A munkabér elmaradása megalapozhat egy munkavállaló általi rendkívüli felmondást.
Ebben az esetben jár a végkielégítés is.
Ha a munkáltató a rk. felmondás jogszerűségét vitatja, bírósághoz kell fordulnia.
A munkabér elmaradása megalapozhat egy munkavállaló általi rendkívüli felmondást.
Ebben az esetben jár a végkielégítés is.
Ha a munkáltató a rk. felmondás jogszerűségét vitatja, bírósághoz kell fordulnia.
Azért néhány napos, vagy akár hetes késésről ezt nem állítanám teljes bizonyossággal.
mai napon nem kaptunk fizetést /310 ember/ a cégvezetés azt mondta nincs pénz illetve az APEH zárolta /ezt nem hiszük mert szerintünk a bérekhez hozzáférést biztosítana/ mit tehetünk kihez forduljunk a munkáltatótól a perhez kell e egy hivatalos levél,hogy nem tud fizetni.
Dolgoznunk már nem kell de nem mondanak fel senkinek.
Segítséget köszönöm én és még 309 dolgozó
Írásban mentett fel a munkavégzés alól, vagy csak szóban közölte?
(Egyébként ha az APEH "zárolja" a bankszámlát, arról valóban semmilyen jogcímen nem lehet pénzt felvenni, utalni.)
kbs.
A néhány napot értem, a néhány hetet már kevésbé.
A dolgozónak kötelessége hetekig ingyen dolgozni, főleg, ha már valószínűsíthető: nem lesz több bérfizetés?
Ott a bérgarancia-alap.
Mt. 96. § (1) A munkáltató, illetve a munkavállaló a munkaviszonyt rendkívüli felmondással megszüntetheti, ha a másik fél
A szóban forgó esetben egyáltalán nem biztos, hogy a szándékosság vagy a súlyos gondatlanság fennáll.
Ha rendkivülivel mondok fel és esetleg nem fogják jogosnak itélni és így végkielégítést nem kapok-de az elmaradt bért és a szabadság után járó pénzt megkapom tehát vesztenivalom nincs
A boltok már nem nyitnak ki az biztos és talán 2 cég beadta a csődeljárást a cég ellen 2 milliárdos tartozás miatt amit nem kapnak meg.
De nekem jővő hét keddtől lenne új munkahelyem, hogyan mondjak fel?
illetve kell-e hivatalos levelet küldenem a cégnek,hogy nem fizettek bért?
Segítséget nagyon köszönöm.
Aki eddig közössel felmondott az sem kapot bért,csak a papírjait kapta meg.
Ha joggellenesen szünteted meg a munkaviszonyodat, a munkáltató követelheti, hogy a felmondási idődre járó átlagkeresetednek megfelelő összeget fizesd meg neki. Ha ezen felüli kára keletkezett, akkor azt is. Plusz a perköltség.
Szóval van veszteni valód.
(Csődeljárást nem lehet "beadni" valaki "ellen".)
Eddigi válaszokat köszönöm.
De ezt most nem értem-elszámolnivalom a céggel szemben nincs a boltot kipakoltuk árút elvitték helységet átadtam/itthon ülök nem kell csinálnom semit/
miért joggelenes felmondás nem kaptam fizetést ami szerződés szerint 10-én jár, a főnökség csak röhög fizetés nem leszz apeh zárolta az összes számlát.
csődeljárást inditottak a cég elen a beszállító cégek.
Ha jol tudom majd valamikor a béralapból kapunk fizetést + a végkielégítést egy bizonyos mértékig.
És ha nekem több jár mint 854.000.- akkor a különbözettel mi lessz?
Választ köszönöm
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02