Kedves kbs!
Novemberben jár le a GYED-em, és szeretnék visszamenni dolgozni, a főnököm viszont ennek nem örül annyira...
Azt mondta, ki kell rúgjon valakit, ha engem visszavesz, és engem is csak lényegesen kevesebb pénzért tud visszavenni.
Azon szerencsések közé tartozom, akiknek jó fizetésük lenne. Bruttó 360.000 Ft-os fizetéssel jöttem el (kb. nettó 180.000 Ft) GYED-re. Ez most az inflációkövető béremelés és a számomra szerencsés adóváltozások miatt most nettó kb. 250.000 Ft lenne.
Arra számítottam, hogy csökkentést fog javasolni, de arra nem számítottam, hogy nettó 157.000 Ft-ra akar csökkenteni... (Könnyítés nélkül a lakáshitelem 200-250.000 Ft között lenne...) Nyilván számoltam ezzel a jó fizetéssel...
A kérdésem, hogy megteheti-e ezt?
Arra hivatkozik, hogy másik pozícióba venne vissza (értékesítő), ahol jutalék is van. (Korábban 4 munkakört töltöttem be. Értékesítés támogatása, marketing, oktatás és a cégvezető egyfajta személyi asszisztense is voltam) A jutalék jól hangzik, de a gyakorlatban sajnos nem így van. Egy kollégával beszélgettem, aki 1 éve van ott és még nem kötött szerződést, azt mondja, nagyon nehéz most. Tehát nem sok jutalékra számíthatnék.
Felajánlotta azt is, hogy egy kis végkielégítés ellenében 'felejtsük el egymást'.
Nem tudom, mit csináljak, mit tehetek én és mit a munkaadó.
Köszönöm a segítséget.
Üdvözlettel:
Lyllaljah