Álláskereső jogászok

Kovács_Béla_Sándor # 2009.12.21. 11:54

Nagy a szórás. 4-10 év. Az átlag azért most is 5 év lehet.

bajussz # 2009.12.21. 11:55

néégy? amikor én jártam, még 5 év volt a minimum. hogy lehet most 4-et kihozni?

Csipke # 2009.12.21. 11:57

Szerintem legfeljebb azt tudja megmondani, hogy az a konkrét munkahely tetszett-e neki vagy nem. Nagyon nagy különbségek vannak iroda és iroda között, arról nem is beszélve, hogy 18 évesen a legtöbb ember nem látja, hogy van jogi pálya az ügyvédségen túl is (jogtanácsos, bíró – azon belül ügyszakok -, ügyész, közjegyző, stb.).

Most végigírhattam volna az összes lehetőséget a jogászságon belül, nyilván ez értelemszerűen alkalmazandó... :) Ezen le lovagoljunk szerintem. :)

Persze, hogy van, de a "tapasztaltam valamit" és a "fingom sincs, mit jelent, csak állítólag jól lehet vele keresni" között mégiscsak van valami különbség, és arra egy átalágos iroda szerintem igenis jó, hogy legalább azt lássa, hogy ja, az ügyvédek is melóznak, a két szép szemükért nem lesz pénzük, meg azért sem, ha verik a nyálukat, hogy doctor iuris vagyok, mindenki aléljon el.

Nem is az lenne a lényeg, hogy beletanuljon a szakmába - nem is ez a dolga - hanem belelásson kicsit - és ehhez aztán csak az érdeklődés kell, nem jogi végzettség. Magyarul meg jó esetben az érettségizettek is tudnak, így kérdezni is tudnak, ha érdekli őket valami.

Csipke

orangeman # 2009.12.21. 11:59

@Leg

Tudom. Tanulság: Muhahaha

@Kacsa

„a magas pontosak bejutnának a jó helyre, és az alacsonyabb pontosak a kevésbé jó helyre.”
ezt nem vágom…

Azok is bejutnának valahova, akik rossz eredményt érnek el. Ugyanúgy mint Amerikában.
Azonkívül a mai rendszernek az az előnye, hogy gimnáziumban megtanulható dolgokat mér le. Hátránya az LSATnak sztem az lenne, hogy csak a felvételi előkészítő ipart erősítené.
(Én egyébként magyar töri helyett matek magyart tenném felvételi tárggyá.)

For God and Ulster

Kovács_Béla_Sándor # 2009.12.21. 12:01

hogy lehet most 4-et kihozni?
Kreditrendszer, egyéni tanrend, ilyesmi.

orangeman # 2009.12.21. 12:01

@bajussz

szerintem az átlag 6. 5 a minimum, elméletileg ki lehet hozni 4.5-re de az ajánlott tanrend 5. (Én még nem láttam 4.5-t)

For God and Ulster

Legislator # 2009.12.21. 12:07

Orangeman: (Én egyébként magyar töri helyett matek magyart tenném felvételi tárggyá.)

Az bebaszna:-D. Állampolgári ismereteket kellene talán tanítani, én azt tenném meg felvételi tárgynak, nem kell a magyarral meg a törivel szépelegni, minek?

Sunshine after the rain.

Legislator # 2009.12.21. 12:13

Szerintem nem lehet 4-et kihozni.

Sunshine after the rain.

orangeman # 2009.12.21. 12:14

@leg
asse rossz ötlet

For God and Ulster

morningstar # 2009.12.21. 12:28

"hogy lehet most 4-et kihozni?"

Pélául Rendőrtiszti Főiskolát vagy politológia szakot végzettek számára egyes helyeken engedik a jogi másoddiplomát négy év alatt elvégezni. :D

Mallinalli # 2009.12.21. 12:29

„hogy lehet most 4-et kihozni?”
Kreditrendszer, egyéni tanrend, ilyesmi.

Vagy én jöttem a Holdról, vagy mintha nem is ugyanarról a dologról beszélnénk.

bajussz # 2009.12.21. 12:33

itt nincs moderátor, sokszor sokfele terelődik a vita, szokj hozzá

Mallinalli # 2009.12.21. 12:34

Csipke, félreértesz. Nem a kifejezéseken lovagoltam, hanem azt próbáltam érzékeltetni, hogy a nagy átlag 18 évesnek fogalma nincs arról, hogy lehet közjegyzőnek, jogtanácsosnak, stb. is menni."Jogra akarsz menni?" = "Ügyvéd akarsz lenni?"

A tapasztalat beszél belőlem: ha egy laikusnak mondom, hogy jogtanácsos vagyok, látszik, fingja nincs mi az. A kíváncsiak meg is kérdezik, hogy az meg mi. :-)

A semminél egyébként valóban jobb a javaslatod, kérdés, kinek ér meg plusz 2 évet ez.

bajussz # 2009.12.21. 12:45

az ismerőseim tudják, hogy jogot végeztem

akikkel nem találkoztam 1-2 éve, ezt kérdezik: ügyvéd vagy már?:)

na igen

Legislator # 2009.12.21. 12:58

Vagy ezt: üdvégy vagy már?:-D

Sunshine after the rain.

Legislator # 2009.12.21. 13:00

@orangeman: asse rossz ötlet

De nem ám!

Sunshine after the rain.

bajussz # 2009.12.21. 13:01

üdvégy:))))

ajánlj ajnánj!

Mallinalli # 2009.12.21. 13:02

"Vagy ezt: üdvégy vagy már?:-D"

:-DDD

Velem az van, hogy mondom, hogy jogtanácsos, nem érti, elmagyarázom a kettő közti különbséget, majd "jó, de akkor mikor lehetsz ügyvéd?" :-)

Csipke # 2009.12.21. 13:08

.„Jogra akarsz menni?“ = „Ügyvéd akarsz lenni?“

Igen, ez tök igaz.

Ha nekem sincs kedvem magyarázkodni, akkor annyival el szoktam intézni, hogy "jogász". :) Én azokat az "ismerősöket" szeretem, akik második nekifutásra sem értik meg a jogtanácsost. :)

A semminél egyébként valóban jobb a javaslatod, kérdés, kinek ér meg plusz 2 évet ez.

Plusz 2 18 évesen kontra 5 "elvesztegett" egyetemi év... inkább plusz 2.... én sem maradtam ki semmiből - de szerintem senki sem - hogy nem 18 évesen ültem be az egyetemre, hanem néhány évvel később... :) Persze, mindenki maga mérlegeli...

Csipke

bajussz # 2009.12.21. 14:25

néha kedvem lenne azt mondani, hogy orvos vagyok, azért a dr

mondjuk volt már rá példa:)

Legislator # 2009.12.21. 14:25

Már csak Impiboy hiányzik a mai "vitanapból".

Sunshine after the rain.

Legislator # 2009.12.21. 14:26

Valami jó nőnek, mi:-D?

Sunshine after the rain.

bajussz # 2009.12.21. 14:52

nem írom le ide, mert az a dr betűkkel való visszaélésnek minősül:)

de volt olyan is, hogy mire megérkeztem egy helyre, a többiek csak annyit mondtak, hogy mutassam meg a személyimet az egyik ismerősüknek, mert nem hiszi el, hogy doktor vagyok

megmutattam, nagyot nézett, aztán később megkérdezte, hogy ilyen fiatalon hogy lehet az ember szívsebész

akkor esett le, hogy mit meséltek be neki a haverok:)

Legislator # 2009.12.21. 15:08

Jó, hogy nem rögtön agysebész:-D.

Sunshine after the rain.

bajussz # 2009.12.21. 15:17

szőke nőknek
remélem Ildi nem olvassa:)