Álláskereső jogászok

Naina # 2010.10.21. 15:24

Béla, mintha belemagyaráznál mást is a mondandómba, mint ami benne van, de legyen hited szerint.
Nincs szükségem magyarázkodásra és vitának sem látom értelmét ebben a szituációban.

Különben köszi a művet amit ajánlottál.Elolvasom. Alapvetően érdeklődő típus vagyok. :)

Kacsa1111 # 2010.10.21. 14:53

de az most már biztos, hogy meló után otthon meg fogom keresni azt a nyomorult párbeszédet!:)

Kacsa11

Kacsa1111 # 2010.10.21. 14:52

Kedves kbs,

azzal nem is kivántam vitatkozni, az talált.:)

Kacsa11

Kovács_Béla_Sándor # 2010.10.21. 14:26

Lehet, Kacsa, rég olvastam, de a lényeg nem is az, hogy kinek az érvelése, hanem maga az érvelés. Közelebbről, hogy mi a különbség aközött, amire Naina utal, hogy tudniillik - bár tudják, hogy tilos - megszegik a törvényt, és a között, amit saját maga csinál, hogy tudniillik hirdeti, hogy a törvényt nem is kell betartani.

Csipke # 2010.10.21. 14:20

Kedves Kacsa!

Ez remek. :)

Rövid látogatásomnak a fórumon vége is, mennem kell, majd jövök (hűű, ez olyan fenyegetően hangzott ;)) sziasztok!

Csipke

lewho # 2010.10.21. 14:19

Én nem azt látom, hogy a volt Királyaink pénzhiányban szenvedtek volna

Dr.Attika, olvass bele Passuth László: Tört királytükör című regényébe, hogyan teremtett forrást - ez most divatos kifejezés - Zsigmond császár...

Bár volt olyan időszak is, ahol a te állításod jobban jellemző, de azért ne általánosítsunk.

Kacsa1111 # 2010.10.21. 14:19

Kedves Csipke,

kbs-nek igaza van abban, hogy nem voltam egyértelmű, hogy mire gondolok.
én msot nem a bibliai sztorira, hanem Thomas Mannéra gondoltam.
nekem úgy rémlik, hogy az is valahogy így végződött...

Kacsa11

Csipke # 2010.10.21. 14:17

"lehet, hogy nekem rémlik rosszul, de mintha isten akarta volna elpusztítani a zsidó népet, és mózes dumálta ki a helyzetet…" - méghozzá a Sínai-hegyre ment imádkozni, ha jól emlékszem...

Csipke

Kacsa1111 # 2010.10.21. 14:17

Kedves Csipke,

nálam minden a legnagyobb rendben.

Kacsa11

Kacsa1111 # 2010.10.21. 14:15

Kedves kbs,

pontosan Thomas Mann művére reflektáltam...
régen volt ugyan a gimi, de nekem úgy rémlik, hogy isten el akarta pusztítani a zsidókat, és mózesnak azt mondta, hogy de őt megkíméli.
mózes meg ezt így nem fogadta el, és végül észérvekkel meggyőzte, hogy a saját kudarcával való szembesülés, ha elpusztítja a saját népét...

vagy valami ilyesmi volt. arra ugyan nem emlékszem, hogy a művet vagy csak a róla szóló elemzést olvastam (esetleg mindkettőt), de valami ilyesmi rémlik...

Kacsa11

Csipke # 2010.10.21. 14:13

Itt minden rendben, a szokásos - megspékelve egy kis költözéssel.

A vicc szerintem hülye vicc volt... - ettől még én is vigyorogtam rajta... :)

Nálad mi a helyzet?

Csipke

Kacsa1111 # 2010.10.21. 14:11

Kedves Csipke,

helló! mi a helyzet?;)
:)

a vicc nem volt hülye...igazán meggyőzően hangzik!:)))

Kacsa11

Kovács_Béla_Sándor # 2010.10.21. 14:11

lehet, hogy nekem rémlik rosszul, de mintha isten akarta volna elpusztítani a zsidó népet, és mózes dumálta ki a helyzetet…

Thomas Mann-nál másképp van.

Csipke # 2010.10.21. 14:09

Szia Kacsa! :)

Csipke

Csipke # 2010.10.21. 14:09

Imp., ne vedd úgy a szívedre, "csak" egy hülye vicc volt.

Csipke

Kacsa1111 # 2010.10.21. 14:07

Kedves Impossible,

szerintem szellemes volt.:)

Kacsa11

Csipke # 2010.10.21. 14:06

Eljutottam a visszaolvasásban odáig... Már azt hittem... de remélem nem... :)

Csipke

Csipke # 2010.10.21. 14:05

Imp.!

Te mit keresel ebben a topikban?!? Ne csináld...

Csipke

Impossible # 2010.10.21. 13:02

Szia Kacsa!

Hadd ne kelljen magyarázni.

cat981 # 2010.10.21. 12:47

„Add oda nekem egy nemzet valutájának az ellenőrzését, és az már nem érdekel, ki hozza a
törvényeit!” (Mayer Amschel Rotschild, élt: 1743-tól 1812-ig)
A mai néma fegyverek technológiája egyszerű elgondoláson nyugszik, amely az előbb idézett
Mayer Amschel Rotschildtól, a pénzdinasztia megalapítójától származik. Ezt az elgondolást
Rotschild nemcsak felfedezte és megfogalmazta, de hatékonyan alkalmazta is. Rotschild
felismerte a gazdasági elmélet hiányzó passzív alkotóelemét, amely, mint gazdasági induktivitás
(a gazdasági folyamatokat gerjesztő, mozgásbahozó hatás D. J. ) ismert. Ő természetesen
nem a XX. századi szakkifejezésekkel fogalmazta meg felfedezését. Ötletének a matematikai
elemzésére a második ipari forradalomig várni kellett, valamint a mechanika és elektronika
elméletének a fejlődésére, végül pedig az elektronikus computerek felfedezésére. Csak ezután
lehetett a gazdasági élet egészének a totális ellenőrzésére vonatkozó felfedezését hatékonyan
alkalmazni a gyakorlatban.
Ezt követően a kézikönyv szerzője összehasonlítja a különböző tudományterületek energiakoncepcióit.
Mechanika Elektromosság Gazdaság
potenciális energia elaszticitás kapacitás tőke
kinetikus energia tehetetlenség induktivitás termelési javak
energiaveszteség súrlódás ellenállás szolgáltatások
A szerző azt a következtetést vonja le, hogy a matematikai elmélet, amely egy absztrakt
tudományág számára lett kifejlesztve, minden más területre is alkalmazható.
Mayer Amschel Rotschild energia-felfedezése
Amit M. A. Rotschild felfedezett, az a hatalom alapelve volt. Azaz miként lehet az emberek
befolyásolásának és ellenőrzésének az alapelvét a gazdasági életben alkalmazni. Az alapelv a
következő: „Ha te olyannak látszol, mintha hatalmad lenne, akkor az emberek hatalmat adnak
a kezedbe.” Rotschild felfedezte, hogy a készpénz vagy a takarékszámlák a hatalom látszatával
bírnak, mert felhasználhatók arra, hogy az emberek reális vagyonukat, a nagyobb gazdagodás
puszta ígéretének a fejében (valódi fizetés helyett), feladják. Készek tényleges vagyont
adni egy váltóhitel biztosítékaként. Rotschild rájött, hogy több váltót állíthat ki, mint
amennyire fedezete van, egészen addig, amíg valakitől aranyat, ezüstöt és más nemesfémeket
tud szerezni, és azt az ügyfeleinek felmutatni azért, hogy meggyőzze őket. M. A. Rotschild
váltókat adott magánszemélyeknek és kormányoknak. Ez nagy biztonságérzetet okozott.
Ezután csökkentette a hitelezés céljából rendelkezésre álló aranyat (nemesfémeket). A rendszert
a forgalomban lévő pénz segítségével ellenőrizte, majd elkezdte beszedni a biztosítékul
adott valódi értékeket a szerződésben foglalt kötelezettségek alapján a nagy kamatok miatt
fizetésképtelenné vált adósoktól. A ciklust aztán megismételte. A gazdasági nyomás alkalmas
volt arra, hogy háborút robbantson ki. Ezt követően ellenőrzése alá vonta a rendelkezésére
álló pénzt, hogy eldöntse, ki nyerje meg a háborút. Azt a kormányt támogatta pénzzel és
hitelekkel, amelyik beleegyezett abba, hogy ő ellenőrizhesse az adott ország gazdasági életét.
Az adósság behajtását az garantálta, hogy gazdaságilag támogatta az adós ellenségét. Ez a
gazdasági eljárási mód lehetővé tette Rotschild számára, hogy vagyonát megsokszorozza.
Rájött, hogy az emberek nyereségvágya lehetővé teszi a kormány számára korlátlan
mennyiségű papírpénz forgalombahozatalát, ha a fedezet aranyban, nemesfémben, áruk- és
szolgáltatások formájában megvan.

forrás: http://mek.oszk.hu/01500/01560/

Dr.Attika # 2010.10.21. 12:27

Rexor!
Én nem azt látom, hogy a volt Királyaink pénzhiányban szenvedtek volna. A királyi birtokok , a vámok, a bánya regálék bevételei fedezték az állam kiadásait. Az izraeliták és izmaeliták (zsidók és arabok) bombázták ajánlataikkal Királyainkat, hogy kölcsönt vegyenek fel. Tulajdonképpen e kortól fedezték fel a "pénzemberek", hogy államoknak kölcsönözni a legkockázatmentesebb és legnagyobb kamattal kecsektető vállalkozás. Az állam nem megy tönkre, mert az adó beszedési joga révén mindíg is lesz annyi bevétele, hogy a "kényszer kölcsönöket" és annak kamatait fizetni tudja.

Ha hihetünk a sajtónak , elektronikus médiának, akkor Gyurcsány és társai 2002. óta 80 milliárd dollár kölcsönt vettek fel. Ennek az összegnek mennyi jutalákát utaltatták saját bankzámlájukra?
Amikor ment a deviza alapú kölcsönök szórása mennyi jutalékot kaptak a bankok, autókereskedők, ingatlan forgalmazók? Sokat. Fletóék is ilyen alapon működtek.

cat981 # 2010.10.21. 12:16

Dr. Attika,
(rám nem jellemző módon) most rádásul elég sok mosolyjelet tettem a hizzászólásom mellé + alatta is még tettem egy utalást hozzá, hogy még véletlen se legyen belőle félreértés, ennek ellenére mgéis sikerült komoly hozzászólásomnak venned...

A másik meg hogy majd tényleg pont Béláról lehet elképzelni hogy zsidózik... :). harmadrészt a hozzászólásom arra való utalással is szolgált, hogy vigyázzunk akárcsak a "zsidó" szó kiejtésére/leírására is, mert ha esetleg nem dicső szavak között írjuk le, azonnal antiszemitává (zsidózóvá) vállhatunk. (Egy kbs-éhez hasonló szintű hozzászólásomat pl. törötlék egyszer, igaz más környezetben volt)
Egyebekben egyetértek Béla, a Tied, sőt még Rexor hozzászólásával is, Rexorét pl. így továbbfejlesztve: ..
többek között ezért is voltak és vannak mindig pénzhiányban az országok -köztük Magyaroszág is-, mert a ....... személyekre bízták a kincstárat és a pénzrendszert.

wotan # 2010.10.21. 12:02

Szerepelt benne a zsidó kifejezés

Kacsa1111 # 2010.10.21. 11:48

Kedves Impossible,

mi nem tetszett wotan viccében?:)))

Kacsa11

Impossible # 2010.10.21. 11:41

wotan,

a fórum nem szennylap, légy szíves ennek megfelelően fogalmazni.