Egyházi iskola szabadság

eulimen # 2024.10.01. 12:10

Nekem most 8 napot adtak de bármilyen más munkahelyen 10 járna. Jól van ez így ?
Amennyiben a "bármilyen más munkahely" alatt a Mt. szerintit foglalkoztatást érted - ahol is az életkor utáni pótszabadság 50 éves kor esetén 10 nap lenne -, igen.
A te munkaviszonyodról nem a Mt., hanem a Púétv. rendelkezik, amely nem említ életkor szerinti pótszabadságot.

132. § [A munkaviszonyban foglalkoztatottak jogállása]
[...]
(7) "A köznevelési dolgozó részére járó végkielégítés összegének, szabadságának, jubileumi jutalmának és a felmentési idejének megállapítására a Kjt. 2023. december 31-én hatályos rendelkezéseit kell alkalmazni."

Kjt. [2023.12.31.] 56. § "A közalkalmazottat
a) az „A”, „B”, „C” és „D” fizetési osztályban évi húsz munkanap,
b) az ,,E'', ,,F'', ,,G'', ,,H'', ,,I'', ,,J'' fizetési osztályban és a 79/C. §-ban említett munkakör betöltése esetén évi huszonegy munkanap
alapszabadság illeti meg.
57. § (1) A közalkalmazottnak a fizetési fokozatával egyenlő számú munkanap pótszabadság jár. Az 1. fizetési fokozatban a közalkalmazottat e címen pótszabadság nem illeti meg."

Így stimmel a 28 nap?

Tundi # 2024.09.30. 14:10

2024 január 01-el a státusztörvény besorolta a pedagógusokat köznevelési foglalkoztatott munkakörbe, így nekik 50 nap szabadság jár. Minket konyhai dolgozókat besoroltak köznevelési dolgozó munkakörbe. Azt szeretném megtudni, hogy hány nap szabadság jár egy 50 éves dolgozónak ? Az alap 20 nap de a pótszabadságnapok száma mi alapján számolható ? Nekem most 8 napot adtak de bármilyen más munkahelyen 10 járna. Jól van ez így ?