PTE AJK


mojac # 2005.09.26. 06:36

Halihó!
Nálam az agyszikkadás elég könnyen előáll!
Mostanság leginkább azért mert már az utolsókat rúgom tanulás terén és borzasztó mód várom a végét.
Pozitív gondolat most nem igazán jut eszembe, ahhoz még túl hétfő van. Hajrá az utolsó tanévhez Türelmes! Nem könnyű, de túlélhető.

Türelmes # 2005.09.26. 06:19

neked szikkadt ki az agyad?:o)) mitől mojca?
én most állok neki a 9 és 10.félévnek.. :o))
nem ez a topik feladata,de azért egy-két pozitiv gondolat jólesne..hogyismondjam..beleférne a pánikdús lelkembe:o)a pécsi polgári jogi tanszék témáját szerintem hagyjuk,bár az igaz,hogy évek óta plátói szerelmes vagyok N.É.-ba,és gondolkozom rajta,h megmondom neki avatás után:o)
mekkmester: mindketten tudjuk,kire gondolsz.....de ezek veszélyes vizek.gyertek el vmikor nov-ben jogászbálba,és akkor személyesen is megbeszéljük.Tavaly szuper volt!Most nem leszek kb2hétig..léci irjatok...nem pánikolok..ááá....

mojac # 2005.09.15. 11:35

Sziasztok!

Na végre már, hogy mejelent itt valaki! Hol vagytok Pécsisek?
Örülök, hogy nekem már nincs közöm az említett tanszékhez, mert nekem is megvoltak a magam nehézségei a vezetésével.
Vessünk már föl valami jó témát! Nekem most nem megy, mert kiszikkadt az agyam.

mekkmester # 2005.09.12. 13:49

Igenis merj irni véleményt, kit zavar az, ha a tanszéken is olvassák, szemtől-szembe úgyse meri mondani senki. Szerintem a pécsi polgári jogi tanszékkel nincs semmi baj, csak a tanszékvezetéssel. Ezzel együtt érdemes vigyázni az államvizsgán, uis bizonyos vizsgáztatóknál még 100%-os felkészültséggel sincs garancia arra, hogy átengednek. Ez egy államvizsgán megengedhetetlen!

Türelmes # 2005.09.05. 09:12

hali! Oksa,élesszük fel a topikot! :o) pécsi 5öd éves DLes vaok,államvizsgák előtt és csak azért nem irok részletesen véleményt,mert ez egy köztudott honlap,és valószínüleg pl a pécsi polgári jogi tanszéken is olvassák :o) elolvasom az előző hosszászólásokat és írok! :o)

mojac # 2005.08.29. 12:39

De rég volt már erre valaki!
Élesszük fel ezt a helyet! Szerettem Pécsre járni! DL-es voltam. Még két államvizsgám van. Az oktatás szerintem is hagy kívánnivalókat maga után, tisztelet a jó előadóknak, mert azért volt sok olyan. A vizsgáztatás nekem is szubjektívnak tűnt, sok esetben. Volt, hogy ez előnyös volt számomra, volt, hogy nem. Pedagógus voltam előzőleg és számomra sem volt mindig egyértelmű, hogy mi alapján osztályoznak.
Az viszont tény, hogy nem szeretik a magabiztos embereket. Egy barátomat is kivágták a vizsgán, mert nagyon tudott. És bizony el is hangzott előadáson, hogy némi "alázatot" elvárnak.
Engem akkor vágtak csak ki, ha nem tudtam tényleg. De az sem mindegy, hogyan. Volt amikor a sikertelen vizsgám is nagyon kellemes légkörben, emberi hangvétellel, sőt biztatással zajlott, és volt amikor sírva jöttem ki.
Mindenkinek aki még tanul, sok sikert kívánok, és kitartást. Hajrá!

Kincs # 2003.07.21. 11:28

Üdvözlet Mindenkinek!Én nappalin tanárképzőt végeztem, majd munka mellett (köztisztviselőként) elvégeztem az ÁF(régi néven) másoddiplomás levelező tagozatát.A PTE-re 2002. szeptemberében iratkoztam be (jogász szakra).Elég szorgalmas vagyok, lassan tanulok, de amit megtanulok, sokáig megmarad.Felháborított ez a májusi vizsgaidőszak!Két tárgyból szóbelin úgy rúgtak ki, hogy mindent elmondtam, s fogalmam sem volt, hogy miért!Ha úgy rúgnak ki egy vizsgáról, hogy valamit nem tudtam, nem háborgok, amint kijöttem az ajtón, megnézem a könyvben, s azt mondom magamnak, igen, ezt tényleg nem tanultad meg, sebaj, majd az UV-ra!De most kétszer is olyan szituban volt részem (büjog és jogbölcsi), hogy mindent elmondtam, s fogalmam sem volt, miért lett elégtelen.Akik utánam feleltek, s kijöttek, ők is csodálkoztak, hogy vajon én miért kaptam 1-est.Azt vettem észre, hogy egyes tanároknál (sajnos) nagyon sokat számít az első benyomás, a hallgató kinézete, sőt, esetemben talán a magabiztosság a vissz*riasztó.Pedig ha valamit tudok, s biztosan tudom, hogy úgy van, ahhoz ragaszkodom.A másik: a tanárok nem tudnak értékelni!!!Ez nekem pedagógusként különösen fáj!Én 3 évig tanítottam, s tudom milyen nehéz az értékelésnél a szubjektív tényezőket figyelmen kívül hagyni.De azt kell tenni!Főleg egy egyetemen!!!Bocsánat, ha ezzel megsértek valakit, de az a véleményem, hogy a magyar felsőoktatás (már a harmadik főiskolát/egyetemet koptatom)azért is van csődben, mert olyan tanárok/oktatók vannak, akik nem rendelkeznek pedagógiai módszertani tudással.Ez pedig minimum a reális értékeléshez/minősítéshez kellene!Tisztelet a kivételnek: találkoztam a PTE-n olyan tanárral, aki tényleg reálisan tudott osztályozni, úgymond a vérében volt.Ilyen van, előképzettség nélkül is, mert pedagógus révén elmondhatom, hogy a tanárképzőn amit erről megtanítottak, az kevés (de valami is azért), nem ér semmit anélkül, hogy az ember ne lenne rátermett egy picit erre a területre.Az ÁF-tagozatot jó dolognak tartom, azért is jöttem ide, mert nem szeretnék még egyszer számvitelt, költségvetést, statisztikát tanulni (már egyszer 'kinyögtem' az ÁF-en).Itt végre csak azt tanulhatjuk, amire tényleg szükségünk van.Bár a félévente egyéves anyagból történő szigorlatozást kimerítőnek találom.Mindezekkel együtt jó itt, de ha a fent említett két UV-m nem sikerült volna, itthagytam volna az egyetemet, mert olyan egyetemre, ahol nem a tudás számít, én nem akarok járni.

PÉTÉ # 2003.02.14. 15:18

Én azért jöttem ide, mert azt hallottam többektöl, hogy ez a leglegleg..
És ha már egyszer talán nagykeservesen elvégzem, és jogász leszek, akkor szeretnék büszke lenni arra is, hogy márpedig én Pécsett végeztem!
Egyébként megoszlanak a vélemények, mindenki védi azt az egyetemet, ahova jár.
Másoddiplomás elsös hallgatóként (az elsö közgazdasági föiskolai) nagyon várom a jótanácsokat, hogy hogyan is kell tanulni. Föleg a rektor úr véleményére lennék kíváncsi. Tekintve, hogy már kétszer is találkoztunk vizsgán : )
Tényleg nekem is, és a többieknek is a legnagyobb gondunk az, hogy bár rengeteget tanulunk egy vizsgára, mégis úgy megyünk nemegyszer haza, hogy nem sikerült. Nem mondanám, hogy új dolog az ilyen számonkérés, tekintve, mindannyiunknak már van (legalább) egy diplomája, a frissen érettségizettekhez képest még annnyi elönyünk is van, hogy már dolgoztunk, illetve dolgozunk. Tehát nagyjából már érzékeljük, hogy egy diploma megszerzése milyen alapot ad a késöbbiekben. Gondolom, egy kicsit már így tanulunk, próbáljuk jobban gyakorlati dolgokhoz kötni az elsajátítandó anyagot. És még néha ez is kevés.
Köszönöm a segítségeket!

Szoszo # 2002.11.18. 12:29

Szia! Lehet, hogy te tudnal nekem segiteni egy fontos temaban. En mar JPTE's vagyok es eppen a 100 beugro kerdest szeretnem elektronikusan megszerezni Pp-bol. Van valami otleted? Koszi

Megi # 2002.09.23. 16:46

Sziasztok!

Nekem tetszik a PTE, most vagyok  elsős DL-n:-))) Remélem nem végnak meg félévkor:-))
ha valaki tud szolgálni néhány hasznos tanáccsal , örömmel várom:-))

Megi # 2002.09.23. 16:45

Sziasztok!

Nekem tetszik a PTE, most vagyok  elsős DL-n:-))) Remélem nem végnak meg félévkor:-))
ha valaki tud szolgálni néhány hasznos tanáccsal , örömmel várom:-))

diaz # 2002.08.13. 18:40

PTE ÁJK? Az én időmbenmég JPTE volt... De ez lényegtelen. Tényleg klassz hely volt. Ajánlom mindenkinek. Tényleg a leglegleg. Bár hogyan is mondhatjuk ezt, ha más ÁJK-t nem hallgattunk az országban. Na meg az idő mindent megszépít ugyebár..


diaz

Prédikátor (törölt felhasználó) # 2002.05.01. 02:08

Hajrá PTE-Ájk!Azaz mi!!!Apropos,nem tudná valaki elintézni,hogy vizsga nélkül kapjak egy jelest alkotmányból?Az Istent hiába kérem,mindig az a válasz,hogy tanuljak.Ha valaki tud egy járhatóbb utat kérem jelentkezzen!

egy joghallgato (törölt felhasználó) # 2001.11.22. 15:03

Barb111 írta - 2001.10.26 23:15
Miért jöttem a PTE-AJk-ra?
Mert ügyvéd szerettem volna lenni. És a pécsi jobb mint a szegedi.
De most már sajnálom hogy ide jöttem.
A jogi pályát bántam meg.
Vagy túlzottan jól sikerült a  tanárok prédikálása arról, hogy munkanélküliek leszünk, meg nem lesz belőlünk semmi????
És ezért látom kilátástalannak a helyzetet?

Sok a joghallgato, ez igaz, de sokban nincs semmi motivaltsag... nem erdeklodnek semmi irant, csak a diplomat szeretnek megkapni. (persze a jogi diplomat eleg keserves megszerezni!)
Szerintem a tanarok is ezen vannak kiakadva, es megertem.
Barb111, ha a palya maga tetszik, ne aggodj a jovod miatt, aki akar az szuper allasokat kap, csak jol korul kell nezni - es tenyleg kemenyen dolgozni erte. (ha mar olyan szerencsetlenul nincsenek az embernek jo kapcsolatai...)

DR.B # 2001.11.01. 01:45

Aki most kezd bele, hajra!


DR.B

Barb111 # 2001.10.26. 21:15

Miért jöttem a PTE-AJk-ra?
Mert ügyvéd szerettem volna lenni. És a pécsi jobb mint a szegedi.
De most már sajnálom hogy ide jöttem.
A jogi pályát bántam meg.
Vagy túlzottan jól sikerült a  tanárok prédikálása arról, hogy munkanélküliek leszünk, meg nem lesz belőlünk semmi????
És ezért látom kilátástalannak a helyzetet?


barb

Barbara # 2001.10.13. 12:43

Hello! En most vagyok osztondijjal Hollandiaban es jo latni, hogy otthon is zajlik az elet! Csak alacsony a topic latogatottsaga... Ez ellen tenni kene!
Ha barkit erdekelnek az ERASMUS osztondijak, szivesen segitek - sajat tapasztalataimbol. De ajanlom mindenkinek! Ne hagyjatok ki, nagy lehetoseg! Ha szeretnel tobbet tudni rola irj hozzaszolast, vagy kuldj e-mailt.
Barbara


Barbara

Visitor # 2001.07.07. 14:34

Na mi van itt? Nyári uborkaszezon?
Akkor majd szeptemberben....

Laci # 2001.05.28. 20:36

Peter írta - 2001.05.28 2:24
Hallotátok, hogy átköltözik az egyetem egy szomszédos épületbe?

Felújitják a mostanit, lesz szupernagy computer terem - lehet éjjel nappal jogiforumozni! - giga könyvtár. Szóval a legjobban felszerelt jogi kar lesz az országban!

Hát én ezt már nagyon várom. Ösztöndíjjal voltam Hollandiában és elmondhatom, hogy nagyon sokat számít az informatikai háttér. Elég csak ezt a jogiforumot átkattintgatni. Olyan szuper publikációk vannak, amik ha nincs ez a site, akkor valahol porosodnának ismeretlenül. Most éppen a deliktuális felelősség fogalmának megértését próbálgattam egész nap. Eszembe jutott, hátha van valami a jogiforumon... bingó! publikációk-letöltés Hun Eszter: Veszélyes üzem - Kárüzem és minden világos!

Szuper!!!!

Ivancsics (törölt felhasználó) # 2001.05.28. 00:37

Majd ha rektori engedélyért könyörögsz a piros UV-d után akkor majd megismersz...

addig is küldöm.

Hinta-Law (törölt felhasználó) # 2001.05.28. 00:32

Ez remek, hogy vasárnap éjjel fél3-kor így összejöttünk itt 3-an a PTE-ről.
Peter, Ivancsics ! Nem ismerjük mi egymást?
Küldjétek el magán messageben, a neveteket+évfolyam.
Én is küldöm. Thx.

Ivancsics (törölt felhasználó) # 2001.05.28. 00:26

Remélem a Júnó Tanszékre!!! Én ugyis mindig ott vagyok.

Peter (törölt felhasználó) # 2001.05.28. 00:24

Hallotátok, hogy átköltözik az egyetem egy szomszédos épületbe?

Felújitják a mostanit, lesz szupernagy computer terem - lehet éjjel nappal jogiforumozni! - giga könyvtár. Szóval a legjobban felszerelt jogi kar lesz az országban!

Hinta-Law (törölt felhasználó) # 2001.05.28. 00:16

Majdnem elfelejtettem:
Gratulálok minden friss diplomás pécsi dr.-nak!

Hinta-Law (törölt felhasználó) # 2001.05.28. 00:10

JoBB, mint Otthon + PEPITA  Rulez.