdonsága?
  • hogy dühbe gurulok a hülye kérdésektől
Impossible # 2010.11.02. 15:18

de nem a méret a lényeg... lol

Legislator # 2010.11.02. 14:47

Ha a méretet nézzük, én lehetnék favágó, ha Ser esetleg nem is:-D. Más kérdés, hogy nem leszek, bár a reggeli steak jól hangzik.

Sunshine after the rain.

wotan # 2010.11.02. 14:40

" Én is szívesen lennék favágó, bár leginkább Kanadában. Flanelingben mászkálnék, pickupom lenne és reggelire is steaket ennék."

Ha flanelingből 45 alatti méret kell akkor inkább marad a közigazgatásban.

Impossible # 2010.10.27. 22:04

"A jelentkezéseket fényképes szakmai önéletrajz formájában kérem megküldeni az oneletrajzokide@gmail.com e-mail címre"

Ezzel lenne egy szinten az idekűűűggyeda@od.hú
Gondolom, színvonalas munkáltatóról van szó, aki megkülönböztetett tisztelettel bánik a jelöltjeivel. :D

orangeman # 2010.10.27. 13:40

http://bojtarok.tumblr.com/…last-keresek

ügyvédjelölti állást keresek sürgősen!!!!!!!!

Jelölti állást keresek budapesten!!! diplomát tavaly kaptam (rite) Bírom a sok melót meg a stresszt is. Hívjanak ha kell a jó munkaerő! Fizetési igényem 250 ezer ft/hónap. e-mail:2@freemail.hu, tel: . Szarrágók ne hívjanak, ingyen nem fogok dolgozni senkinek.

For God and Ulster

Kovács_Béla_Sándor # 2010.10.26. 15:34

És második lennél a WSOP főversenyen. (Bár az mintha nem kanadai lett volna.)

Jut eszembe: az idén nem lesz Complex Jogász Póker Open?

Sherlock # 2010.10.26. 11:53

Én is szívesen lennék favágó, bár leginkább Kanadában. Flanelingben mászkálnék, pickupom lenne és reggelire is steaket ennék.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.10.22. 18:01

Ez volt a tippem.

Legislator # 2010.10.22. 17:16

Bocs, nem figyeltem, a József és testvéreivel kevertem össze:-D.

Sunshine after the rain.

Kacsa1111 # 2010.10.22. 07:20

Kedves kbs,

kösz, hogy megnézted, én sajnos nem találtam meg otthon.

Kacsa11

Kovács_Béla_Sándor # 2010.10.21. 18:36

Igazad volt, Kacsa, tényleg ellenkező volt felállás. (Nyilván Babits Jónásáról asszociáltam.) És a hivatkozott gondolatmenet nem az Úr és Mózes között hangzik el, hanem ezzel adja át Mózes a népnek a megismételt törvényt:

... mindenki, aki a tíz parancsolat egy szavát megtöri, titokban megrémüljön önmagától és Istentől és váljon a szíve hideggé, mert kilépett Isten korlátai közül. Jól tudom és Isten is tudja előre, hogy az ő parancsait nem fogják megtartani; és az Ő szavai ellen mindenkor és mindenütt vetkeznek. De mindenesetre jéghidegség fogja körül annak szívét, aki ezt megtöri, mert az ő húsába és vérébe is be van írva és jól tudja, hogy a szavak érvényesek.

• De átok az emberre, aki felkel és így szól: »Nem érvényesek.« Átok arra, aki azt tanítja nektek: »Vessétek el! Hazudjatok, gyilkoljatok és raboljatok, bujálkodjatok, becstelenítsetek és kést emeljetek atyátok és anyátok ellen, mert ez illik az emberhez és az én nevemet dicsérjétek, mert én szabadságot hirdetek nektek.« Aki egy borjút állít fel és így szól: »Ez a ti istenetek. Mindent az ő tiszteletére cselekedjetek és táncoljatok a tákolmány körül!« Nagyon erős lesz, aranyos széken fog ülni és a legokosabbnak tartják majd, mert tudja: hogy az emberszívnek törekvése kezdettől fogva gonosz. De csupán ennyi az, amit tud és aki csak ezt tudja, buta mint az éjszaka és jobb lenne, ha nem született volna. Mert semmit sem tud az Isten és ember közti szövetségről, amelyet senki meg nem törhet, sem ember, sem Isten, mert rendíthetetlen. Vér foly majd patakokban, az ő fekete ostobaságáért, vér, hogy az emberek arca pírja elhalványul, de nem is lehet máskép, míg csak el nem pusztul a gaz. És felemelem az én lábamat, mondja az Úr, és sárrá taposom őt, a föld mélyébe taposom a szentségtörőt, százhúsz öl mélynyire és ember és állat kerülje ki nagy ívben azt a helyet, ahová őt betapostam és az ég madarai térjenek ki röptükben, hogy ne szálljanak el fölötte. És aki az ő nevét nevezi, az köpjön a világ négy tája felé és mossa ki a száját és szóljon: »Isten óvjon!« Hogy a föld ismét föld legyen, a szenvedés helye, de mégsem a gonoszság tanyája. Mondjatok erre áment mindnyájan!

És a nép mondta: Ámen!

Kovács_Béla_Sándor # 2010.10.21. 18:29
Kovács_Béla_Sándor # 2010.10.21. 18:28

?? De hát az egy vékonyka kisregény.

Legislator # 2010.10.21. 15:41

Én elolvastam mind a három kötetet.

Sunshine after the rain.