pedagógus túlóra, órakedvezmény ???


anett5 # 2015.06.15. 17:53

Eseti helyettesítés...

Létezik a KLIK PSZ kollektív szerződés

Az igazgatónak "jól" kell szerveznie a helyettesítést, hogy ne kelljen túlóradíjat fizetni...

anett5 # 2015.06.15. 17:49

A 2 iskola közötti út ideje munkaidő...

326/2013 ezt írja:
7. A pedagógusok munkaidejének beosztása

17. § (1)80 Nevelési-oktatási intézményben a pedagógus számára a kötött munkaidőnek neveléssel-oktatással le nem kötött részében

20. különböző feladatellátási helyekre történő alkalmazás esetében a köznevelési intézmény telephelyei közötti utazás,

Immaculata # 2015.06.15. 13:21

9 Ft/km, mintha bemennél.

Az utazási idő nem számít bele a munkaidőbe.

leza # 2015.06.15. 10:53

Kérdés:
Fő munkahelyem mellett áttanítok másik két iskolába. Azon a munkanapon, amikor áttanítok, a fő munkahelyemen nem végzek munkát. Azonban, ha arra a napra értekezletet tesznek és azon részt veszek, ehhez nekem át kell utaznom egyik iskolából a másikba. (Ez oda-vissza összesen plusz 1 óra utazástöbbletet jelent autóval.) Amely időt rendkívüli átutazással töltök, az a heti munkaidő
nyilvántartásaba beleszámít? Ha igen, akkor ezt lehetséges lecsúszni? Illetve milyen díjazással kell kifizetnie a KLIK-nek (kiküldetési díjjal, vagy 9Ft/km díjjal)? Köszönöm a választ.

Zsuzsanna88 # 2015.01.22. 20:47

Az eseti helyettesítés...

Segítséget és véleményt várnék. Tanítóként dolgozom egy általános iskola 4. osztályának osztályfőnökeként. Minden tantárgyat én tanítok a gyerekeknek. A heti tanítási óraszámom: 26 óra (maximális). A tanév második félévétől egy szakértői feladatokat ellátó kolléga óracsökkentése miatt, megkaptam az ő osztályában heti 5 testnevelés órát.Mivel alig akad lyukas órám, ezért 3 testnevelés órán össze kell vonnom a két osztályt, a maradék kettőt pedig a lyukas órámban tartom meg. (a maximális óraszámomon felül)
Jogszabály:1.
" A 17.§ (5) szakaszban a kormányrendelet tervezete ugyanazt a főszabályt alkalmazza, amelyet a közoktatási törvény is használt: az elrendelt órák (tanítási órák és egyéb foglalkozások) száma egy tanítási napon a kettő, egy héten a hat órát nem haladhatja meg.
3. Új szabályként jelentkezik, hogy a neveléssel-oktatással lekötött munkaidő felső határa (azaz 26 óra) felett elrendelt helyettesítés tanévenként legfeljebb 30 napon rendelhető el.

Összevont helyettesítés díjazásakor a túlóradíj 33 százaléka az irányadó összeg. Az összevont helyettesítés azt jelenti, hogy a tanár egy másik pedagógus osztályát, tanulócsoportját, foglalkozási csoportját veszi át és tanítja a neveléssel-oktatással lekötött munkaidőn belül. Ezért is csak akkor jár túlórapénz, ha a helyettesítés meghaladja az eseti helyettesítés mértékét. A pedagógus-életpályamodellről szóló összes cikkünket itt olvashatjátok."

Az érdekelne, hogy jár nekem túlóradíj, vagy sem? Illetve jogszerűen kötelezhetnek e helyettesítésre ily módon egy féléven át?

moped # 2010.02.20. 11:30

Segítsetek!

Arra a kérdésre keresem a választ, hogy a nem közoktatási intézményben, ha nem alapítványban tanító pedagógus esetén, ha 4 havi órakeretben kerül foglalkoztatásra heti 40 órás munkaidőben és a pedagógus tanítási napjai meghaladják a 22 munkanapot, mert 24 napot tanított és a 18 órás egyéb pedagógiai munkanap helyett csak 16 napot dolgozott, mivel 2 nap pihenőnapot kapott, meg kell e állapítani részére a túlórát?
Válaszotokat köszönöm!

Üdvözlettel: Moped

monalisa1 # 2009.01.27. 14:14

Laikus is hozzászólhat, a fórum nem zárkörű.

Addig is míg valakitől érdemi választ kapsz kérdésedre, szíves figyelmedbe ajánlom az itt lent található felhívás: "Tisztelt Fórumozó" első két bekezdésének elolvasását... Előzőekben sok pedagógus/tanár fordult már a Jogi Fórumhoz munkaóra problémájával, a válaszokból sokat lehet tanulni, hasznosítani.

Monalisa
laikus hozzászóló

imeon # 2009.01.26. 21:09

Bocsi, de itt nem jogászok vannak????

monalisa1 # 2009.01.26. 21:02

Keresztanyám és a férje mindketten tanár volt akik szerették a foglalkozásukat és imádták a diákokat, és SOHA nem a karórát nézték, hogy mikor lehet már hazamenni...

monalisa1 # 2009.01.26. 20:58

Na tessék, holmi heti 1+1 túlóra okán képes problémázni itten, amikor sokan napi 10-12 órákat is dolgoznak "dalolva", csak hogy a munkahelyüket el ne veszítsék. (Mindig tudtam, hogy a pedagógusok/tanárok egy sz*rágó réteg.)

Lehet rám önteni a jegesvízet, de a véleményem akkor is ez.

efi99 # 2009.01.26. 20:27

Munkaidőkeret hossza?

imeon # 2009.01.26. 19:58

Sziasztok, középiskolai tanár vagyok. Az új órarendünk szerint heti 23 órám van, valamint osztályfőnök is vagyok, tehát ez a 22 kötelező mellett heti egy túlóra plusz az of órakedvezmény meg nem kapása miatt még egy túlórát (összesen tehát kettőt) jelent szerintem.
Csakhogy amikor erre felhívtam az igazgató figyelmét, közölte, nem baj, most sok a munka, de majd 'pihenek' az érettségi szünetben, májusban és jún. első felében, amikor a 12-esek már nem járnak suliba tehát heti 7 órám "felszabadul". Ezért a túlórát nem fizeti ki. Vagyis szerinte a májusi kevesebb óraszám kompenzálja a mostani túlórákat.
Kérdéseim: Igaz ez? Valójában díjazás szempontjából minek számít az érettségi szünet időszaka (mikor a végzős osztályokban tanítóknak több-kevesebb órája felszabadul)? Ha most nem lenne túlórám, akkor arra az időszakra kevesebb bér járna nekem? Hogy van ez, hol tudnék utánanézni a pontos szabályozásnak?
(A történet pikantériája, hogy az érettségiztetésért - írásbelik javítása, szóbeliztetés - igencsak ötletszerűen fizet a munkáltatóm, tavalyelőtt semmit, tavaly meg asszem fél év múlva kaptuk meg a pénzt, persze kamatmentesen...)

Köszömöm