bolonderia,
Felkeresi az orvosát, aki a betegnapló alapján kiállít egy másolatot a táppénz igazolásról.
bolonderia,
Felkeresi az orvosát, aki a betegnapló alapján kiállít egy másolatot a táppénz igazolásról.
Üdv,,Az lenne a kérdésem hogy a cég ahol dolgozom valahogy nem találja a táppénzes papíromt amit 2021 10 28 napján leadtam Ezért még nem kaptam táppénzt uti balesetem volt továbra is álományban vagyok hiába hívom a hr azt mondják nem tudják hova lett a papirom ilyenkor mi a teendő ,,köszönöm a választ
Kedves Hozzáértők! Több kérdésem is van:
Eddig tiszta sor is. Csak az nem világos, hogy
a.) Ha most én táppénzben a vagyok, akkor mi lesz a ki nem vett szabadságommal?
b.) Mi lesz június 30. után, amikortól megszűnik a munkaviszonyom?
c.) Kinek kell végül is leadnom most illetőleg a későbbiekben a táppénzes papírjaimat? Azt mondják ugyanis, hogy úti-balesetnél (vagy mi a neve?) az első 15 napot nem a munkáltató fizeti, hanem az egészet a tb. Igaz ez? S ha igen, akkor hova kell bevinni? Vagy; ettől függetlenül, azért ezt is a munkáltató intézi és nekem csak hozzájuk kell eljuttatnom?
d.) Igaz-e, hogy ilyen esetben a táppénznek csak a 90%-át kapom majd?
Köszönettel várom a tájékoztatást és szép mozgalmas nyarat kívánok mindenkinek, aki járni tud :)
Miután a dolgozó jelentette be, hogy "táppénzre megy", mit gondolt, kitől kell kérnie a táppénzes papírt??
Ez eléggé átlátszó hivatkozás.
Alapvetően azt kell megvizsgálni, hogy az adott időszak igazolatlan távollét-e.
ha igen, az Mt. 103. §-ának megszegése miatt az Mt. 96. § (1) bek. a.) pontja alapján rendkívüli felmondással lehet a munkaviszonyt megszüntetni, de ennek kapcsán különböző formai (pl. 15 napos joggyakorlási határidő) és tartalmi követelményeknek eleget kell tenni.
Mivel a rk. felmondásnál elég sanszos, hogy bíróságra kerül az ügy, a mi cégünknél ilyenre kizárólag szigorú jogászi kontroll keretében kerülhet sor.
Írod, hogy cég vagytok, nálatok nincs ügyvéd vagy jogtanácsos, aki az ilyen kérdésekre válaszolni tud?????
www.appeal2.atw.hu BRUTÁL VIDEÓ PARKOLÓS
Kérdésem a következő:
cégünk dolgozója hónap elején bejelentette, hogy szabadságra megy. Majd 6 nap után, felhívta a területi igazgatót, hogy nem tud megjelenni munkahelyén, mert beteg lett, és táppénzre megy. Ezek után a napokban jelentkezett telefonon, hogy ő nem tudta, hogy az orvostól kérnie kell táppénzes papírt és azt a munkáltatójánál le kell adnia. Mivel ezt csak most tudta meg, visszamenőleg 5 napra állítja ki az orvos, így függőben marad kb. 10 munkanapja, amivel nem tud elszámolni. Mivel a munkáltató már a szabadság után el akarta bocsátani, ezért ment el betegállományba. Ha nem tud felmutatni táppénzes papírt, és nem tud elszámolni az utolsó munkanapja és a betegállomány kezdése közti idővel, milyen jogszabályra hivatkozva lehet elbocsátani.
Ehhez kapcsolódva még: hány napot várhat a munkáltató, hogy dolgozója leadja a táppénzes papírját?
Köszönettel
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02