Álláskereső jogászok

Impossible # 2010.01.05. 22:25

Leg,

inkább a nagy zsé. :D
Egy öreg nyelvtantanárnéni szerint a nemis egy szó.

Kacsa1111 # 2010.01.06. 08:39

Kedves Impossible,

ezt az állatságot már nem is lehet kommentelni...:)

Kacsa11

Rexor # 2010.01.06. 09:07

Hát könyvizsgáló asszisztensként tény és való, hogy januártól májusig illetve november decemberben nagyon nagy a hajtás. Amit Malinelli mondott tényleg úgy van, levonulnak nagy dobozokkal, laptoppal az ügyfélhez és ott vannak 1 hétig (vagy akár 1 hónapig is).

Cserébe tényleg sokat lehet tanulni, és ha túléli az ember az első 3-4 évet utána már könnyebb dolga lesz (mivel már csak ellenőriznie kell az aszisztenseket). 4-5 év után pedig el lehet menni akár pénzügyi igazgatónak is. És nyáron nagyon nyugis, a legtöbb könyvvizsgáló kivesz 1-2 hónap szabadságot.

Rexor # 2010.01.06. 09:10

A másik kérdés, hogy könyvelőként vagy könyvvizsgálóként lehet e többet tanulni nagyon relatív. Az az igazság, hogy könyvelőként sem tanul túl sokat az ember, ha például csak tárgyi eszköz könyveléssel foglalkozik. Nagyobb könyvelőcégeknél pedig így mennek a dolgok (valaki megkapja a tárgyi eszközöket, valaki a készleteket). Kis könyvelőcégnél pedig attól hülyülsz meg, hogy minden sz.r adminisztrációt neked kell csinálni (és ha kihygsz valamit már röppen is a mulasztási bírság vagy egyéb következmény az APEH-től, amit az ügyfél valszeg a te nyakadba fog varrni).

Rexor # 2010.01.06. 09:10

A másik kérdés, hogy könyvelőként vagy könyvvizsgálóként lehet e többet tanulni nagyon relatív. Az az igazság, hogy könyvelőként sem tanul túl sokat az ember, ha például csak tárgyi eszköz könyveléssel foglalkozik. Nagyobb könyvelőcégeknél pedig így mennek a dolgok (valaki megkapja a tárgyi eszközöket, valaki a készleteket). Kis könyvelőcégnél pedig attól hülyülsz meg, hogy minden sz.r adminisztrációt neked kell csinálni (és ha kihygsz valamit már röppen is a mulasztási bírság vagy egyéb következmény az APEH-től, amit az ügyfél valszeg a te nyakadba fog varrni).

Legislator # 2010.01.06. 11:43

Imp,

A tanárnő vagy részeg volt, vagy be volt lőve, vagy nem magyar nyelvtant tanított, vagy mindhárom.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2010.01.06. 11:45

Kacsa,

De lehet. Lásd alant:-D.

Sunshine after the rain.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2010.01.06. 13:29

:))

hunfrakk # 2010.01.10. 11:02
bajussz # 2010.01.25. 10:35

az egyik ismerősöm panaszkodott, hogy ott fel akar hagyni a jelöltködéssel 3 hónap után, mert a főnöke csak a járulákokat fizeti ki utána, és nem is ad neki kirendelést, amivel pénzt tudna szerezni. a másik jelölt meg csak akkor kapja meg a pénzt a kirendelés után, ha olyan számlát visz, amit az ugyved el tud számolni (írószer, ilyesmi)

boldog élet:)

ja, mondjuk nem olyan nagyon rossz, mert 8tól 3ig dolgozik, pénteken be se kell menni. csak hát anyukáékon kell 3 évet élni, ami egy 25 éves lánynak nem olyan jó.

megértem

Kovács_Béla_Sándor # 2010.01.25. 17:11

A kirendelésért járó díj tényleg a principálisé. (Őt rendelték ki.) De fizetést adhatna.

Ildikóka82 # 2010.01.26. 08:46
Ildikóka82 # 2010.01.26. 08:48
hunfrakk # 2010.01.28. 07:11

bizony, bizony
ugyanaz a tulajdonosi kör!
tessék kerülni a szélhámosokat...

TRA-ÜDI Tradicionális Üdítőital-gyártó Részvénytársaság

bejegyzés alatt:
TRAUBI Hungária Tradicionális Üdítő-gyártó Zártkörű Részvénytársaság

székhely:
1054 Budapest, Kálmán Imre u 16.

Salamon Berkowitz vezérigazgató
Moses Berkowitz igazgatótanácsi tag
Szabó Gábor igazgató (vezérigazgató)

végrehajtás alatt

*

NATURE PERFECT Ipari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

székhely:
4522 Nyírtass, Ady Endre u 9.

Salamon Berkowitz ügyvezető
Moses Berkowitz ügyvezető
Szabó Gábor ügyvezető (vezető tisztségviselő

hunfrakk # 2010.01.28. 07:13

Nyirtassra és Berkowitz-ra ez a találat a google-ban:

http://www.google.com/imgres?…

pazs # 2010.01.28. 08:18

ajjaj, sandrabuddha és privátban? (bár már más az emailcímem, de érdekel, mi történt veled).
Én is voltam náluk interjúzni és már amikor az irodát megláttam, majdnem visszafordultam. Aztán szerencsére nem hívtak vissza, minden porcikám tiltakozott a légkör ellen. Na és az ügyeik, amiket vinni kellett volna!

Kacsa1111 # 2010.01.28. 12:24

Kedves pazs,

és te hajlandó vagy részletezni kicsit, mert most már engem is kezd érdekelni?:)

Kacsa11

hunfrakk # 2010.01.28. 12:26

http://www.mno.hu/portal/602081

idézet

Hiába emelt vádat az ügyészség a közelmúltban a Traubisodát hosszú évek óta hamisító Salamon Berkowitz ellen, az ortodox zsidó közélet alakjaként is számon tartott üzletember cége a mai napig gyártja az üdítőitalt. A hatóságok „nem tudnak” a folytatódó bűncselekményről, és Berkowitz balatonvilágosi gyárát sem záratták be.

A Tra-Üdi Zrt. mellett a nyírtassi székhelyű Nature Perfect Kft. neve is szerepel a címkén mint forgalmazó. (Ez a társaság Salamon Berkowitz és fia, Moses Berkowitz tulajdonában van. Nyírtass pedig onnan lehet ismerős az olvasóknak, hogy az üzletember ebbe a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei faluba építtetett rituális fürdőt, továbbá rendszeresen érkeznek ide Kanadából magyar származású chászid ortodox zsidók Lőwy főrabbi sírjának meglátogatására. Ugyanis a vallási vezető fia pátriárkaként Kanadában él, s Québec közelében alapított egy magyar falut Tass néven.)

pazs # 2010.01.28. 12:35

Nos, először is egy V. kerület társasház egyik udvari lakása a cég székhelye - koszos, sötét, lepukkant. A lakás "előszobáját" elfoglalja egy saját tákolású lépcső a galériára, ahol olyan székek vannak az asztal mellett, amik textiljén még rajta van a fólia, de látszik, hogy nem azért, mert most hozták a gyárból. A titkárnő háta mögött régi papírakták, utoljára ilyet a Statisztika Tanszék valamelyik hátsó szobájában láttam olyan szekrényben, ami pókhálós volt. Na itt pókháló nem volt, ellenben 1 db számítógép, még olyan nagy monitorral. Az egész iroda sötét, mert ilyen nagy íves ablak van, aminek az íves része a galéria padlóját világítja meg - ennyit a külcsínről. Nem a csilivili iroda a lényeg, de ahogy az egyik nagynéném mondta, nem rendnek kell lenni, csak tisztaságnak...
A munkák pedig a 15-20 éve zajló jogviták vitele, bármelyik keresőbe beírod őket, nagyjából képet kapsz. Mindezt minimális pénzért (150e per hó), ügyvédként, de ott kell lenni legalább napi 8 órát ("és ugye nem lehet mindig 6-kor elmenni, ugye nem baj?") és ha beválnék, akkor megengednék, hogy oda tegyem a székhelyemet.
Röviden ennyi.

Kacsa1111 # 2010.01.28. 13:00

Kedves pazs,

gondold el, ha visszafordultál volna, akkor nem tudnál most min röhögni:)

Kacsa11

pazs # 2010.01.28. 15:36

Nekem ez márciusban volt, ezek szerint azóta sem takarítottak és a grandiózus pereknek sem lett vége. Az igazán gáz az volt, amikor megkérdezte, hogy a polgári jog mellett ugye a büntetőjog is jól megy, mert nemrégiben büntetőeljárás is indult ellenük a Traubisoda kapcsán...

Eweol # 2010.01.28. 22:17

A Nature Perfect hirdetés számomra azért tűnik komolytalannak, mert freemailes címmel hirdet... bár lehet, hogy mások nem adnak ilyesmire, de egy ilyen ingyenes fiókot bárki bármikor létrehozhat...

hunfrakk # 2010.01.28. 22:29

cheat_mozes@traubiszoda.il

ez találóbb lenne, nem?

Impossible # 2010.01.29. 01:07

Az e-mail cím még hagyján; van, aki úgy ad fel hirdetést, hogy: "ügyvédi iroda ügyvédjelöltet keres". (Még a nevüket sem írják ki. Biztos nem akarnak felvágni... ja, mert nincs mivel.)

morningstar # 2010.01.29. 02:47

Haha, olyat én is láttam már újságban: ügyvédi iroda ügyvédjelöltet keres, és mellette egyetlen ugyvediiroda@freemail.hu, jobb esetben ugyvediiroda@gmail.com jellegű e-mail cím, amire rákeresve az interneten természetesen nulla találatot dobott ki...