Hogyan kaphatnám meg a végkielégítést?

monalisa1 # 2008.10.05. 16:58

Esetleg próbálj áthelyezéssel eljönni a cégtől.

monalisa1 # 2008.10.05. 16:49

Na látod, ha ezt így szépen leírtad volna elsőre (...), nem lett volna az elértés részemről.

A te munkáltatód- a te munkahelyed, neked kell tudni megállapodásra jutni velük a távozásod dolgában., véleményem szerint külső személy nem tudhatja a valódi okokat és szándékokat - pro és kontra.

Szilvia7 # 2008.10.05. 15:18

Monalista...

Én azt írtam volna,hogy egy osztályom van????-szerintem nagyon félreértettél valamit...-én azt írtam,hogy az osztályom -ez nem azt jelenti,hogy hogy "csak egy osztályra kell odafigyelni,hanem azt,hogy egy osztály hiarerhikus lebontásban,ami nem egy kifejezett kereskedelmi osztály,ahnem több alcsoportból áll.A cégnél közel 8 éve dolgozom,tehát a kinevezésemet sem a másfél év tanulás miatt kaptam,ezt megelőzte egy kereskedelmi felsőfokú végzettség-tehát ezt is félreértetted...

monalisa1 # 2008.10.05. 07:21

Micsoda igazgatói pozició az ahol csak egy osztály van - ahogy írod - és ott sem az "igazgató" dirigál hanem a főnöke...

Ha nem akarnak felmondani nem fognak, azt kikényszeríteni nem lehet., a táppénzes idő véges, tehát vagy közös megegyezéssel szűnik meg majd a munkaviszony vagy te mondasz fel - számodra egyik sem igazán kedvező, de ez van. Legalább is szerintem.

Amúgy egy "igazgatói" pozicióra nem másfél évet szokás tanulni hanem sok évi jó és eredményes munkavégzés alapján a kinevezés., a megfelelő iskolai végzettség pedig nem vész kárba: később máshol is kamatoztatható.

Monalisa
laikus hozzászóló

Szilvia7 # 2008.10.04. 18:10

Én még nem kaptam választ....

monalisa1 # 2008.10.04. 16:08

A jubileumi jutalomból szja-t és nyugdíjjárulékot vonnak.

hunfrakk # 2008.10.04. 16:06

a bruttót!

bolivar (törölt felhasználó) # 2008.10.04. 14:50

Kedves Fórumozók!

Érdeklődni szeretnék, hogy közalkalmazottaknál, a 30 éves jubileumi kifizetésnél, a nettó vagy a bruttó három havi fizetést veszik alapul?

Köszönöm előre is!

Szilvia7 # 2008.10.04. 14:07

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék,hogy mi a véleményetek arról,hogy egy multynál dolgozom,most neveztek kiigazgatónak,de nem ott ahol lakom,hanem kb 60 km-rre onnan.De előtte kaptam egy másik városban is kinevezést,de az az üzlet nem tudott kinyitni különböző jogi ügyek miatt,úgyhogy emiatt visszaraktak előző pozíciómba,tehát gyakornokként dolgoztam újra,ami 110000 ft -ttal kevesebb fizetéssel járt.Aztán megkaptam a mostani kinevezésemet,és azzal együtt egy új főnököt is,de egyszerűen nem tudok és nem is akarok vele dolgozni.Az osztályom sorsáról egyedül ő dönt,mitha ott sem lennék és maga hoz döntéseket,meg nekem nem is szimpatikus,de ez nem ide tartozik...-szóval most jelenleg táppénzen vagyok,és van már kilátásban más munkám,de viszont én ezért a pozícióért másfél évet keményen tanultam és most elveszik minden sajnos.A helyemre már raktak mást,aki megbízási szerződést kapott,amíg nem leszek,de ennél a cégnél úgy van,ha valakit kipéciztek,azt úgyis addíg cseszegetik,amíg magától elmegy.Én viszont szeretnék igényt tartani a végkielégítésemre,de tudom,hogy ez csak a munkáltató Rendes felmondása esetén lehetséges..-szóval hogyan sajtoljam ki belőlük????SOS KÉRLEK SEGÍTSETEK-Köszönöm