Tilos állami szerveknél foglalkoztatni, titkos határozat


MortalKombat # 2023.12.04. 12:26

Kérem a tisztelt szakértő urakat és hölgyeket ennek a számomra abszurdnak tűnő jogi szabályozás értelmezésében, tanácsadásában, alkotmányba ütközés gyanújának vizsgálatában.

A seregből elbocsátottak 1500 tisztet.
Hoztak rájuk vonatkozóan egy titkos (hivatalosan: nem nyilvános) határozatot, hogy tilos őket felvenni kormányzati igazgatási szervekhez valamint kormány alá tartozó szerveknél értsd: tilos alkalmazni őket rendőrségnél, közigazgatásban, oktatásban...

De mivel a határozat NEM NYILVÁNOS, ezért a volt katonatiszt (munkára jelentkező) nem tudhatja meg, hogy miért nem vették fel, csak kap egy levelet, hogy sajnos más jelentkezővel töltötték be az állást. Amikor a 100. munkahelyére sem veszik fel, akkor kezd balsejtelme lenni, hogy nem véletlenül nem vették fel, de a felvétel megtagadásának az okát soha nem ismerheti meg.

A nem nyilvános határozat egyik pontja azt is kimondja, hogy bizonyos esetekben még engedéllyel sem lehet állami szerveknél foglalkoztatni az elbocsátott katonákat. Ezek azok a katonák, akiket a rendelet 6. paragrafusa alapján küldtek el, ezzel rendelkezési állományba tették őket, és letelt számukra a két hónapos időszak.
https://index.hu/…ozat-katona/

  1. Létezik ilyen, hogy titkos jogszabály? Nem alkotmányellenes, hiszen innentől nem kiszámítható az élet, nincs jogbiztonság?
  2. Létezik ilyen, hogy jogszabály általi diszkrimináció? Nem alkotmányellenes? Megfelelne az állásra, de a jogszabály előírja, hogy neked ronda a pofád, te nem vagy alkalmazható?
  3. Mi a megfontolás emögött az abszurditás mögött? Ezek ilyen se nem bűnös, se nem ártatlan emberek? Ilyen szürke zóna? Tudjuk, hogy nem sértette meg a Btk-t, tudjuk hogy nem lehet elítélni, de azért azt is tudjuk, hogy azért nagyon csúnya emberek, akiket jobb lenne eltenni láb alól, csak abból nagy botrány lenne, ezért inkább ne kapjon soha állást a nyomorult szemétládája?
  4. Nem lehet, hogy pont azért titkos a jogszabály, mert nem lehetne jogállami, alkotmányos érvekkel megmagyarázni a diszkriminációt, és ha titkos a diszkrimináció, akkor nem derül fény a diszkriminációra?
  5. Mit szól ehhez a Honvédszakszervezet?