Mennyi penz jar a szabadsagon toltott napra ha valaki napi fix osszegert dolgozik. Pl napi 32000ft vagy akar 80euro. Es a bankszamlara is igy jon a penz.
mennyi penz jar a szabadsagra.
Az attól függ, hogy hány órát fog kiváltani a havi kötelező óráidból az a szabi és ez hogyan viszonyul a 32 ezer Ft-os napok óraszámához.
Napi bérszámítással egyébként nem tudom miért szívatja magát bárki is? Ha azok a napok (melók) egyforma hosszúak, akkor miért nem jó a havi bér, ha meg nem egyformák, akkor a napi helyett eleve órában(órabérben) kéne számolni, hiszen azzal lehet pontosan arányosítani.
Az átlagbér 1 napra jutó összege...
Napi bér esetén a napi bér jár. Ha ez fix 32 ezer forint, akkor 32 ezer forint.
a napi bér azért napi bér mert mindegy hogy 1 vagy 15 orát dolgozik valaki az akkor is annyi. soför vagyok. a tachográf kártyám adatai szerint ha 20 napot dogoztam és 10-én 1600 eurot utaltak a számlámra az ugye eléggé egyértelmü. igy akkor egy nap szabi is 80 euro ugye?
Nem ezt írtam?
oké köszi szépen. tehát egyetértünk.
Külföldön más szabályok lehetnek mint itt. (Ha már euróban kapod a fizudat,gondolom nem magyarországi cégnél dolgozol,mert akkor huf-ban kéne kapjad. Ergó az itteni szabályok ott nem érvényesek.)
Amúgy meg itt(hun) úgy van ,hogy az alapbér + az átlag műszakpótlékokkal növelt összege = távolléti díj= szabadság díja
Ebbe általában nincsen benne olyasmi mint termelési bónusz, jelenléti, cafetéria stb. , ergó ha ezekkel együtt visszaosztva átlagosan egy napra 32000Ft-ot kap(na) az ember fia borja az még jelenthetné azt,hogy 1 nap szabira csak 20000Ft járt,de ha ezt ugyanúgy átlagolod mint a többi napot,akkor lehet,hogy 31000-re vagy 33000-re fog kijönni.
Például adott egy munkavállaló 3 műszakban, 8 órában ,ahol reggelesre nem jár bónusz,,délutánra 30%, estére 60% és adott hónapban mindegyikből ugyanannyi van. Az átlag műszakpótlék 30% lesz, ennyit kap a szabadságára. Alapbér +30%. Na már most,ha reggelesbe veszi ki a szabit,akkor ott ügye csak alapbért kapott volna,tehát 30% pótlékot nyer azzal hogy elment szabira, délutánosban ugyanott van, éjjelesben viszont az alapbér 30%-ának megfelelő összeget bukik,mivel ott 60% lett volna a pótléka,szabira viszont csak a +30%nak megfelelő összeget kap.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02