Álláskereső jogászok

Rexor # 2010.10.21. 11:25

Dr. Attika: többek között ezért is voltak mindig pénzhiányban a királyaink, mert nem a megfeleő személyekre bízták a kincstárat :). A spanyolokat is az tette taccsra, hogy kiüldözték az országból a hozzáértőket (arabokat és zsidókat).

wotan # 2010.10.21. 11:20

Úgy bizony !
Az Úr akarta elpusztítani a zsidókat.
Erre Mózes mondta. Hát a f@szom nem kéne?
Mire az Úr: Dehogynem!
Na akkor elkezdtek alkudozni és végén abból lett a körülmetélés.

Kacsa1111 # 2010.10.21. 11:11

Kedves kbs,

lehet, hogy nekem rémlik rosszul, de mintha isten akarta volna elpusztítani a zsidó népet, és mózes dumálta ki a helyzetet...

Kacsa11

Dr.Attika # 2010.10.21. 10:39

cat981!
Béla nem zsidózott, hanem egy Thomas Mann könyvet hivatkozott. Ha rákeresel a COMPLEX 1000 év törvényeire, ott számtalan olyan törvényt találsz, ahol a lent hivatkozott indokok alapján Királyaink eltiltották az izraelitákat attól, hogy az államkincstár kezelésében részt vegyenek. Javaslom továbbá, hogy keresd meg a történelem könyvekben, hogy II. András miért koboztatta el a Fuggerek vagyonát és, miért tudatosult a magyar nyelvben a Fugger- fukar kifejezés.

cat981 # 2010.10.21. 10:17

Béla,
már Te is zsidózól? :)))

*
bocsi, de már amúgy is vicces ez a topic :)

Kovács_Béla_Sándor # 2010.10.21. 10:12

Naina, ajánlom becses figyelmedbe Thomas Mann A törvény című kisregényét, abban is kiemelten azt, amit az Úr válaszol Mózesnek, amikor az a teljes zsidó nép elpusztítását követeli a törvényszegések miatt.

cat981 # 2010.10.21. 10:05

Naina: :DDD

lewho # 2010.10.21. 09:53

Leg:

MOSZA:D=moszad

/gyenge volt tudom:)/

Naina # 2010.10.21. 09:43

A fentiek nem jelentik azt, hogy ez ne lenne általánosan bevett gyakorlat
Pedig már épp akartam írni Bélának, hogy képzelje el,milyen nehéz nekem a sok becsületes, jogkövető magatartást tanúsító jogász között megélni saját valómat.

Legislator # 2010.10.21. 09:17

off
lewhoXD: én, mikor?
on

Sunshine after the rain.

wotan # 2010.10.21. 09:12

Ez azért nem semmi, ami itt összejött
Tisztázzuk egy kicsit:
Ügyvédjelölt csak munkaviszonyban állhat, tehát önállóan nem fizethet járulékot, csak munkáltatója útján. A TB fel csak egyetlen jelentés megy az alkalmazottakról az év végén az un. nyenyi lap.
Minden más az APEH fel megy. A tb járulék is az APEH útján megy és onnan kerül a tb-hez.
A le nem jelentett munkaviszony az első hónapban már a számítógépes program jelzi az APEH-nél, tehát be kell jelenteni a munkaviszonyt.

Aki alkalmazott, annak bért kell kapni, melynek van minimális összege. Ezen összeg átvételét a munkavállaló aláírásával igazolja a havi bérlapon

Egy ilyen lepapírozott ügyvédjelölti foglalkoztatás megvalósítja az adó és tb csaláson valamint a számvitel rendjének megsértésén túl a többrendbeli közokirat-hamisítás tényállását is. Esetleg folytatólagosan és üzletszerűen.

A fentiek nem jelentik azt, hogy ez ne lenne általánosan bevett gyakorlat

Kovács_Béla_Sándor # 2010.10.21. 08:30

Nem tud felháborítani azew gondolata. Egy kicsit sem.

Tudjuk Naina. Egyszer már volt szó a jogszerűségről, jogkövető magatartásról alkotott sajátos nézeteidről.

lewho # 2010.10.21. 06:15

Ne zsidózz!!!:)

Legislator # 2010.10.20. 21:57

MOSZA:D

Sunshine after the rain.

Naina # 2010.10.20. 17:25

Nem tud felháborítani azew gondolata. Egy kicsit sem.

guba # 2010.10.20. 16:54

Van egy ügyvéd aki maga is alig-alig keres, semmi szüksége jelöltre, munkát sem tud neki adni, de ennyit tudna segíteni, hogy legalább fusson a jelölt gyakorlati ideje. Ez még így szerintem rendben is lenne, ha a jelölt jelölt nem szeretne még ezen is csavarni egyet.

Egyjogász # 2010.10.20. 16:14

Nem mondod komolyan, hogy ilyenről most hallott-tál először? Ennél van még durvább is.......

bajussz # 2010.10.20. 09:38

ha kifizeted a járulékodat...

ennyire pofátlan hogy lehet valaki?!

Kovács_Béla_Sándor # 2010.10.19. 19:28

Én sem vagyok benne biztos, hogy a közokirat-hamisítás a legjobb belépő az ügyvédi hivatásba...

pazs # 2010.10.19. 12:21

azew: ellenben számos bűncselekményt megvalósíthat a terv.
Amúgy azt sem gondoltam volna, hogy az APEH bekéri a megbízási szerződést és a számlamásolatot attól az ügyvédtől, aki ingatlan-adásvételi szerződést ellenjegyez és erről az APEH az illeték kiszabásakor szerez tudomást. Pedig ilyen is van.

dr.KTK (törölt felhasználó) # 2010.10.19. 12:18

Vajon hogy oldja meg az az ügyvéd, aki még pénzt is kér a jelöltjétől az inas évekért, annak mégis ketyeg az ideje a kamaránál?

Kacsa1111 # 2010.10.19. 12:18

Kedves azew,

szerintem nem ellenőrzik.
ez most megnyugtat?

Kacsa11

azew # 2010.10.19. 11:25

Sziasztok!

Pár hónapja próbálok elhelyezkedni, sajnos sikertelenül, ezért heti 2 nap dolgozom részmunkaidőben, nem jogászi munkakörben.

Egy ismerős ügyvéd felajánlotta, hogy tanulhatok nála, ha kifizetem a járulékaimat és így természetesen elég heti 3 napot az irodában töltenem, így közben tudok a részmunkaidős állásommal pénzt keresni.

kérdésem a következő: Ha a kamara felé csak a munkaszerződés leadása kötelező, akkor szerintetek van olyan lehetőség, hogy az APEH felé nem jelentjük le a munkaviszonyt, így nekem nem kell a járulékokat fizetnem, viszont a szakvizsgához szükséges idő megy...

Tudom, ez így nem jogszerű, de ellenőrzik ezt, véleményetek szerint?

Üdv,

Zoltán

Legislator # 2010.10.18. 15:02

Ser,

Jó ötlet:-D. Majd újra gyúrok is emiatt...:-D.

Sunshine after the rain.

Sherlock # 2010.10.15. 20:21