Értekezlet ingyen és bérmentve a nyolc órában


Majordomus # 2023.01.24. 20:46

Vagy késel az értekezletről mert úgye a munkaidőt le kell dolgozni.

Abszurd hogy neked kerül pénzedbe hogy értekezletre járkálj!

efi99 # 2023.01.24. 20:03

drbjozsef
Ezért kell gyűjteni előrelátóan egy fekete noteszba a munkáltató viselt dolgait, ha az ember harcra készül.

efi99 # 2023.01.24. 20:01

azonyd
Nem értem. A munkáltatód pattog azon, hogy előbb elmész, mert ő maga (vagyis szintén a munkáltatód) értekezletre rendelt el?
Egyébként meg nem mész el és kész. Ha megkérdezik, hogy miért, akkor megmondod, mert vége volt a munkaidődnek és senki nem rendelt el túlórát.

drbjozsef # 2023.01.10. 14:36

Nem értek egyet feltétlenül. Van ilyen is, meg olyan is, aki a saját üzletét és pozícióját is rontva akár (értve ezalatt a jó munkaerő lelécelését például) szereti egzecíroztatnia az alkalmazottait, de ha arról van szó, hogy okoskodnak, akkor változatos formáit tudja a szívatásuknak, és ilyenkor hirtelen ismeri a törvényeket, de csak azért, hogy kikerülje és semmibevegye őket.

Ez a kérdező döntése, ő ismeri a körülményeket.

gerbera317 # 2023.01.10. 13:49

@drbj
Az a munkáltató, aki hosszú és unalmas meetingeket tart, amivel csapatépítés helyett csak a morált rontja, az mindenhez (is) hülye.

drbjozsef # 2023.01.10. 13:21

... vagy ha nem, átalakulhatnak a cégnél a munkakörök könnyen.
Ha _nem_ _tök_ _hülye_ a munkáltató (gyakran azok persze), akkor meg tudja azt oldani belekötésmentesen.

drbjozsef # 2023.01.10. 13:20

gerbera317,

Megtorolni a pattogást? Hivatalosan? Szó sincs róla.
Mindenki hibázik a munkájában...

gerbera317 # 2023.01.10. 13:04

meg fogja találni a módját könnyedén, hogy a jogszabálynak megfelelően szüntesse meg a munkaviszonyodat
Szerintem meg nem. Mi nyilván nem tudjuk megoldani a kérdező baját, de ő egy ügyvéddel a hóna alatt simán elláthatja a munkáltató baját, ha az meg akarja torolni a "pattogást".

Zoltanuss # 2023.01.10. 10:48

Azonyd az ilyen munkahelyet ott kell hagyni.

Ennyi !

drbjozsef # 2023.01.10. 09:18

Azonyd,

Semmilyen utazás vagy hely nem szerepel a szerződésemben.
Munkavégzés helyének nincs megjelölve semmi? Lehetséges, az nem kötelező tartalmi eleme a szerződésnek, ha nincs benne, akkor a munkavégzés helyének azt a helyet kell tekinteni, ahol a munkádat szokás szerint végzed. A kötelezően meghatározott munkakörödnek megfelelő munkát.

Nézd, most mondhatnánk, hogy csak ki kell állni az igazadért, és majd a jogszabályok jól megvédenek. De ha a munkáltatód nem teljesen hülye, meg fogja találni a módját könnyedén, hogy a jogszabálynak megfelelően szüntesse meg a munkaviszonyodat. Vagyis ha olyan, akkor kirúg, ha pattogsz. Te tudod mennyire fontos neked ez a munka, és azt is, hogy mennyire vagy fontos a munkahelyednek.

Azonyd # 2023.01.09. 22:25

Majordomus,

Szóval szerinted bármi amit nem főnökség képzel el, az kiélezett helyzet? Akkor minek van itt ez a fórum?

Nem azért jöttem ide, hogy tanácsot kapjak arra, amikor előveszem a fokosomat vagy kisfejszémet...

Azonyd # 2023.01.09. 21:39

Lehet nem jött át mondandómból egyértelműen, de a szerződésemen, munkabeosztáson és a munkaidőmön kívül tartanak értekezletet. Különleges eset és rendelkezés vagy akár igazolható ok valójában nem létezik. Túlóra? Természetesen még azt a 30-40 percet is levonják a munkaidőmből amivel előbb eljövök, hogy oda tudjak érni az értekezletre. Semmilyen utazás vagy hely nem szerepel a szerződésemben. A munkáltatóm a munkaidőmmel rendelkezhet, viszont az elválaszthatatlanul (gyakorlatilag törvényben meghatározottan) egy fizikai helyhez és nyitvatartáshoz kötött és ez az értekezlet egyaránt nem ott van térben és időben.

Ott dolgozni... Bocs, de én nem akarok elmenekülni, innen (Magyarországról). Vannak olyan törvényi hátterek amivel tisztában vagyok, de munkajog vagy foglalkoztatás nem az én kenyerem.

Majordomus # 2023.01.09. 20:49

És mennyire akarod kiélezni a helyzetet a főnökséggel.

drbjozsef # 2023.01.09. 19:32

Azonyd,

Nem ismerjük a szerződésedet, nem ismerjük a munkabeosztásodat.
Ha ez szerinted munkaidőn kívül van, akkor természetesen nem kötelezhet rá, a szabadidőddel te rendelkezel - különleges esetben kötelezhet rá, de egy értekezlet nem az a különleges eset, pláne, ha rendszeres. És ha rendelkezik, természetesen fizetnie kell a túlórát. Az utazást nem feltétlenül, ha nincs semmi erről a szerződésedben (ez a hely nem is szerepel benne), akkor igen.
A munkáltatód a munkaidőddel rendelkezhet.

Kérheted, hogy fizesse az utazásodat, fizesse a túlórákat, és hogy szabályosan az Mt. szerint legyen elrendelve, vagy olyan legyen a beosztásod. Te tudod, mennyire akarsz ott dolgozni...

Azonyd # 2023.01.09. 19:18

Üdv!

Rendszeresen kötelező jelleggel tartanak munkaidőn kívüli "értekezletet" nekünk (ami nekem speciel kb. nyolc jelent órát jelent) és állítólagosan a területi vezető nem tud eltekinteni jelenlétünktől stb...

Ezidáig az előző munkahelyeimen az ilyen jellegű értekezletekre, a munkáltatóm a normál munkaidőben elintézte az oda- és visszajutást és ténylegesen túlórában fizették az értekezletet, sőt az utazás időtartamára is kaptam egy részleges órabért.

Hogy ide el tudjak jutni az azt jelenti, hogy először is a munkahelyemet el kell hagynom vagy 30-40 perccel előbb, volt olyan eset, hogy ezért egyébként konkrétan felelősségre vontak a következő hasonló értekezleten...

Olyan 15.30 magasságában elindulok és 23.00 környékén érek haza mindezt saját költségen, ha esetleg elhúzódik az értekezlet akkor ugyan még taxira nem kényszerültem, de hát az ismerősöknek sem ingyen van a benzin és persze jövök egy szívességgel.

Kötelező jelenléti ív is van és természetesen a bónusz megszégyenítés (mivel 400 fős faluban hetente 80 fő potenciális ügyfélre alapozzuk az üzleti modellünket ami felszorozva 52 héttel olyan 4200 ügyfelet jelent évente) sem maradhat el, és mindezt önköltségen állhatom ingyen és bérmentve.

Mondjuk ki magyarul kényszeríthet-e a munkáltató engem arra, hogy egy 2-3 órás fizetetlen értekezletért plusz 5-6 órát utazok önköltségen illetve dekkolok valahol a hazajutásra várva?

András