Tisztelt Fórumtagok!
Az állami egészségügyben orvosként dolgozom, időpontköteles rendelésen. Egy beteg sürgős problémára hivatkozva időpont nélkül ellátást kért, az időpontra érkező betegeket feltartva jelzete, hogy azonnali ellátásra van szüksége. Miután elmondta a problémáját, kiderült, hogy az egyáltalán nem sürgős, így elküldtem, hogy kérjen időpontot. Ezek után a facebook-on panaszkodott arra, hogy nem fogadtam, illetve, hogy nem láttam el soron kívül a rendelés végén amikor már az eszközöket tisztítottuk és a dokumentációt zártuk le. Emellett a főnökömnél is panaszt tett. Másnap a munkaadóm közölte velem, hogy a főnököm úgy döntött, az intézmény jó hírnevének megsértése miatt ki fog rúgni anélkül, hogy az én álláspontomat, vagy az asszisztensemét meghallgatta volna. Ilyen esetben jogos a munkaviszony egyoldalú megszüntetése, ez egy valós indok anélkül, hogy lehetőségem lett volna az álláspontomat kifejteni a helyzetről, vagy esetleg meghallgatták volna a tanúkat (pl. asszisztens). Korábbi fegyelmi ügyem, figyelmeztetésem nem volt. Válaszukat előre is köszönöm.