Közalkalmazott felmondási idő alatt táppénz


drbjozsef # 2022.11.17. 07:37

Esetleg mennyire támadható a munkáltató részéről?
Ha azt gyanítja, hogy esetedben a táppénzcsalás tényállása forog fenn, akkor a megfelelő hatóságnál eljárást kezdeményezhet. Saját hatáskörben nem bírálhatja felül az orvosi igazolásodat.

drbjozsef # 2022.11.17. 07:36

B,

elmehetek-e majd táppénzre
Nem.
Táppénzre, ha keresőképtelen vagy, majd az orvos ír ki.
Ez nem választás kérdés.

Ha az a kérdésed, hogy a felmondási idő alatt lehetsz-e keresőképtelen, és ezért lehetsz-e táppénzen, akkor a válasz igen. Ha az a kérdésed, hogy ez meghosszabbítja-e a felmondási idődet, akkor a válasz az, hogy nem.

Megj.1.: "közös megegyezéssel felmondtam" - ilyen nincs. Vagy felmondtál, vagy közös megegyezéssel szüntetitek meg a munkaviszonyodat.

Megj.2.: A fenti abban az esetben igaz, ha a felmondási időd már megkezdődött, és annak időtartama alatt leszel keresőképtelen.

B # 2022.11.16. 16:10

Kedves Fórumozók!
A fenti témában szeretnék szakmai segítséget kérni:
Közalkalmazott pedagógusként közös megegyezéssel felmondtam a határozatlan idejű munkaszerződésemet a tanév első félév végére, ami tudomásom szerint január 20-a lesz. Azonban az igazgató január 27-re kérte módosítani a felmondásomat. Szeretném megkérdezni, hogy január 20- a után elmehetek-e majd táppénzre a fennmaradó egy hétre, a hivatalos felmondásban lévő január 21-január 27-ig terjedő időszakra? A táppénz idejével meghosszabbítódik a felmondási idő? Esetleg mennyire támadható a munkáltató részéről? Köszönöm szépen a segítséget!