Munkaviszony változás cégen belül


Csury # 2024.03.31. 07:45

Nem tervezem hogy bemegyek tárgyalni. Csak azért írtam meg ezt mert disznóságnak tartom , hogy új belépőnek 100000-el több a tárgyalási alap mint amit itt ajánlanak. Azonkívül a korábbi béremelesek során két alkalommal fordult elő hogy néhányunknak akkor emeltek bért amikor a kezdőket több bérrel kezdték felvenni. Egyszer viszont nem voltak szívbajosak kb fél évig bruttó 27000-el kerestünk kevesebbet néhányan mint aki akkor jött be a kapun először.

Szomorú örökös # 2024.03.31. 07:21

Csury

ugyanabban a városban keresnek olyan munkakörbe munkavállalót mint amit én csinálok. Felhívtak és kiderült a cégemről van szó. Kérdeztem mennyi lenne a kezdő bér, de azt mondták az mindig az egyéni tárgyalás témája......100000-el többet mondtam mint a jelenlegi ajánlatuk. Erre ő azt mondta az rendben lehet menjek be tárgyalni.

Én nem biztos, hogy bemennék, mert az biztos kirúgást jelentene a mostani helyről és munkahely se lesz utána így, nyugdíj előtt.
Egyébként sem azt mondták, hogy elfogadták az ajánlatodat, hanem azt, hogy menj be tárgyalni.

Csury # 2024.03.31. 06:24

Köszönöm a válaszát!
Sajnos az ilyen szituációban az ember kényszehelyzetben érzi magát. Jó egy kis megerősítés. Idóközben egy JOB-os hírdetésre jelentkeztem ahol ugyanabban a városban keresnek olyan munkakörbe munkavállalót mint amit én csinálok. Felhívtak és kiderült a cégemről van szó. Kérdeztem mennyi lenne a kezdő bér, de azt mondták az mindig az egyéni tárgyalás témája. Annyit sikerült elérnem hogy visszakérdezet az ügyintéző nekem mennyi lenne a bérigényem. 100000-el többet mondtam mint a jelenlegi ajánlatuk. Erre ő azt mondta az rendben lehet menjek be tárgyalni.
Mégegyszer köszönöm válaszát!
További szép napot kívánok!

drbjozsef # 2024.03.30. 16:29

Valamint ha nem felel meg nekem az ajánlatuk fel kell mondanom

Ez hazugság. Érvényes munkaszerződésed van, amely csak a felek egyetértésével változtatható. Ők adtak ajánlatot - ha az neked nem felel meg, akkor nincs teendőd.
Ha pedig ők nem tudnak/akarnak a mostani munkaszerződésed szerint foglalkoztatni, akkor vagy fizetnek állásidőt és nem kell dolgoznod sem, vagy ők mondanak fel. Amikor természetesen jár a végkielégítés is.
Minden ettől eltérőben, közösen, megállapodhattok. Ami mindkettőtöknek megfelel.

Adjál te is ajánlatot a cégnek.

Csury # 2024.03.29. 09:24

Tisztelt Ügyvéd Úr Tisztelt Hozzászólók!

11 éve dolgozom egy multinacionális cégnél. Két éve áthelyeztek egy másik telephelyre cégen belül. Időközben az új telephely önálló cég lett külön cégjegyzék számmal és adószámmal de továbbra is a cégcsoporthoz tartozik. Eddig az eredeti munkaszerződésemmel dolgoztam. Most felajánlották hogy közös megegyezéssel bontsuk fel az eredeti határozatlan idejű szerződésem. Az új szerződésben végkielégítés tekintetében elismerik az előző jogviszonyt, viszont a bérem kedvezőtlenebb lenne. Egyenlőre nem írtam alâ. Az ajánlatot márc. 27.-én tették. A munkaviszonyom márc 31.-én szünne meg az új szerződés ápr 1-töl élne. Gondolkodási időt kértem. Az ügyintéző azt mondta ne sokat gondkodjam mert a bérügyön probléma lesz az elszámolással. Aztán rákérdeztem hogy mi történik ha nem írok alá. Kitérő választ adott. Nem értette a kérdést. Állítólag. Azt mondta ne nagyon késlekedjek a válasszal. Meg hogy 61 éves létemre biztos nem akarok munka nélkül maradni. Aztán mikor konkrétan rá kérdeztem, hogy ha nem írom alá ők felmondanak-e? Nem adott egyenes választ csak annyit hogy a másik telephelyen már nincs meg a munkaköröm. Ott nem tudnak foglalkoztatni, itt viszont biztos munkám lenne. Valamint ha nem felel meg nekem az ajánlatuk fel kell mondanom. Aztán mikor mondtam hogy nem nekem köszönhető a jelenlegi helyzet, akkor utalt rá, hogy ha nem értek egyet akkor vegye úgy hogy felmondok? Mondtam nem szó sincs róla! Jelenleg még nem egyeztünk meg, itt tart a dolog.